Blog
Filter
-
Vegan paddenstoelen-linzenburgers
Het kookboek 'The green kitchen at home' van het Zweedse echtpaar David Frenkiel & Luise Vindahl is een topkookboek voor iedere vegetariër en bevat de meest heerlijke en gezonde recepten. Dit recept staat bol van de vezels, gezonde vetten en eiwitten en is geschikt voor het hele gezin. We delen graag dit gezonde paddenstoelen-linzenburger recept met je om eens uit te proberen. -
Voedingstips voor vegetariërs en veganisten
Roseline neemt je graag mee in dit blog om op een verantwoorde manier vegetarisch of veganistisch te eten. De basis ligt in een granen, peulvruchten en groenten leefstijl. Het is minder aan te raden om je eten continue aan te vullen met vleesvervangers, aangezien deze vaak sterk bewerkt zijn, dus veel E-nummers bevatten en vaak ook veel zout. -
Voedingssupplementen voor veganist? Dit heb je nodig!
Als je vegetariër of veganist wordt, doe je dat vaak uit nobele motieven en het kan erg gezond zijn. Alleen het is wel belangrijk om buiten een evenwichtig voedingspatroon waarbij je alles binnenkrijgt, ook te letten op aanvulling van bepaalde stoffen via supplementen, want een tekort aan B12, omega 3, D3 en carnitine kan op de loer liggen. -
Eet je vlees? Of toch liever niet?
Er zijn steeds meer mensen die alleen nog maar veganistisch eten, maar er is ook een groeiende groep grote vleeseters aan het ontstaan. Beide eetstijlen – veganistisch en flink veel vlees – liggen mijlenver uiteen. Wat zijn de fundamentele discussiepunten bij het maken van je eigen keuze? En hoe zit het dan met de milieudruk? Welke afwegingen kun je maken? -
Stamppot van zoete aardappelen (vegan)
Dit heerlijke recept van vegan zoete aardappelstamppot met tomaten-paprikasalsa en granaatappel is van onze directeur Astrid. Dit gerecht is lekker fris en vullend en een succesnummer voor het hele gezin. Heel makkelijk qua bereiding, dus snel op tafel op drukke dagen. Je kan zelf variëren qua eiwitbron wat je erbij wilt eten. Zeker heerlijk om eens te maken! -
Eet je puur vegetarisch? Let dan op deze vitamines en mineralen
Vegetarisme is de kunst van gezond en bewust leven en laten leven. In veel opzichten is gebalanceerd vegetarisch eten gezond. Van invloed is wel in hoeverre je dierlijke producten afwijst (vlees noch vis) of zoals de veganist ook zuivel en ei laat staan. Uit onderzoek blijkt de vegetarische/veganistische levenswijze allerlei gezondheidsvoordelen kan opleveren. -
Zo val je nooit meer af
Wees nou eens, in de absolute privacy van je eigen binnenkantje, héél eerlijk tegen jezelf: hoezo wil je afvallen? Waarom? Het eerlijkste antwoord is meestal dat we onszelf willen veranderen. Op zichzelf is daar niet zoveel mis mee. Het gaat pas mis bij de motivatie die ten grondslag ligt aan je wens om te veranderen. Waaróm wil je veranderen? -
Voedingstekorten bij vegans; eiwitten
Eiwitten geven stevigheid aan ons lichaam, ze zijn nodig voor ons spierweefsel en al ons bindweefsel. Dierlijke voedingsmiddelen bevatten veel essentiële aminozuren, terwijl dit bij plantaardige voedingsmiddelen meestal minder is. Plantaardige voedingsmiddelen hebben een minder gunstige structuur als het gaat om de benutbaarheid. -
Graan, doen of liever laten?
Het tegenwoordige graan is niet meer het graan zoals we dat vroeger van het land haalde. De moderne wetenschap heeft veel aan de plant gesleuteld zodat het groter en voller zaad oplevert. Is dit voor ons wel goed? Wat zit er in graan en hoe reageren wij als mens daarop? Er zijn steeds meer mensen met een overgevoeligheid voor tarwe en gluten. -
Bonen eten een weldaad voor je gezondheid?
Zijn bonen een weldaad voor onze gezondheid? Inmiddels lijkt de wetenschap tot de conclusie zijn gekomen dat bonen eten wel eens zeer gezond kan zijn. In de 'blue zones' worden ze dagelijks gegeten. Ten onrechte worden ze afgeschoven vanwege bepaalde stofjes die ze bevatten, maar die toch niet zo'n grote rol blijken te spelen. We leggen je uit hoe dit zit. -
Vegan Fusion Wok à la Mirjam
Onze zomerse kooktip is dit gezonde wokgerecht met Chinese vijfkruidenpoeder. In deze kruidenmix zijn alle vijf smaakgroepen aanwezig: zoet, zout, bitter, zuur en umami (de vijfde smaak die staat voor ‘heerlijkheid’ of ‘hartig’). Het voegt een heerlijke verfijning toe aan Aziatische gerechten. -
Limoenkokosreepjes vegan; heerlijk!
Heb je ook wel eens zin in een verfrissende zoete snack op een warme zomerse dag? Maak dan deze heerlijke en vrij verantwoorde limoenkokosreepjes! Een werkelijke smaaksensatie in je mond op basis van havermout, dadels, kokosmelk, cashewnoten en vanille. Ze zijn supermakkelijk te maken en goed in de vriezer te bewaren. -
Glyfosaat – de gevolgen voor de bodem en ons lichaam (deel 2)
In deel 1 hebben we uitgelegd wat glyfosaat is. In deel 2 gaan we kijken wat de gevolgen van glyfosaat is op de bodem waar we ons eten op verbouwen en de analogie die dit ook heeft met onze eigen darmen en darmflora. Er zit een koppeling in de werking van dit gif op het bacteriële leven op aarde, zowel in als buiten ons lichaam. -
Wat maakt onze Huidbalans zo bijzonder?
Huidbalans heet niet voor niets Huidbalans. Onze gezichts-, lichaams- en haarverzorging handhaaft de natuurlijke balans van je huid en daarmee ook de natuurlijke balans van je lichaam, want alles wat je op je huid smeert wordt ook door je lichaam opgenomen. Huidbalans blinkt uit in zuiverheid, zit stampvol werkzame ingrediënten én heeft een natuurlijk keurmerk. -
Ontbijtbowl met een bom aan antioxidanten
Dit is een heerlijk verfrissende ontbijtbowl voor het hele gezin dat er ook nog eens superfeestelijk uitziet. Het is rijk aan vitaminen en mineralen en een gezonde start van de dag. Hoe meer je je eten varieert in de verschillende kleuren van de regenboog, hoe meer gevarieerd je allerlei verschillende antioxidanten als bioflavonoïden je binnenkrijgt. Elke kleur bevat weer andere belangrijke stofjes voor je gezondheid. -
Wat neem ik mee op wintersport?
Elk jaar gaan ongeveer een miljoen Nederlanders wintersporten. Uiteraard is het belangrijk dat je je spieren al een beetje traint, want onvoorbereid op skivakantie gaan, vergroot de kans op spierpijn en blessures aanzienlijk. Welke inwendige en uitwendige producten kun je meenemen om je lichaam tijdens en na het skiën goed mee te verzorgen? -
Bijenwas en zijn veelzijdige eigenschappen
Bijenwas is een vrij dichte substantie en geeft een puur natuurlijke stevigheid aan cosmetica. Vroeger werd deze was al voor diverse doeleinden toegepast: voor kaarsen, voor boten tot zelfs voor het vullen van kiezen. Tegenwoordig wordt het vooral gebruikt in cosmetica, bij meubelverzorging, om snoep mee glans te geven en natuurlijk ook nog voor het maken kaarsen. -
Supplementen bij zwangerschap
Als je zwanger wilt worden of al bent wil je natuurlijk goed voor jezelf zorgen. Immers er wordt nogal een wissel op je lijf getrokken en je wilt uiteraard zorgen dat je baby zo gezond mogelijk ter wereld komt. Welke supplementen zijn goed om te slikken bij zwangerschap? Er zijn best wel wat stoffen om over na te denken. We helpen je graag op weg.