• Van der Pigge
  • Gierstraat 3
  • Haarlem
023 303 0720
  • Gratis bezorging vanaf € 35,-
  • Binnen 2 werkdagen bezorgd
  • Vakkundig advies

Zonnebescherming tijdens de wintersport

Door Odessa Bakker, 2 februari 2019
Deel blog:

Verse sneeuw, hoge bergen en als het meezit een blauwe hemel met een heerlijk zonnetje. Een ideaalplaatje voor een fijne wintersportvakantie. Ga jij binnenkort op wintersport? Vergeet dan niet om je bleke winterhuid goed te beschermen tegen de felle straling van de zon! Een goede zonnebescherming tijdens de wintersport is essentieel.

Waarom is dit zo belangrijk?

De straling van de zon op grote hoogte is namelijk veel sterker dan op zeeniveau. Op 2000 meter zelfs 30% sterker. Ook de schone lucht zorgt voor sterkere straling. Ruim 85% van de UV-straling wordt ook nog eens door de sneeuw weerkaatst. Het gebruik van een goede anti-zonnebrandproduct is dus aan te raden. Het liefst met een SPF van 30 of hoger. Een flesje van de zomervakantie gebruiken is niet verstandig, want een product voor de wintersport verschilt nogal van dat voor een zomervakantie.

Bevriezing

Crèmes op waterbasis, zoals de meeste zomerse anti-zonnebrandproducten, bevriezen op de huid in de vrieskou. Speciale wintersportproducten zijn vetter, waardoor bevriezing onmogelijk wordt en de crème smeerbaar blijft. Ook zijn deze wintersportcrèmes extra verzorgend tegen de schrale huid die snel ontstaat door de kou en de wind.

Smeer elke paar uur opnieuw om je huid optimaal te beschermen tijdens het skiën. Vergeet ook. je lippen niet. En denk ook aan het insmeren van je oren zodra je op het terras je muts of helm afzet.

Wil je meer weten over huidbeschermende producten? Kom langs in de winkel, mail of bel ons. Je bent van harte welkom!

Deel blog:

Reactie plaatsen