Blog
Filter
-
8 fijne eigenschappen van chocola
Wie is er nou niet dol op chocola? Je kan er zo van genieten, van een heerlijke reep chocola of lekker toetje! De gezondheidswaarde zit vooral in pure chocola. Het is rijk aan allerlei polyfenolen die vallen onder de groep antioxidanten in het plantenrijk. Maar chocola bevat ook hele specifieke stofjes zoals anandamide en fenylethylamine die je geluksgevoel en liefdesgevoel kunnen versterken. -
Gezonde chocomousse van Chicks love food
Dit heerlijke gezonde chocomousse-recept van Chicks love food willen we je niet onthouden. Het recept is niet vegan. Chocola heeft hele gezonde kanten. Er zit geen suiker in dit recept, alleen bananen als zoetmiddel. Voor extra vetten en eiwitten zit er pindakaas bij en voor extra antioxidanten zij de blauwe bessen toegevoegd. Het is simpel te maken met 30 minuten wachttijd. -
Wat zit er achter de geraniums?
De geranium geldt nou niet bepaald als een hippe plant. Immers...
-
Nikkelallergie
Deze chocolade cashewballetjes zien er lekker uit op de foto en zijn ook nog eens relatief gezond! Maar wat nu als je een nikkelallergie hebt? Dan zou het zomaar kunnen dat je juist op deze combinatie niet goed reageert, bijvoorbeeld met buikpijn of huidklachten. Nikkel zit namelijk vooral in noten, zaden, chocola en havermout of gedroogde vruchten. Hoe zit dat dan met de nikkelallergie? -
Bonen eten een weldaad voor je gezondheid?
Zijn bonen een weldaad voor onze gezondheid? Inmiddels lijkt de wetenschap tot de conclusie zijn gekomen dat bonen eten wel eens zeer gezond kan zijn. In de 'blue zones' worden ze dagelijks gegeten. Ten onrechte worden ze afgeschoven vanwege bepaalde stofjes die ze bevatten, maar die toch niet zo'n grote rol blijken te spelen. We leggen je uit hoe dit zit. -
Is alle suiker ongezond?
Is alle suiker ongezond? Er is tegenwoordig veel te doen om suiker. Logisch, want we krijgen het veel meer binnen dan vroeger. Er zijn veel verschillende soorten suikers en er is een verschil tussen snelle suikers en trage suikers én Zijn ze allemaal even ongezond? We leggen je graag meer uit over wat suiker doet en wat er voor suikers bestaan. Daarnaast hebben we een gezonde vuistregel. -
Resveratrol; een belangrijke antioxidant
In de wereld der polyfenolen, ook wel fytonutriënten geheten, neemt resveratrol een belangrijke plaats in. Het stofje is inmiddels vrij bekend geworden om zijn toepassingen. Resveratrol zit in hoge mate in rode druiven en dus ook in rode wijn, maar er zijn ook andere bronnen zoals pinda's dadels, chocolade, aardbeien, tomaten en soja. Wat doet dit stofje? -
Gelukstruffels
Gelukstruffels kan je op diverse manieren maken en zijn relatief gezond als versnapering. We geven je 4 recepten voor dadel-notentruffel, choco-chiptruffel, chocotruffel, lavendel-lemontruffel. Alledrie niet te versmaden lekker en vrij makkelijk te maken. De basis is altijd dadels. Er zit geen toegevoegde suiker in. -
Specerijenmengsels van Pigge; heb je ze al geproefd?
Onze specerijenmengsels zijn erg bekend in Haarlem. Onze specerijen worden altijd vers voor ons gemalen door onze producent en dat ruik je. De geuren zijn erg sterk door de verse etherische oliën die uit de specerijenmengsels komen. We hebben veel keus in zowel enkelvoudige als gemengde specerijen van een hoge kwaliteit. -
Pigge’s bak- en smaakingrediënten
Van der Pigge heeft een selectie bak- en smaakingrediënten op voorraad om een optimale kookprestatie te kunnen leveren. Laat je creativiteit vloeien door gebruik van deze hoogwaardige bakproducten en natuurlijke smaakstoffen van Nielsen-Massey. Nieuw in ons assortiment is pectine om jam mee te maken. Leuk voor alle hobbytuinders. -
Wat kan je doen tegen overgangsklachten?
De overgang is voor een vrouw een intensieve fase die bij iedere vrouw weer anders verloopt. De een heeft weinig klachten, de ander veel. Wist je dat er wel 34 verschillende overgangsklachten bestaan? Voor sommige vrouwen is het een waar drama. Opvliegers, humeurigheid, vergeetachtigheid, verstoorde cycli, depressie, er komt heel wat bij kijken. We helpen je graag. -
Gezonde voeding: tips van Pigge
Over gezonde voeding valt veel te zeggen en de opvattingen hierover veranderen ook naar mate er weer nieuwe wetenschappelijke ontdekkingen worden gedaan. Desalniettemin hebben wij voor jou de meest belangrijke tips op een rijtje gezet. Het is in ieder geval belangrijk om veel variatie aan te brengen in je voeding. Zo krijg je veel verschillende stofjes binnen. -
Lysine, sleutel voor een goede weerstand tegen virussen
Wat is lysine? En wat doet het voor ons lichaam? L-Lysine is een eiwitbestanddeel, ook wel een aminozuur. Er zijn veel verschillende amniozuren, die ook weer een andere werking hebben. Lysine en arginine zijn elkaars concurrenten. Als je teveel argininerijke producten eet, kan je een tekort aan lysine krijgen. Ze houden elkaar in balans. Maar er is nog meer. -
Tips om je maag de feestdagen te laten overleven
Elk jaar kiezen we er vrijwillig voor om een beroep te...
-
Rode peper, groene peper en wat is het verschil tussen witte en zwarte peper?
Peper is er maar liefst in 4 kleuren. Hoe zit dit precies? En is rode peper eigenlijk wel echte peper? Peper heeft een hele rijke geschiedenis waar Nederland sterk mee verbonden is door onze handel vanuit de VOC in de 17e eeuw. Peper wordt in veel recepten en gerechten gebruikt, waaronder speculaaskruiden en pepernoten. -
Ons drop, één ons
Onze klanten weten het maar al te goed, we hebben al meer dan anderhalve eeuw de lekkerste dropjes in ons assortiment. Wij zijn dan ook de beste plek, om met een beetje geduld, dropjes te kopen. Maar waar wordt drop eigenlijk van gemaakt? Een van de bijzonderste en oudste dropjes is laurierdrop. Wat is dat voor drop? Met een traditioneel dropdrankrecept voor het verzachten van je keel. -
Benieuwd hoe onze eerste Pigge Nieuwjaarsduik was?
1 januari was het dan zover, de Pigge Nieuwjaarsduik! Een paar...
-
Urticaria, netelroos of galbulten; rode jeukende plekken
Urticaria of netelroos, is een zeer vervelende huidaandoening die kan ontstaan als gevolg van meerdere triggers. Het jeukt als de neten. Vaak is het een gevolg van een allergische reactie wat gepaard gaat met veel histamine-aanmaak. We zetten een reeks triggers voor je op een rij zodat je kan zien wat er een rol kan spelen. Wie weet herken je het?