Relaxed op reis

Door Ariane Droop, 8 juni 2017
Deel blog:

De vakantie is in aantocht en velen maken zich op voor de lange reis naar betere oorden. Tijd om te genieten, te feesten, uit te rusten en vooral: lekker.even.helemaal.niks.

Ontspannen kun je het beste op plekken waar je je thuis voelt en noodzakelijkheden onder handbereik zijn, zodat je eventuele ongemakken meteen onder controle hebt. Daar bestaan voor op reis natuurlijk een aantal goede essentials voor, die ik graag met je deel.

Muggen en andere prikbeesten

Altijd vervelend: muggen. De vraag is: hoe weer je je ertegen en wat doe je om de boel een beetje dragelijk te houden als ze je toch te grazen hebben genomen?

Muggen weren doe je het beste door een geurend barrièremiddel op te smeren dat muggen niet lekker vinden. Care plus anti-insect natural is zo’n middel: werkt goed, ruikt goed en is niet schadelijk of giftig. Care plus anti-insect natural mag gebruikt worden bij kinderen vanaf 3 maanden en is geschikt voor de gevoelige huid.

Een ander mooi product is de zonlotion anti-mug van Eco Cosmetics. Dit is een zonnebrandlotion factor 30 met toegevoegde etherische oliën die muggen niet lekker vinden, een hele handige combinatie dus.

Ben je onverhoopt toch te grazen genomen, dan is Prrrikweg een aanrader om irritante muggenbulten mee in te smeren. Prrrikweg is ook een uitstekend middel bij narigheid door kwallen. Ook Chi na de beet is een goed middel bij muggenbulten. Chi na de beet bevat etherische oliën die muggen niet lekker vinden ruiken, wat een mooie bonus is. Chi na de beet mag worden gebruikt bij kinderen vanaf 3 maanden.

Sommige mensen reageren zeer sterk op muggenbeten en krijgen daar echt hele grote bulten van. Voor hen is de combinatie van twee homeopathische geneesmiddelen een echte aanrader. Deze middelen kunnen samen worden gebruikt in de hele vakantieperiode of alleen worden ingenomen als het leed al is geschied en je een uit de kluiten gewassen muggenbult wilt temperen. (Houd sterke reacties op muggenbulten altijd goed in de gaten en waarschuw onmiddellijk een arts wanneer er naast kriebel ook andere verschijnselen optreden, zoals benauwdheid of zwelling van hele ledematen.) Wil je weten welke middelen dat zijn? Neem dan contact met ons op.

Naast muggen, andere stekende insecten en kwallen zijn ook teken een aandachtspunt. In dit artikel lees je er meer over.

In de auto, het vliegtuig en op de boot

Veel volwassenen en kinderen worden niet lekker van een reis in een auto, vliegtuig of boot. Goede middelen om bij je te hebben zijn dan iets van gember en er bestaan ook homeopathische middelen die hiervoor kunnen ondersteunen. Neem wederom hiervoor contact met ons op. Ook Sea Band kan een uitkomst zijn: dit is een acupressuur polsbandje dat tegen misselijkheid en reisziekte werkt. In het polsbandje zit een nop die een bepaald acupunctuurpunt op de pols stimuleert, wat misselijkheid helpt tegen te gaan. Sea Band mag door iedereen worden gebruikt, er is een speciale kindermaat beschikbaar voor kids. Zijstraatje: er is ook een Sea Band Mama, die zeer goed werkt tegen zwangerschapsmisselijkheid!

Zonnebrand en zonnebultjes

Bescherm jezelf en je kinderen goed tegen de zon. Toch te lang in de zon gezeten? Een perfect middel voor je rode huid is vitamine E-olie. Vitamine E olie helpt je cellen te beschermen tegen oxidatieve schade door zonlicht. Een must-have voor je reisapotheek! Je kunt deze olie puur op de huid gebruiken (een paar druppeltjes is voldoende) of door je after sun mengen om grotere huidoppervlakken mee in te smeren.

Ook het ontstaan van rode huidbultjes door de zon is een veelgehoord euvel op reis. Er is een goed homeopathisch middel om mee te nemen.  Daarnaast zijn er ook voedingsstoffen die kunnen beschermen tegen de zon, die je meer kan eten. Meer daarover lees je in het artikel over huidverzorging van binnenuit.

Ook onmisbaar voor een mooie bruine huid: Pigge Bruin! Deze heerlijke huidolie intensiveert en versnelt de natuurlijke bruining en gaat werkelijk als zoete broodjes over de toonbank. En dat is niet voor niets! Pigge Bruin bevat uitsluitend natuurlijke bestanddelen, ruikt heerlijk en werkt als een trein. Smeer het over je zonnebrandcrème met beschermingsfactor heen, want Pigge Bruin bevat zelf geen beschermingsfactor.

Poepen

Prettig poepen is een even gevoelige als belangrijke zaak, en zeker op vakantie kan het delicate evenwicht van een goede stoelgang nog wel eens verstoord raken. De belangrijkste problemen op vakantie zijn te veel poepen of te weinig poepen.

Diarree op vakantie wordt meestal veroorzaakt doordat je daar ander voedsel eet dan je spijsvertering en darmflora gewend zijn, waardoor je stoelgang een andere consistentie kan krijgen dan normaal. Een dunne ontlasting kan bovendien samenhangen met warm weer en niet te vergeten met een mogelijke slechte hygiëne op locatie of bij de voedselbereiding. Bepaalde voedingssupplementen zijn ideaal om mee te nemen op reis tegen reizigersdiarree. Als je iets verkeerds hebt gegeten of de boel om andere redenen de spreekwoordelijke spuigaten uit blijft lopen, zijn samentrekkende kruiden of bepaalde zachte vezels die veel water en afvalstoffen kunnen binden, een uitkomst. Bel ons telefonisch spreekuur  of kom naar de winkel voor meer informatie over deze onmisbare producten voor je darmen op reis. Consulteer bij aanhoudende klachten uiteraard ook een arts. Voorkom uitdroging door je elektrolyten op peil te houden en op de juiste manier te drinken.

Niet kunnen poepen is een bijna even vaak gehoord euvel. Om een beetje ontspannen te kunnen poepen moet je je op je gemak voelen, wat op een gehorig, druk campingtoilet helaas niet altijd lukt. Ook een veranderd voedingspatroon tijdens de vakantie kan hier natuurlijk een rol spelen. Voldoende goed opneembaar magnesium heeft een positieve invloed op de werking van het zenuwstelsel en ook bepaalde voedingssupplementen en het doen van ontspanningsoefeningen kunnen hier weer uitkomst bieden. Bel ons telefonisch spreekuur of mail ons of kom naar de winkel voor meer informatie over geschikte voedingssupplementen bij obstipatie.

Gebruik je medicijnen? Overleg dan altijd eerst met je arts of een deskundige voordat je (voor jou nieuwe) voedingssupplementen gaat gebruiken.

Tips om echte ellende te voorkomen

Veel ziekteverwekkers komen via besmet voedsel of (drink)water het lichaam binnen. Vooral in verre landen is het extra opletten geblazen. Met de volgende maatregelen kun je veel ellende voorkomen:

Zorg voor een goede hand- en lichaamshygiëne: was je handen regelmatig en gebruik desinfecterende handgel als je niet de beschikking hebt over water en zeep.

Zorg voor een goede voedselhygiëne.

Vermijd: rauwe groenten, ongeschild fruit, rauwe of onvoldoende gekookte vis en zeevruchten, rauw of onvoldoende gebakken vlees, niet-gepasteuriseerde of ongekookte melk en melkproducten (o.a. rauwmelkse kazen), voedsel van straatverkopers, een restaurant of verkooppunt met veel vliegen of ongedierte, water uit de kraan, ijsblokjes en ijsjes.

Kies voor: vers bereide voedingswaren die voldoende doorbakken of verhit zijn en warm worden opgediend, fruit dat je zélf schilt, brood met gelei of siroop, water of frisdrank uit flessen die je zélf openmaakt, gekookt, ontsmet of gefilterd water (daar zijn verschillende systemen voor op de markt), hete thee of verse koffie.

Zo. Nu kán er toch gewoon niets meer misgaan?! Fijne vakantie allemaal!

Producten van ons eigen merk kun je heel makkelijk bestellen in de webshop. Voor producten van andere merken kunt je terecht in de winkel, of ze bestellen via het bestelformulier.

En zoals gezegd; wil je meer advies over de mysterieuze homeopathische middelen die we niet bij naam mogen noemen in dit artikel? Kom gezellig bij ons langs in de winkel of bel ons! Je bent van harte welkom.

Deel blog:

Wil je alvast tips voor gezonde darmen? Download dan ons e-book.

Darmgezondheid

Dit e-book bevat waardevolle informatie over wat je kunt doen voor een betere darmfunctie. In de natuurgeneeskunde wo...

download

replies are closed