Pigge botanische wandeling Kennemerduinen

VOL!

Botanisch wandelen met Pigge 

Op vrijdag 29 september kun je meedoen met onze eerste botanische wandeling. De lengte is 3,5 kilometer, hij duurt ongeveer 1 ½ uur en is – omdat het de primeur is – ditmaal gratis. Na afloop trakteren we op een kop koffie of thee bij het Duincafé (café van Bezoekerscentrum De Kennemerduinen).

De wandeling wordt begeleid door onze medewerker Merlijn. Hij is onze aardige, rustige collega die een buitengewone interesse heeft in alles wat groeit en bloeit en daar graag over wil vertellen. Hij laat je zien welke bomen en struiken de duinen bevolken en waarom ze juist daar willen groeien.

De wandeling is ook leuk voor degenen die nu wel eens willen weten waarom er op sommige bomen geverfde stippen zitten, hoe je aan een boom kunt zien waar de meeste wind vandaan komt en wat het ezelsbruggetje is om dennen, sparren en lariksen uit elkaar te houden.

Ga mee! Je kunt je per mail opgeven bij erick@vanderpigge.nl onder vermelding van duinwandeling Pigge. Het maximaal aantal deelnemers is 15 en gaat op volgorde van aanmelding.

Merlijn

 

Datum: vrijdag 29 september
Tijd: 14.00-15.30 uur
Plaats: Bezoekerscentrum De Kennemerduinen, Zeeweg 12, 2051 EC Overveen (let op: tik ‘Zeeweg 14’ in op de routeplanner)
Kosten: gratis
Belangrijk om te weten: de route gaat voor een deel door het mulle zand, daarom adviseren wij goede wandelschoenen te dragen.
Bij heel slecht weer verplaatsen we de wandeling naar vrijdag 6 oktober, zelfde tijd, zelfde plaats.