Vakantiestress

Door Ariane Droop, 21 juni 2017
Deel blog:

Op vakantie gaan is leuk. Maar ook enorm stressvol! Misschien ben ik een beetje een controlfreak, maar wanneer ik op vakantie ga heb ik vaak al zóveel stress van al het geregel vooraf, dat ik bijna een extra vakantie nodig heb om bij te trekken.

Ken je dat, die pre-vakantie-pieker-stress?

Want hoe houd je je kinderen rustig op de achterbank? En hoe houd je ze een beetje bezig? Hoe zorg je ervoor dat je niets vergeet mee te nemen? En als je alles dan éindelijk hebt ingepakt, dat je koffer niet te zwaar is voor de toegestane limiet in het vliegtuig? Speaking of, wat doe je eigenlijk aan die vreselijke vliegangst? En hoe zorg je dat je nog een beetje een oogje dicht doet de nacht voordat je vertrekt?

Hoe krijg je al je werk af zodat je collega’s niet met jouw losse eindjes worden opgezadeld tijdens je afwezigheid? Laat je je huis netjes opgeruimd en schoon achter en hoe ben je daar niet nog tot diep in de nacht mee bezig? Vergeet je niet om je vakantieadres achter te laten? Oh en wie zorgt er eigenlijk voor de kat? En je planten? En je tuin?

Hoe zorg je er eigenlijk voor dat je heerlijke vakantie geen put van hel en verdoemenis wordt vol reizigersdiarree, of juist baksteenpoep, enge insectenbulten, doornatte wrakkige tenten, bloedhete files, zonnesteken, autopech, monsterwespen, huurhuisjes zonder scharen, of koffiezetapparaten, overal rotzooi en stierlijk verveelde kinderen? Wat ben je eigenlijk aan het doen? Kun je niet beter thuis blijven? Wel zo relaxed….

Kortom, eh, ik heb dan zeg maar nogal wat om over te piekeren, voorafgaand aan mijn zogenaamde ontspannende vakantie.

En daar heb ik intussen een paar handige trucjes tegen. Natuurlijk. Gelukkig.

Gebruik de juiste kruiden en supplementen

Want echt, dat helpt. Als je lichaam niet strak staat van de zenuwen kun je je beter concentreren, houd je het overzicht beter en kun je je to-do-lijst dus efficiënter afwerken. De juiste kruiden kunnen je helpen om de avond van tevoren gewoon lekker te slapen. En met een uitgerust hoofd ga je fris de weg op.

Kruiden zijn ook fijn voor de kids, want menig kind vindt op vakantie gaan ook hartstikke spannend-leuk en is de dag van tevoren al niet te houden van de stuiter. Laat staan straks op de achterbank als jullie staan te pocheren op het vloeibare asfalt tijdens zwarte zaterdag. En als ze dat hyperactieve tikje niet van zichzelf hebben dan pikken ze jouw vakantie-aura wel op. De juiste kruiden zijn, kortom, onmisbaar.

Andere supplementen kunnen je helpen om extra goed uit te rusten en je darmen te ondersteunen tegen stress en eventuele klachten door het eten van ander voedsel dan je gewend bent. Bel of mail ons met je vragen voor een persoonlijk advies.

Maak lijstjes

Maak eerst een paklijst met alles wat je moet meenemen en ga pas inpakken als je lijst compleet is. Vergeet je gezondheids-essentials niet! Maak daarnaast een to-do lijst met alles wat je vooraf moet regelen. Denk aan het informeren van de thuisblijvers, het afronden van je werk, je huisdieren, tuin en planten, enzovoort. Plan het opruimen en schoonmaken van je huis ruim van tevoren in, zodat je de avond voor vertrek vrij houdt om in alle rust de nacht in te gaan.

Denk aan je EHBO voor op reis

Met een goedgevulde EHBO-kist bied je het hoofd aan toestanden als zonnebrand, insecten- en kwallensteken, wagenziekte, vliegangst, val- en stootpartijen, reizigersdiarree en grote hitte. Wel zo ontspannend om te weten dat je op alles bent voorbereid. Lees hier wat je zoal nodig hebt op reis.

Doe ontspanningsoefeningen

Als je stress hebt, raakt je actieve zenuwstelsel overvoerd. Dat betekent dat je rustgevende functies en je spijsvertering onderbelicht raken. Hierdoor kun je uit evenwicht raken en bijvoorbeeld last krijgen van spijsverteringsproblemen (buikpijn) en slaapproblemen. Het dagelijks doen van ontspanningsoefeningen is een krachtige methode om je natuurlijke rustgevende vermogen te trainen en versterken. Ontspanningsoefeningen horen eigenlijk bij je dagelijkse routine, net als tandenpoetsen. Ze vormen je dagelijkse portie minivakantie. Er zijn handige apps die je helpen te herinneren om even een kwartiertje in rust en aandacht te gaan zitten.

Wil je graag weten welke kruiden en supplementen je kunnen helpen om ontspannen en goed voorbereid je vakantie in te gaan, mail of bel ons dan voor een persoonlijk supplementadvies. Of kom langs in de winkel.

Ik wens je een fijne en vooral relaxte vakantie!

Deel blog:

replies are closed