Blog
Filter
-
Gammalinoleenzuur; een belangrijk omega 6 vetzuur
We kennen inmiddels allemaal wel omega 3 uit vis en veel mensen weten hoe belangrijk dit is. Omega 6 is iets minder bekend en soms ook verwarrend. Er is een verschil tussen omega 6 linolzuur en gammalinoleenzuur. Linolzuur kan ontstekingen bevorderen, zoals uit geraffineerde zonnebloemolie, maar gammalinoleenzuur werkt juist ontstekingsremmend. -
Oliën en vetten in je voeding zijn van belang
Oliën en vetten maken dagelijks een onderdeel uit van onze voeding. Je bent er misschien niet altijd mee bezig, maar wat je binnenkrijgt uit verschillende bronnen, kan heel bepalend voor je gezondheid zijn. Vet komt voornamelijk uit dierlijke en plantaardige bron en heeft verschillende doeleinden zoals een energiebron. We leggen je graag uit hoe dit zit. -
Zonnebloemolie: gezond of ongezond?
De zonnebloem is een prachtige bloem om te zien en levert een mooie goudgele olie die voor veel mensen belangrijk is in de keuken. Ook de voedingsmiddelenindustrie maakt veel gebruik van zonnebloemolie. Er zitten wel kwaliteitsverschillen tussen de verschillende zonnebloemoliën, maar er kleven vooral bij verhitting altijd wat minder gunstige eigenschappen aan deze olie. -
Wanneer kun je je supplementen het beste innemen?
Wat is het beste tijdstip van de dag voor het innemen van een supplement? Er zijn behoorlijk veel verschillende supplementen en ze hebben ook nog verschillende gebruiksaanwijzingen. Sommige kun je het beste los van de maaltijd innemen, andere juist weer beter tijdens de maaltijd, vlak ervoor of erna. We laten je van de meest gebruikte supplementen zien wat het beste moment van inname is.