Nieuw uiterlijk heilzame kruidenmengsels

Door Ariane Droop, 22 februari 2019
Deel blog:

Ik weet niet of je onlangs onze kruidenmengsels nog hebt gezien? Maar deze zijn veranderd qua uitstraling. Eigenlijk hebben ze een upgrade gekregen. Van der Pigge draagt graag bij aan minder plastic in de wereld en daarom zijn we op een missie gegaan op zoek naar beter verpakkingsmateriaal. En dat hebben we gevonden!

Maak kennis met onze prachtige, bruine vensterzakken met geheel afbreekbare ‘plastic’ binnenkant.

Bioplastic verpakkingen zijn een perfecte vervanger voor het traditionele plastic. Ons bioplastic wordt doorgaans geheel van hernieuwbare grondstoffen gemaakt en is gecertificeerd composteerbaar. Daarbij komt er bij de productie zo’n 75% minder CO2 vrij dan bij de productie van plastic. Het materiaal is niet alleen milieuvriendelijk, maar ook van hoge kwaliteit. De bioplastic verpakkingen zijn transparant en hebben een ademend vermogen.

De zakken worden gemaakt van kraftpapier of gerecycled kraftpapier. Dit materiaal wordt gemaakt van de lange en flexibele vezels van naaldhout. Kraftpapier is een zuivere papiersoort die zich goed leent om na gebruik te recyclen. Dus het zakje kan zo, hop, bij het biologische afval!

Enne dan hebben we nog een mooi plan in petto, want in de nabije toekomst zullen onze kruidenmengsels, zodra we dat kunnen realiseren, een biologisch keurmerk krijgen!

Mocht je dus al fan zijn van onze kruidenmengsels, dan valt ook het bezwaar van de oude plastic zak geheel weg en kun je nog meer genieten van onze 18 heerlijke en gezonde mengsels.

Wil je meer weten over onze heilzame kruidenmengsels? Kom langs in de winkel, mail of bel ons. Je bent van harte welkom!

Deel blog:

Reactie plaatsen