Aluin in de tuin

Door Ariane Droop, 21 april 2021
Deel blog:

Veel mensen zijn wel bekend met aluin, met name voor na het scheren. Op je lijf heeft aluin namelijk een samentrekkende werking. De poriën sluiten af, en de huid wordt licht gedesinfecteerd. Eventuele wondjes na het scheren gaan dicht. Maar wist je dat je aluin ook in de tuin kunt gebruiken?

Hortensia’s

Je kent ze vast, misschien heb je ze zelfs wel in de tuin: mooie blauwe hortensia’s. Maar is het je bekend dat die blauwe kleur ook weer kan verdwijnen? De blauwe kleur van de bloemen ontstaat namelijk alleen in een zuur milieu in de aarde. Gewone potgrond of aarde is over het algemeen niet zuur genoeg om de blauwe kleur te behouden. Dan kan het zomaar zijn dat je mooie blauwe hortensia’s de volgende keer roze bloeien! Ook mooi natuurlijk, maar niet als je juist die blauwe wilde.

En daar komt aluin to the rescue! Aluin verhoogt de zuurgraad in de aarde, waardoor de hortensia’s weer blauw zullen bloeien!

Hoe gebruik je aluin in de tuin?

Per plant heb je ongeveer 20 gram aluin nodig. Gelukkig kan je bij ons aluin op gewicht kopen, dus ook als je maar weinig nodig hebt, kun je bij ons terecht!

Je kunt de aluin het beste ’s avonds aan de aarde toevoegen. Gebruik dan ongeveer 10 gram aluin op 1 liter water. Per plant gebruik je dus 2 liter water met daarin opgelost 20 gram aluin. Giet het water erbij en klaar is kees!

Eventueel kun je het aluinpoeder ook op de aarde strooien, gebruik dan 15-20 gram aluin per plant.

Om het beste resultaat te bereiken doe je dit twee keer per jaar. Een keer in het voorjaar, vóór de bloei (maart/april) en een keer in het najaar (september/oktober).

Dus wil jij weer mooie blauwe hortensia’s in de tuin? Kom dan gauw nog wat aluin halen!

Ken jij ook van dit soort trucs voor in de tuin? We horen er graag over in de comments! Natuurlijk worden we ook heel blij van foto’s van mooie blauwe hortensia’s.

Vind je onze blogs ook zo leuk om te lezen? En wil je op de hoogte blijven van de laatste acties, aanbiedingen en nieuwe blogs? Meld je dan nu aan op onze homepage onderaan voor onze wekelijkse nieuwsbrief met elke week een speciale aanbieding! Je ontvangt dan 10% korting op je eerste bestelling!

Deel blog:

Reactie plaatsen