Blogs & vlogs

Selecteer blogs:

Zoeken in blogs

Een tekort aan choline gebeurt sneller dan je denkt

Een tekort aan choline gebeurt sneller dan je denkt

Choline is een B-vitamine achtige stof die het lichaam zelf kan aanmaken en vooral in dierlijke voeding ruim aanwezig is. Choline heeft tal van functies in ons lichaam en is vooral belangrijk voor een goede hersenfunctie. Bij een plantaardig dieet is het heel belangrijk om goed op te letten dat je het in voldoende mate binnenkrijgt. Zeker als je zwanger bent!

Door Ariane Droop, 16 maart 2023 Lees meer

Ostara

Ostara

Op maandag 20 maart valt dit jaar de lente-equinox, dan is de dag even lang als de nacht. Dat is voelbaar als ‘evenwicht’. Dit blog is bedoel om je daar bewust van te worden en je aan te zetten om zelf een ritueel te doen tijdens Ostara (het vieren van het stijgende licht). Een ritueel om even heel bewust stil te staan bij het feit dat de lente in aantocht is en welke energie jou dat kan geven.

Door Ariane Droop, 9 maart 2023 Lees meer

Hoe verhoog je je slaapdruk??

Hoe verhoog je je slaapdruk??

Er spelen vele factoren een rol bij goed kunnen slapen. Een belangrijke rol is weggelegd voor het verhogen van je slaapdruk. Wat is dit en hoe kan je dit stimuleren? Slaapdruk wordt vooral gevormd door inspanning overdag. Daarnaast kijken we nog naar wat andere oorzaken van slaapproblemen en geven we je nog wat voedingstips voor een goede nachtrust.

Door Ariane Droop, 8 maart 2023 Lees meer

Cortisol goed geregeld

Cortisol goed geregeld

Het hormoon cortisol is een van die regelstofjes die we hard nodig hebben om stress het hoofd te bieden. Het zorgt ervoor dat je langer alert en gefocust kan zijn. Maar op de lange termijn kan je van een te veel aan cortisol ook ziek worden. Een disbalans met dit hormoon kan leiden tot bijnieruitputting en zelfs een burn-out. Wat kun je doen om je cortisolspiegel te resetten?

Door Pien Rothuizen, 24 februari 2023 Lees meer

Wat kun je doen tegen huidveroudering?

Wat kun je doen tegen huidveroudering?

Ach, die rimpels. We willen allemaal ons mooie velletje zo strak, jong en stralend mogelijk houden. Jammer hoor, want die rimpels en grijze haren geven ziel en pit aan je gezicht. Vind ik. Maar die mening deel ik niet met iedereen, gezien de enorme aantallen anti-aging-producten. Dus wat kun je doen tegen huidveroudering? En hoe kijk je hier vanuit een natuurgericht perspectief tegenaan?

Door Ariane Droop, 24 februari 2023 Lees meer

Kun je kou vatten door kou?

Kun je kou vatten door kou?

Dat je ziek kan worden puur en alleen door je te koud kleden, is een hardnekkig misverstand en een wijdverbreide medische mythe. Om ziek te worden speelt altijd een ziekteverwekker als een virus een rol. Maar kou doet wel iets met je lichaam. Wat is de positieve en wat de negatieve invloed van kou op je weerstand? Speelt het überhaupt een rol? We geven je het antwoord.

Door Ariane Droop, 9 februari 2023 Lees meer