• Van der Pigge
  • Gierstraat 3
  • Haarlem
023 303 0720
  • Gratis bezorging vanaf € 35,-
  • Binnen 2 werkdagen bezorgd
  • Vakkundig advies

Over plastic gesproken

Door Sophie van Rijn, 7 september 2018
Deel blog:

Enkele weken geleden schreef ik een blog over plastic. Behoorlijk verontrustend vond ik, wat ik allemaal ontdekte tijdens het voorbereiden van de blog. Plasticsoep daar had ik natuurlijk wel van gehoord, maar van de schokkende details was ik me niet compleet bewust. Natuurlijk let ook ik er op zo min mogelijk plastic te gebruiken, maar echt actief vermijden kon je dat niet noemen. Na het schrijven van de blog zijn mij de schellen van de ogen gevallen en ben ik veel fanatieker in het vermijden van plastic. En dat is heden ten dage geen gemakkelijke opgave kan ik je zeggen. Plastic is overal en voor sommige producten niet te vermijden. Kijk alleen maar eens om je heen in je eigen huishouden.

Pigge en plastic

Allerlei huishoudelijke producten zijn verpakt in plastic. Maar denk ook aan bijvoorbeeld zoiets als keukengerei en andere huishoudelijke apparatuur. Speelgoed van de kinderen, tekenspullen, make-upverpakkingen en ga zo maar door. Dat zette me aan het denken over mijn eigen omgang met plastic, maar ook over hoe we daar bij Van der Pigge mee om gaan. En om nu terug te komen op de blog van enkele weken geleden, leek het ons een leuk idee om iets meer te vertellen over hoe wij dat binnen ons bedrijf aanpakken. Wij vinden zelf namelijk dat we daar heel bewust en verantwoord mee omspringen. Een Pigge-weetje over Pigge dus.

De voordelen van glas

Ten eerste kiezen we daar waar mogelijk voor glas. Zo proberen we het gebruik van plastic zoveel mogelijk te beperken. Glas is beter voor het milieu, maar ook voor het product dat in het glas verpakt zit. Glas beïnvloedt de inhoud namelijk helemaal niet en dat is toch wat je het liefste wilt, een zo zuiver mogelijk product. Soms kan dat wat ongemak geven. Zeker wanneer het gaat om grotere verpakkingen, maar de winst op het gebied van milieu en kwaliteit maken dat we er toch voor kiezen.

Recyclen

Soms is het onvermijdelijk dat we met plastic te maken hebben. Dat geldt bijvoorbeeld voor veel verpakkingen van poeders en crèmes. Gelukkig worden vanuit de farmaceutische industrie strenge eisen aan hygiëne en de verpakking gesteld. Dat zit dus wel goed. We zorgen er verder altijd voor dat we gebruik maken van recyclebaar plastic zoals bijvoorbeeld bij onze huidlijn en sommige andere smeersels. En dan hebben we natuurlijk nog te maken met het plastic dat binnenkomt via leveranciers. Dat plastic recyclen wij weer. Het wordt gescheiden ingeleverd bij de plasticbak om een nieuwe bestemming tegemoet te gaan. Tot slot houden  we bij de keuze voor (reinigings)middelen die we zelf gebruiken er ook rekening mee dat we kiezen voor producten die het milieu geen schade toebrengen en die wederom verpakt zijn in recyclebaar plastic.

Binnen onze mogelijkheden proberen wij dus steeds een zo bewust mogelijke keuze te maken waarbij we zowel milieu als product zo min mogelijk belasten. En daarmee ook je lichaam en de plek waar je graag komt en leeft.

Deel blog:

Reactie plaatsen