Blog
Filter
-
Citroensap voor het ontbijt, is dat aan te raden?
Aan een halve citroen drinken op warm water worden diverse gezondheidsvoordelen toegekend. Citroenen vallen onder fruit en alle soorten fruit bevatten stoffen die goed zijn voor je gezondheid. Maar levert het echt een opzienbarende bijdrage aan je gezondheid om dit elke ochtend op je nuchtere te drinken? Is het een wondermiddel voor je gezondheid? -
Ingemaakte citroen recept
Ingemaakte citroenen zijn super gezond voor je darmflora omdat door de fermentatie allerlei goede bacterien ontstaan tijdens het fermenteren. Wil je een keer leren fermenteren? Dan is dit een heel makkelijk DIY manier om het een keer te leren! Na 4 weken kun je de citroenen gebruiken voor allerlei recepten waar je normaal citroen voor gebruikt. -
Melissa officinalis – Citroenmelisse
Citroenmelisse is een heerlijk geurende plant, die in de nazomer bloeit met witte of gele bloemetjes. Melisse heeft een rijke geschiedenis en werd door vele geneeskundigen gebruikt voor de spijsvertering, voor ontspanning en voor een goed gemoed. Naast de toepassing als thee, kun je citroenmelisse ook prima gebruiken in de keuken, bijvoorbeeld in salades! -
Voetenbad met citroen; heerlijk heilzaam
Een warm voetenbad met citroen kan heerlijk zijn bij een beginnende verkoudheid of griep. Maar bij opkomende hoofdpijn en stuwing naar je hoofd. Daarentegen kan een koud citroen-voetenbad heerlijk zijn in de zomer als je warme voeten hebt door de hoge temeparatuur. Je hebt alleen een emmer, water en een biologische citroen nodig. -
Maak je eigen curry
Zelf curry maken klinkt misschien ingewikkeld, maar valt best wel mee. Het is superleuk om met kruiden te experimenteren en je hele huis ruikt heerlijk naar gebakken specerijen. Daarnaast kan je ook een keer een potje zelfgemaakte curry cadeau doen! Wel zo leuk! Uiteraard heb je diverse specerijen nodig, geduld, een pan en een lekker muziekje om bij te koken. -
Signalen van te veel zoutgebruik
Onlangs was weer eens in het nieuws dat we nog steeds te veel zout en suiker eten. We houden van zout, we zijn dol op zout, maar we krijgen er op allerlei manieren veel meer van binnen dan we denken. Wist je dat je 3/4 dagelijkse zoutinname kant-en-klaar koopt met je boodschappen? Dat is waarschijnlijk meer dan je dacht! Welke 10 tekens wijzen op te veel zoutgebruik? -
Heet?! Hoe houd je jezelf koel?
Warm weer vraagt om veel aanpassing van ons ritme en lichaam om onszelf koel te houden. We geven je graag wat slimme tips om af te koelen. Niet iedereen is dol op warm weer en sommige mensen hebben er erg veel last van als het warm is. We hebben wat leuke vochtboosters voor je op een rij gezet om te bereiden. Wist je dat een laurierdropje kan helpen? -
Gezond barbecueën zonder pakjes: 10 tips
Houd je ook van gezellig barbecueën, maar hecht je wel waarde aan een zo gezond mogelijke barbecue? We hebben hier tips voor je op een rij gezet wat je kan doen om dit smaakvol en gezond te bereiden. Wat dacht je van een lekkere marinade met kruiden, eigengemaakte kruidenboter, een groene salade, een mochtail met hibiscus en dip met bruschetta? -
De allerlekkerste speculaasrecepten
Geen sinterklaastijd zonder speculaas. Wij kunnen in de maanden november en december in elk geval niet zonder. De naam speculaas komt van het woord ‘specula’, wat spiegelbeeld betekent. Het verwijst naar de welbekende uitgesneden houten vormen die vooral vroeger veel werden gebruikt. We delen graag onze allerlekkerste speculaasrecepten. -
Gelukstruffels
Gelukstruffels kan je op diverse manieren maken en zijn relatief gezond als versnapering. We geven je 4 recepten voor dadel-notentruffel, choco-chiptruffel, chocotruffel, lavendel-lemontruffel. Alledrie niet te versmaden lekker en vrij makkelijk te maken. De basis is altijd dadels. Er zit geen toegevoegde suiker in. -
De 10 beste rustgevende kruiden
In de kruidenkunde zijn veel rustgevende kruiden bekend die kunnen helpen in stressvolle tijden of om beter te slapen. De werking van de 10 beste rustgevende kruiden is gebaseerd op de inhoudsstoffen die erin zitten. Welke inhoudsstoffen bepalen dan hoe een kruid werkt? En wat vinden wij mooie kruiden die kunnen helpen als je wat meer rust nodig hebt? -
Natriumbicarbonaat? Van der Pigge weet raad
Natriumbicarbonaat is een wonderlijk natuurlijke stof die je voor allerlei doeleinden kunt gebruiken. Als rijsmiddel, geurvreter, voor de afwas en nog veel meer. Het is zelfs toe te passen in je shampoo, tandpasta en mondwater! Maar buiten dat kun je natriumbicarbonaat ook gebruiken om bestrijdingsmiddelen te verwijderen van groenten en fruit. -
Avocado’s zijn dom (en dat is fijn)
Als je in een optimistische bui een onrijpe avocado aanziet voor...
-
Koude pastasalade ‘goed voor je darmflora’
Dat een salade met koude pasta gezondheidsvoordelen heeft boven een salade met net gekookte warme pasta, zal je misschien wat verbazen. Koude pastasalade bevat namelijk meer resistent zetmeel wat je suikerspiegel stabieler houdt en goed is voor je darmflora. Daarnaast bevat het ook minder calorieën. Koude pasta als basis is natuurlijk heel goed te gebruiken voor allerlei salades. -
De allerleukste doe-het-zelf-handverzorgingsrecepten
Vind jij het ook zo leuk om zelf lekker cosmetica te maken? We hebben wat leuke doe-het-zelf-handverzorgingsrecepten voor je uitgezocht. Wat dacht je van je eigen reinigende handgel maken? Of een fijne verzorgende handscrub wanneer je handen extra aandacht nodig hebben? Het is makkelijker dan je denkt om zelf het een en ander te maken. -
Wat zit er achter de geraniums?
De geranium geldt nou niet bepaald als een hippe plant. Immers...
-
Voedingstips voor vegetariërs en veganisten
Roseline neemt je graag mee in dit blog om op een verantwoorde manier vegetarisch of veganistisch te eten. De basis ligt in een granen, peulvruchten en groenten leefstijl. Het is minder aan te raden om je eten continue aan te vullen met vleesvervangers, aangezien deze vaak sterk bewerkt zijn, dus veel E-nummers bevatten en vaak ook veel zout. -
Selenium en paranoten
Van alle voedingsmiddelen zijn paranoten de rijkste bron van het spoorelement selenium. De meesten van ons krijgen niet genoeg selenium binnen, omdat op veel plekken op de aarde nog maar weinig selenium in de grond zit. Verschraling van de voedingsbodem zorgt ervoor dat zowel plantaardige als dierlijke voedingsmiddelen nog maar geringe hoeveelheden selenium bevatten. Daarom een kleine lofzang op de paranoot.