Blog
Filter
-
Olijfbomen en olijfolie
De fraaie olijfboom produceert natuurlijk olijven en olijfolie, maar wist je dat ook de bladeren van deze boom natuurgeneeskracht bevatten? Olijfolie kan je voor veel dingen gebruiken. Het is een fijne olie om mee te koken en voor je huidverzorging. Zowel de olijf als de olijfolie zijn supergezond. Alleen is het wel belangrijk om te letten op een goede kwaliteit, want er wordt heel wat aangerommeld in de olijfwereld. -
Stamppot van zoete aardappelen (vegan)
Dit heerlijke recept van vegan zoete aardappelstamppot met tomaten-paprikasalsa en granaatappel is van onze directeur Astrid. Dit gerecht is lekker fris en vullend en een succesnummer voor het hele gezin. Heel makkelijk qua bereiding, dus snel op tafel op drukke dagen. Je kan zelf variëren qua eiwitbron wat je erbij wilt eten. Zeker heerlijk om eens te maken! -
Hummus à la Sophie
Hummus, wie kent het niet? Lekker als dip bij groentes, op een broodje, of als smaakmakende toevoeging bij een maaltijd. Je kunt er alle kanten mee op en het is ook nog eens erg gezond. Ingewikkeld om te maken? Als je een keukenmachientje hebt, maak je het in een handomdraai. De kruiden die je ervoor nodig hebt, vind je allemaal in onze winkel. Hierbij het recept voor hummus à la Sophie! -
Wild – Reebiefstuk recept voor de vleeseters onder ons
Er bestaat natuurlijk best veel discussie momenteel over veeteelt en vleesgebruik in het huidige opwarmende klimaat. Daarnaast is vlees uit de bio-industrie vaak niet gezond. Wild vlees is niet alleen lekker, maar ook verantwoorder dan bio-industrievlees. We geven je graag wat recepten om wild vlees lekker te bereiden, zoals biefstuk van ree of hazenrug. -
3 topdressings by Loes
Je eigen dressing maken is makkelijker dan je denkt en lekkerder dan die in de winkel. Mijn moeder Loes is er erg goed in en staat in onze familie bekend als de ultieme dressingmaker. Ze maakt altijd de heerlijkste salades. Daarom deel ik graag haar 3 favoriete dressings en als bonus ook nog een tip om zelf rode wijnazijn te maken. Supermakkelijk en fun om te maken. -
Gezond barbecueën zonder pakjes: 10 tips
Houd je ook van gezellig barbecueën, maar hecht je wel waarde aan een zo gezond mogelijke barbecue? We hebben hier tips voor je op een rij gezet wat je kan doen om dit smaakvol en gezond te bereiden. Wat dacht je van een lekkere marinade met kruiden, eigengemaakte kruidenboter, een groene salade, een mochtail met hibiscus en dip met bruschetta? -
Oliën en vetten in je voeding zijn van belang
Oliën en vetten maken dagelijks een onderdeel uit van onze voeding. Je bent er misschien niet altijd mee bezig, maar wat je binnenkrijgt uit verschillende bronnen, kan heel bepalend voor je gezondheid zijn. Vet komt voornamelijk uit dierlijke en plantaardige bron en heeft verschillende doeleinden zoals een energiebron. We leggen je graag uit hoe dit zit. -
Pompoensalade bij Pigge – net even anders!
Het is weer herfst! Weer volop tijd voor het eten van de heerlijke pompoen. Met pompoen kan je vele kanten op. Wij hebben een pompoensalade met gerst voor je uitgewerkt! Net weer even anders dan de bekende pompoensoepjes. Een heerlijk frisse salade met gerst, pompoen, sla, peterselie en munt. Gerst is een net even anders glutenvrij graansoort. -
Histamine-arme salade met kip en zoete aardappelen
Deze histamine-arme salade kan je misschien helpen om je te inspireren in een histamine-arm dieet, omdat je gevoelig reageert op voeding die rijk is aan histamine. Mensen die gevoelig zijn voor histamine kunnen dus overmatig reageren met allergische klachten zoals met hooikoorts. Een salade met zoete aardappel, kipfilet, rode ui, sperziebonen en ijsbergsla. -
Vegan paddenstoelen-linzenburgers
Het kookboek 'The green kitchen at home' van het Zweedse echtpaar David Frenkiel & Luise Vindahl is een topkookboek voor iedere vegetariër en bevat de meest heerlijke en gezonde recepten. Dit recept staat bol van de vezels, gezonde vetten en eiwitten en is geschikt voor het hele gezin. We delen graag dit gezonde paddenstoelen-linzenburger recept met je om eens uit te proberen. -
Hoe maak je lekkere vegetarische falafelballetjes?
Hoe maak je lekkere falafelballetjes? Ben je ook op zoek naar het maken van eigen vleesvervangers op basis van peulvruchten zoals kikkererwten? Maak dan deze lekkere falafelballetjes! Kinderen vinden het vaak superleuk om falafel te eten, omdat je vaak allerlei bijgerechtjes hebt en je eigen broodje kan samenstellen. Voedzaam en gezellig. -
Shoarma van oesterzwammen recept
Zoek jij ook vegetarische varianten voor lekkere shoarma? Probeer dan eens deze vegetarische variant met oesterzwammen! Niet van de vleesvariant te onderscheiden. Osterzwammen kun je in Haarlem en omgeving ook rechtstreeks kopen bij De Oesterzwammerij. Je kunt daar ook een set aanschaffen om zelf oesterzwammen te kweken. Erg leuk om een keer uit te proberen! -
Waarom is onze Speciale Verzorgingslijn zo speciaal?
Waarom is onze Speciale Verzorgingslijn eigenlijk zo speciaal? Het zijn 9 natuurlijke producten voor de speciale behoeftes van je huid, haar, spieren en gewrichten. Het zijn mooie, authentieke middelen die een weldaad zijn voor je lichaam en die je op vele manieren kunt toepassen. Natuurlijk zijn ze voorzien van het NCS/Ecocontrol keurmerk. -
Zonnebloemolie: gezond of ongezond?
De zonnebloem is een prachtige bloem om te zien en levert een mooie goudgele olie die voor veel mensen belangrijk is in de keuken. Ook de voedingsmiddelenindustrie maakt veel gebruik van zonnebloemolie. Er zitten wel kwaliteitsverschillen tussen de verschillende zonnebloemoliën, maar er kleven vooral bij verhitting altijd wat minder gunstige eigenschappen aan deze olie. -
Selenium en paranoten
Van alle voedingsmiddelen zijn paranoten de rijkste bron van het spoorelement selenium. De meesten van ons krijgen niet genoeg selenium binnen, omdat op veel plekken op de aarde nog maar weinig selenium in de grond zit. Verschraling van de voedingsbodem zorgt ervoor dat zowel plantaardige als dierlijke voedingsmiddelen nog maar geringe hoeveelheden selenium bevatten. Daarom een kleine lofzang op de paranoot. -
Koude tomatensoep in de zomer? Gezond gazpacho recept
Koude tomatensoep in de zomer? We geven je graag een gezond gazpacho recept voor warme dagen. Gazpacho is een koude soep, die ook niet gekookt hoeft te worden. Wat een heerlijkheid! De smaak wordt er beter op wanneer je hem een paar uur voordat je gaat eten maakt. Dan kunnen de smaken fijn op elkaar inwerken. -
Courgette-broccolisoep
Heb jij nog een courgette en een broccoli in je koelkast liggen en je wilt even snel een lekker soepje? Of je hebt geen zin om te koken uitgebreid? Dan is dit een heerlijk, fris soepje vol gezonde stoffen. Lekker met een broodje zuurdesem met wat geitenkaas. -
Het zuur-base dieet als reinigingskuur
Het zuur-base dieet kan een hele fijne reiniging van je lichaam geven. Over het algemeen krijgen we veel te veel zuurvormende voeding binnen en te weinig basevormende voeding. Als je lichaam te zuur wordt, kan je daar allerlei klachten door krijgen. Je kan dit reinigingsdieet goed inzetten bij bijvoorbeeld gewrichtsklachten en huidklachten, maar er zijn meer indicaties.