Blogs & vlogs

Selecteer blogs:

Zoeken in blogs

Verpakkingsmateriaal; hoe ga je er het best mee om?

Verpakkingsmateriaal; hoe ga je er het best mee om?

De wereld van verpakkingsmateriaal is een ingewikkeld wereld door de vele factoren die er een rol bij spelen. Tegenwoordig proberen veel mensen uiteraard bewust om te gaan met hoe producten verpakt zijn. Gelukkig maar! Maar wist je bijvoorbeeld dat van een product de impact van een verpakking 'maar' 10% is? De grootste impact op het milieu komt door productie en transport.

Door Pamela van Booren, 3 februari 2023 Lees meer

Waarom maagzuur nodig is

Waarom maagzuur nodig is

Maagzuur is niet alleen belangrijk voor je spijsvertering, maar ook voor je weerstand. Het is de eerste verdedigingslinie tegen vijanden die binnen komen via de voeding. Van maagzuur kan er zowel te veel als te weinig zijn. Dit is best lastig, want soms lijken de klachten op elkaar. Weeg van maagzuurremmers goed af of je ze echt nodig hebt. Je kunt ook eerst andere methodes proberen.

Door Pien Rothuizen, 27 januari 2023 Lees meer

Wat is het gevaar van glucose-fructose-siroop?

Wat is het gevaar van glucose-fructose-siroop?

Gelukkig komt er steeds meer bekendheid over glucose-fructose-siroop. Dit is een goed proces, want hoe meer mensen zich realiseren wat voor effect deze suiker op het lichaam heeft, hoe beter. Het is raadzaam om etiketten te gaan lezen en deze zoetmaker proberen te vermijden. We krijgen het met z'n allen helaas teveel binnen zonder dat we dat door hebben. Aan de slag dus.

Door Pamela van Booren, 25 januari 2023 Lees meer

Laurus nobilis – Laurier

Laurus nobilis – Laurier

De laurierboom is een boom die vaak verward wordt met andere gelijkende bomen. Hij kan bijvoorbeeld lijken op een laurierkers of laurierwilg. Laurier heeft natuurlijk heerlijk geurende blaadjes die bijna niet te missen zijn in de meeste soepen. Er bestaat ook een soort uit Midden-Amerika waar laurierolie van gemaakt wordt. De boom kan in Nederland groeien, maar is niet goed bestand tegen vorst.

Door Pamela van Booren, 24 januari 2023 Lees meer

5 weetjes over spruitjes

5 weetjes over spruitjes

Spruitjes zijn onderdeel van de uitgebreide koolsoortenfamilie. Ze zijn er in vele soorten en maten en je kunt er van alles mee doen in de keuken. Koken, roerbakken, blancheren, rauw, het kan allemaal. Maar kook ze nooit te lang! Spruitjes zijn supergezond als groente omdat ze rijk zijn aan waardevolle voedingsstoffen én omdat het is goed om van koolsoorten 2 keer per week een soort te eten.

Door Pamela van Booren, 23 januari 2023 Lees meer

Microplastics in cosmetica: wat moet je ermee?

Microplastics in cosmetica: wat moet je ermee?

Plastic heeft ons veel gebracht, maar we weten allemaal dat plastic ook een groot probleem is. Wist je dat microplastics ook toegepast worden in allerlei cosmeticaproducten? Er worden hier verschillende stofjes voor gebruikt die je niet zo 1, 2, 3 uit de ingrediëntenlijst kunt halen. Waarom zijn microplastics schadelijk en hoe herken je ze in je cosmetica? En hoe ban je microplastics uit je leven?

Door Roseline Kustner, 19 januari 2023 Lees meer