Pigge Bruin – terug van weggeweest

?

Heb je een vraag over de inhoud van dit blog?

Onze productspecialist Pamela helpt je graag verder.

telefoon +31 23 3030720

Stuur een e-mail

Door Astrid Hart, 16 augustus 2018
Deel blog:

Wie van jullie weet nog dat we Pigge Bruin op de planken hadden staan? Ooit begonnen we ermee in het klein: we smolten de wolvet en kokosolie in een groot, uiteraard schoongemaakt, augurkenblik en voegden de overige grondstoffen toe. Met een soeplepel schonken we de flesjes vol. Destijds hadden we nog etiketjes die je moest likken om de lijmlaag te activeren en we begonnen met ongeveer 50 flesjes.

Hemeltjelief, wat er toen gebeurde…

Vroeg in de ochtend rammelden de klanten al aan de brievenbus om te vragen of ze snel even een flesje konden kopen, want de trein zou over een kwartiertje richting Zandvoort gaan. Het augurkenblik was al snel te klein om de vraag aan te kunnen. We begonnen de productie te professionaliseren en de vraag werd steeds groter. Vanwege het grote succes zijn we dit product als Haarlemmer Bruin verder in het land gaan verkopen, de kwaliteit is daarvan de laatste tijd iets gewijzigd. Nog steeds een topproduct, maar we kregen heimwee naar onze eigen Pigge Bruin. Echte natuurlijke lavendelolie, geurige bergamot en superieure amandelolie, gemengd met olijfolie, wolvet en kokosolie. Het is een genot om te ruiken.

Geen beschermingsfactor.

Nee, je mag het niet gebruiken in de hete zon in de middag, want dit product heeft géén beschermingsfactor. Ja, je wordt er snel bruin van. Dus gebruik het verstandig, een verbrande huid is echt helemaal nergens goed voor. Nog meer advies: gebruik het alleen als de huid aan de zon gewend is en het is niet geschikt voor kinderen onder de 12 jaar. Ook belangrijk: het kan vlekken geven op je kleding. Wat je ook moet weten: de inhoud wordt pas vloeibaar in de warmte. Dus zet het even in de zon, of dompel het in warm water.

Pigge Bruin zit weer als vanouds in een eenvoudig glazen medicijnflesje. Niks modieus aan. Met een grote halsopening. Velen zullen daar blij mee zijn, daar werd vaak om gevraagd. Want ook in de winter kun je Pigge Bruin gebruiken. Bij een erg droge huid is dit een heerlijk middel.

Uiteraard laten we het product nu voor ons maken in een gecertificeerd bedrijf, dat ook nog eens met zoveel mogelijk biologische grondstoffen werkt. De tijd van het augurkenblik is definitief voorbij!

 

 

Deel blog:

10 reacties

 1. Anita tigchelaar schreef:

  Per wanneer is dit product leverbaar?

 2. Elly Molenaar schreef:

  Wat word ik daar blij van. Als min fkeshevHaarlemmerbruin op is, kom ik beslist het vertrouwde Piggebruin halen!👍🏻

 3. Jolanda Luttikhuizen schreef:

  Kun je het eigenlijk ook de zonnebank gebruiken?

  • Astrid Hart schreef:

   Dag Jolanda, het werkt ook op de zonnebank. Maar… Pigge Bruin bevat onder meer wolvet, kokosolie en amandelolie. Dat zijn (zeer) vette oliën. Dus wordt de zonnebank ook vet als je het niet goed in de huid laat trekken. Plus moet Pigge Bruin goed warm zijn, dus gesmolten, voordat je het op kunt smeren en uit de fles krijgt.

 4. Mulders schreef:

  Hoe lang is het houdbaar. Ik heb hier nog een origineel flesje staan. Productiedatum 03-03-2003

  • Pamela van Booren schreef:

   De Pigge bruin is in gesloten toestand 3 jaar houdbaar, na opening raden we een jaar aan.
   Dus ik denk dat uw flesje aan vervanging toe is.

 5. carla schreef:

  Is het echt goed voor een droge huid…ik heb er zo’n last van 🙁

  • Pamela van Booren schreef:

   Beste Carla,
   Pigge bruin kan inderdaad helpen tegen een droge huid. Het is een vrij vette olie op basis van wolvet en etherische olien.
   Het bruin worden is een extra toepassing van dit product. Het flesje wordt vloeibaar in de warmte overigens.
   Sommigen kunnen hem ook te vet vinden, maar dat is een kwestie van uitproberen.
   Een alternatief is de huidolie van de huidbalans. Deze kan ook onder de douche gebruikt worden. Dan voedt het de huid zonder dat het vet aanvoelt met je kleding of in bed.
   Daarnaast kan je ook je huid van binnenuit voeden door onze Trias omega in te nemen. Deze vegan olieblend is rijk aan Omega 3 en zorgt voor de verzorging van de huid. je neemt dan een eetlepel per dag bij de maaltijd.

Reactie plaatsen