Blog
Filter
-
Heel Holland bakt natuurlijk… verder!
Van der Pigge heeft ook een heel assortiment met bak ingrediënten! We hebben onder andere agar agar als plantaardige geleermiddel, gelatine, arabische gom, xanthaangom als verdikkingsmiddel en emulgator, guarpitmeel, natriumbicarbonaat oftewel zuiveringszout, wijnsteenzuur en wijnsteen. En plantaardige glycerine om glazuur hard te laten worden. -
Onze befaamde glühwein: het recept
Sinds jaren kent heel Haarlem onze glühwein kruiden al. Met de Haarlemse kerstmarkt ruik je de geur van verse kruiden in de glühwein die bij ons voor de deur staat te stomen over de hele botermarkt. We gebruiken uitsluitend goede wijn en echte kruiden en sinaasappels om onze glühwein te maken. -
Wild – Reebiefstuk recept voor de vleeseters onder ons
Er bestaat natuurlijk best veel discussie momenteel over veeteelt en vleesgebruik in het huidige opwarmende klimaat. Daarnaast is vlees uit de bio-industrie vaak niet gezond. Wild vlees is niet alleen lekker, maar ook verantwoorder dan bio-industrievlees. We geven je graag wat recepten om wild vlees lekker te bereiden, zoals biefstuk van ree of hazenrug. -
3 topdressings by Loes
Je eigen dressing maken is makkelijker dan je denkt en lekkerder dan die in de winkel. Mijn moeder Loes is er erg goed in en staat in onze familie bekend als de ultieme dressingmaker. Ze maakt altijd de heerlijkste salades. Daarom deel ik graag haar 3 favoriete dressings en als bonus ook nog een tip om zelf rode wijnazijn te maken. Supermakkelijk en fun om te maken. -
Schoonmaaktips voor na een diner thuis
Zo gezellig om mensen thuis uit te nodigen met een fantastisch diner. Maar je huis als restaurant kan ook overlast geven en allerlei problemen geven met opruimen. Hoe krijg je bijvoorbeeld kaarsvet van je meubels en vloer? Of hoe krijg je die rode wijnvlek uit je tafellaken? En je oven weer schoonmaken kan ook zo'n leuke klus zijn. We geven je graag tips. -
Eerherstel voor oude medicijnen
Een zalfje van ui, knoflook, wijn en ossengal. Britse wetenschappers maakten een duizend jaar oud recept tegen oogontsteking na en waren stomverbaasd: het middel bleek te werken tegen MRSA, de multiresistente ziekenhuisbacterie. Een toevalstreffer, of wordt de middeleeuwse geneeskunde onderschat? Een conclusie door project Ancient Biotics in Engeland. -
Pigge’s bak- en smaakingrediënten
Van der Pigge heeft een selectie bak- en smaakingrediënten op voorraad om een optimale kookprestatie te kunnen leveren. Laat je creativiteit vloeien door gebruik van deze hoogwaardige bakproducten en natuurlijke smaakstoffen van Nielsen-Massey. Nieuw in ons assortiment is pectine om jam mee te maken. Leuk voor alle hobbytuinders. -
Natriumbicarbonaat? Van der Pigge weet raad
Natriumbicarbonaat is een wonderlijk natuurlijke stof die je voor allerlei doeleinden kunt gebruiken. Als rijsmiddel, geurvreter, voor de afwas en nog veel meer. Het is zelfs toe te passen in je shampoo, tandpasta en mondwater! Maar buiten dat kun je natriumbicarbonaat ook gebruiken om bestrijdingsmiddelen te verwijderen van groenten en fruit. -
Alcohol en je immuunsysteem
Alcohol heeft wel degelijk een negatieve invloed op ons immuunsysteem en wordt in de zomer vaak gezellig gedronken in de warmte. Waar heeft dit mee te maken? Op diverse manieren heeft het drinken van alcohol een ontregelend effect. Slechter slapen is daar een onderdeel van. Wil je ook eens proberen een maandje niks te drinken? Lees dan dit blog. -
Resveratrol; een belangrijke antioxidant
In de wereld der polyfenolen, ook wel fytonutriënten geheten, neemt resveratrol een belangrijke plaats in. Het stofje is inmiddels vrij bekend geworden om zijn toepassingen. Resveratrol zit in hoge mate in rode druiven en dus ook in rode wijn, maar er zijn ook andere bronnen zoals pinda's dadels, chocolade, aardbeien, tomaten en soja. Wat doet dit stofje? -
Knoflook, een universeel wondermiddel
Knoflook ook wel Allium sativum genoemd, is een heerlijk keukenkruid. In de Middeleeuwen was knoflook al populair omdat men dacht daarmee de pest te kunnen afwenden. In oorlogen gebruikten men knoflook vanwege zijn antiseptische werking om wonden te ontsmetten. Tegenwoordig nemen we het graag in, omdat het kan beschermen tegen hartproblemen. -
De Beste Guilt Free Brownies Ooit!
Worstel jij ook met iets lekkers maken zonder gluten, zuivel en suiker? Dan raden we je aan om eens dit recept te proberen van de lekkerste Guilt Free Brownies Ooit. Er zit zelfs groente in, namelijk courgette! Hij is gezoet met dadels die van zichzelf ook weer rijk zijn aan vezels en andere prettige stoffen. Hij is eenvoudig te maken en geknipt voor de ware healthfreak (en dat zijn wij!). -
Glutenvrije speculaas
Behalve dat dit recept glutenvrij is, bevat het geen geraffineerde suikers en is het makkelijk te bereiden zonder zuivel. Met de ingrediënten kun je spelen, ik heb dit keer boekweitmeel gebruikt. Mocht het deeg iets te droog uitpakken, voeg iets meer vocht toe. Je wilt nooit meer anders. Speculaas kan op zoveel manieren bereid worden. -
Koude tomatensoep in de zomer? Gezond gazpacho recept
Koude tomatensoep in de zomer? We geven je graag een gezond gazpacho recept voor warme dagen. Gazpacho is een koude soep, die ook niet gekookt hoeft te worden. Wat een heerlijkheid! De smaak wordt er beter op wanneer je hem een paar uur voordat je gaat eten maakt. Dan kunnen de smaken fijn op elkaar inwerken. -
Kruidentincturen, krachtpatsers uit de natuur
In de oude vervlogen tijden hadden mensen natuurlijk geen moderne geneesmiddelen, maar moest men het doen met wat ze konden vinden in de natuur. Door middel van trial and error werden er kruiden uitgeprobeerd om mensen met ziekten en wonden te helpen. Dit ging uiteraard niet altijd goed. Maar zo vonden ze mooie kruiden en later ook tincturen om te gebruiken. -
Histamine-arme salade met kip en zoete aardappelen
Deze histamine-arme salade kan je misschien helpen om je te inspireren in een histamine-arm dieet, omdat je gevoelig reageert op voeding die rijk is aan histamine. Mensen die gevoelig zijn voor histamine kunnen dus overmatig reageren met allergische klachten zoals met hooikoorts. Een salade met zoete aardappel, kipfilet, rode ui, sperziebonen en ijsbergsla. -
Leef en eet mediterraan
Geniet jij ook altijd zo van Italiaans eten? Italië is een van de landen rondom de Middellandse Zee met een mediterraan eetpatroon, een van de gezondste voedingspatronen ter wereld. Italië en specifiek Sardinië behoren tot de Blue Zones. Dit zijn gebieden waar de mensen het gezondst oud worden en de meeste 100-jarigen zijn door gezond te eten en te leven. -
Gezond barbecueën zonder pakjes: 10 tips
Houd je ook van gezellig barbecueën, maar hecht je wel waarde aan een zo gezond mogelijke barbecue? We hebben hier tips voor je op een rij gezet wat je kan doen om dit smaakvol en gezond te bereiden. Wat dacht je van een lekkere marinade met kruiden, eigengemaakte kruidenboter, een groene salade, een mochtail met hibiscus en dip met bruschetta?