Blog
Filter
-
Appelazijn
Appelazijn wordt gemaakt door appelsap te laten fermenteren. Door dit natuurlijke fermentatieproces worden de natuurlijke suikers in het appelsap omgezet in azijnzuur en voilà: je hebt appelazijn. Er worden vele toepassingen toegedicht aan appelazijn, zowel in- als uitwendig. We gaan in dit blog vooral in op gebruik voor een gezonde huid. Het is goed voor een natuurlijk milieu. -
Ingemaakte citroen recept
Ingemaakte citroenen zijn super gezond voor je darmflora omdat door de fermentatie allerlei goede bacterien ontstaan tijdens het fermenteren. Wil je een keer leren fermenteren? Dan is dit een heel makkelijk DIY manier om het een keer te leren! Na 4 weken kun je de citroenen gebruiken voor allerlei recepten waar je normaal citroen voor gebruikt. -
Soja; is het nou gezond?
Sojabonen zijn omgeven met vele verhalen of het wel of niet goed voor je is. Niettemin vordert de wetenschap en lijkt het eten van soja vrij gezond, mits met mate geconsumeerd. Mede omdat je het in verborgen vorm veel binnenkrijgt. De voordelen zitten vooral in het hoge eiwitgehalte en de isoflavonen die erin zitten. We leggen je graag meer uit over waar je op kan letten! -
Melk en melkproducten; wat zijn de bezwaren?
De wereld van de melkproducten is een vrij ingewikkelde. Ten eerste zitten er veel verschillende stoffen in melk, ten tweede zijn er veel verschillende melkproducten en ten derde zijn het ook verschillende zoogdieren die de melk leveren voor menselijk gebruik. Ook het houden van dieren geeft een grote druk op het milieu. Waar kun je bij melk op letten? -
Spijsverteringsklachten door enzymen tekort? Deel 1
Kun je door een enzymtekort spijsverteringsklachten krijgen? Ja, en enzymen zijn niet alleen voor je spijsvertering belangrijk, maar ook voor de rest van je lichaam. Door allerlei omstandigheden kun je er een tekort aan krijgen. Daarom wijden we er 2 blogs aan. In het volgende blog diepen we uit waarom enzymen belangrijk zijn tegen onder andere veroudering, ontstekingen en bloedingen. -
Resistent zetmeel; voed je bacteriën met prebiotica
Resistent zetmeel (amylose) is een bepaald soort zetmeel dat niet afgebroken kan worden door onze spijsvertering. Deze vorm van zetmeel werkt als een soort prebioticum voor onze darmflora. Onze darmbacteriën vieren feest, omdat ze dit zetmeel kunnen gebruiken voor hun eigen onderhoud en groei. Het levert daarmee positieve bijdrage aan onze gezondheid. -
Kimchi: Korea’s geheim voor een goede darmflora
Kimchi is het nationale gerecht van Korea en niet zonder reden. Kimchi wordt op allerlei manieren gemaakt, vaak in familieverband, en wordt bij iedere maaltijd eigenlijk wel als bijgerecht geserveerd. Het wordt gemaakt van allerlei groentesoorten zoals koolsoorten, wortel, radijs, bosui en nog veel meer. Het is een gefermenteerd gerecht en daarmee ook goed voor je darmflora. -
Kombucha; hoe maak ik dat met scoby?
Kombucha is een drank op basis van (groene of zwarte) thee en een zwam. We willen je daar graag een DIY-recept voor geven. Je hebt een ‘scoby’-zwam (Symbiotic Culture of Bacteria and Yeast) nodig om gefermenteerde kombucha-thee te maken. Kombucha is heel gezond voor je darmflora. En wist je dat 80% van je gezondheid wordt bepaald in je darmen?