Blog
Filter
-
Glyfosaat – het omstreden landbouwgif (deel1)
Glyfosaat is een bekend en berucht landbouwgif dat al decennia gebruikt wordt. Het is ooit op de markt gebracht door het Amerikaanse megabedrijf Monsanto en tegenwoordig in handen van het Duitse Bayer. Wat is het eigenlijk en waarom gaan planten ervan dood? Deel 2 gaat over wat het met onze natuur en onze gezondheid doet. -
Soja; is het nou gezond?
Sojabonen zijn omgeven met vele verhalen of het wel of niet goed voor je is. Niettemin vordert de wetenschap en lijkt het eten van soja vrij gezond, mits met mate geconsumeerd. Mede omdat je het in verborgen vorm veel binnenkrijgt. De voordelen zitten vooral in het hoge eiwitgehalte en de isoflavonen die erin zitten. We leggen je graag meer uit over waar je op kan letten! -
Osteoporose, de stille epidemie
Bot is levend weefsel, anders dan je misschien zou verwachten. Immers, je skelet lijkt altijd even stevig en aanwezig als steunpilaar voor je lijf en als beschermer van de organen in je bovenlichaam. Maar je botten worden continu opgebouwd en afgebroken. Voeding en beweging hebben een belangrijke functie in het onderhouden van gezonde botten. -
Botten sterk en gezond maken: 18 tips
Gezonde botten doen meer voor je gezondheid dan je op het eerste gezicht denkt. Botten zorgen niet alleen voor stevigheid, maar spelen in je lichaam nog andere cruciale rollen. Het is daarom heel belangrijk om een goede botstofwisseling te onderhouden. Maar hoe doe je dat? Dat heeft alles te maken met de juiste voedingsfactoren en leefstijl.