Van der Pigge’s Huidbalans

Door Ariane Droop, 31 januari 2017
Deel blog:

167 jaar kennis en ervaring in een potje

Wij hebben een volledig assortiment natuurcosmetica van eigen makelij. Van der Pigge Huidbalans. Deze lijn omvat de beste verzorgingsproducten, samengesteld met de kennis en ervaring die we de afgelopen 167 jaar hebben verzameld: 100% natuurlijk, biologisch, geen compromissen.

Geen synthetische stoffen

Goede huidverzorging is schoon. Je huid is immers een groot orgaan – je allergrootste orgaan zelfs – dat absorbeert wat je erop smeert. Smeer dus niets op je huid dat je niet kunt eten! Want je eet toch ook geen toxische chemische of synthetische stoffen? Precies.

Van der Pigge Huidbalans bevat geen schadelijke stoffen. Dus geen parabenen, siliconen, SLES of SLS, synthetische parfums, ftalaten, nylondeeltjes of microplastics. Dus ook geen zogenaamde natuuridentieke ingrediënten. Want dat is éigenlijk gewoon een ander woord voor synthetisch. 100% natuurlijk dus, en radicaal schoon. Zoals het hoort, volgens ons.

In onze producten worden geen synthetische emulgatoren gebruikt. In plaats daarvan bestaan onze producten voor 95% uit olie-in-water-emulsies. Door de bereidingsmethode van onze emulsies worden de oliedruppeltjes in de emulsies zó klein, dat ze gewoon door de poriën van je huid naar binnen kunnen. Zo heb je optimaal profijt van de werking van de krachtige oliën die we in onze producten verwerken, zonder de nadelen van toegevoegde emulgatoren.

Huidbalans is biologisch, maar zonder keurmerk

Onze producten voldoen aan alle eisen van de keurmerken voor biologische cosmetica: ICADA, BDIH en EcoControl. Alle gebruikte ingrediënten staan op de toegelaten ingrediëntenlijsten. Maar: we hebben geen keurmerk op onze verpakkingen staan. Daar hebben we bewust voor gekozen. Een keurmerk voeren kost namelijk geld, en dat zou doorwerken in de verkoopprijs. Zonde, want we willen de prijs van onze producten graag laag houden voor jullie. En zo’n logootje verandert helemaal niets aan de inhoud van de producten: ze zijn hartstikke biologisch. Dat mogen we dan ook gewoon zeggen en schrijven. De keurmerken mogen we ook noemen: ICADA, BDIH en EcoControl. Alleen de logo’s staan er dus niet op.

Unieke conserveringsmethode

Wij hebben over de jaren veel verschillende merken natuurcosmetica gevoerd. De meeste met echt prachtige ingrediënten. Een bottleneck die we echter vaak tegenkomen is het conserveren van natuurcosmetica. Natuurlijke ingrediënten zijn ‘echt’, net als voeding. Natuurlijke ingrediënten zijn veelal onbewerkt of minimaal bewerkt, waardoor ze alle bio-actieve stoffen nog zoveel mogelijk bevatten. Dat is goed nieuws voor je huid, die daarvan profiteert. Maar er zit wel een nadeel aan: bederf. Échte natuurcosmetica bevat échte ingrediënten en is dus, net als échte voeding, gevoelig voor bederf.

En daar moet je iets aan doen, want een mooie natuurlijke cleane bedorven gezichtscrème blijft een… bedorven gezichtscrème. Producenten van chemische cosmeticamerken lossen dat op door parabenen in hun producten te verwerken. Dit zijn synthetische conserveermiddelen die door de meeste mensen goed worden verdragen, maar ernstig worden verdacht van kankerverwekkende activiteit. Niet geschikt om op je huid te smeren dus.

Maar wij doen het anders! Van der Pigge Huidbalans bevat een bijzonder conserveringssysteem. Het geheim zit ‘m in een slimme combinatie van verschillende natuurlijke geurstoffen die een conserverende werking hebben. We vertellen je er binnenkort uitgebreid over. Maar voor nu weet je alvast: onze producten zijn op een natuurlijke manier geconserveerd, die uitstekend door je huid wordt verdragen.

Stampvol werkzame natuurlijke ingrediënten

Oké, onze huidverzorgingslijn is dus helemaal schoon en zónder allerlei troep. Maar het is ook een lijn mét allerlei moois. Ieder product puilt uit van de bio-actieve bestanddelen die je huid duurzaam verzorgen, voeden en omhullen. In al onze producten zit bijvoorbeeld kokosolie, een natuurlijke olie met geneeskrachtige eigenschappen. In ieder product zijn geneeskrachtige kruidenextracten verwerkt die de natuurlijke balans van je huid helpen te herstellen. Oh, en onze producten zijn natuurlijk niet op dieren getest!

Bekijk het volledige assortiment hier!

Deel blog:

replies are closed