Blog
Filter
-
Smake(le)lijk bananenbrood in een handomdraai
Dit smakelijke bananenbrood kun je heel makkelijk maken van oude bananen die je thuis nog hebt liggen en die anders in de compostbak zouden verdwijnen. Je kunt er diverse soorten meel en ingrediënten voor gebruiken. Dit brood kan eigenlijk niet mislukken. En verpakt in aluminiumfolie kun je hem prima een paar dagen buiten de koelkast bewaren. -
Gezonde chocomousse van Chicks love food
Dit heerlijke gezonde chocomousse-recept van Chicks love food willen we je niet onthouden. Het recept is niet vegan. Chocola heeft hele gezonde kanten. Er zit geen suiker in dit recept, alleen bananen als zoetmiddel. Voor extra vetten en eiwitten zit er pindakaas bij en voor extra antioxidanten zij de blauwe bessen toegevoegd. Het is simpel te maken met 30 minuten wachttijd. -
Winterse gluten- en tarwevrije lekkernijen
Brrr, het is koud buiten. Heerlijk weer om lekker te gaan bakken. We hebben voor jou een aantal leuke recepten op een rij gezet met onder andere speculaaskruiden. We hebben een recept voor speculaasjes, een wortel- speculaasbroodcake en tarwevrije speculaasmuffins. Deze bevatten in principe wel speltmeel wat niet glutenvrij is. -
Homemade granola
Dit ovenrecept van onze collega Maud Moonen-Quadvlieg voor homemade granola is om je vingers bij af te likken. Het lijken wel krokante koekjes! Heerlijk met noten en zaden, banaan en kokosolie. Zo heb je een gezonde start van de dag. Het is in een handomdraai gemaakt in de oven. Je kunt het daar een nacht in laten rusten. Ook hartstikke leuk om te maken met de kinderen. -
Vezels: basis voor een goede gezondheid
Meer en meer wordt duidelijk hoe belangrijk een goede darmwerking is...
-
Ontbijtbowl met een bom aan antioxidanten
Dit is een heerlijk verfrissende ontbijtbowl voor het hele gezin dat er ook nog eens superfeestelijk uitziet. Het is rijk aan vitaminen en mineralen en een gezonde start van de dag. Hoe meer je je eten varieert in de verschillende kleuren van de regenboog, hoe meer gevarieerd je allerlei verschillende antioxidanten als bioflavonoïden je binnenkrijgt. Elke kleur bevat weer andere belangrijke stofjes voor je gezondheid. -
Lysine, sleutel voor een goede weerstand tegen virussen
Wat is lysine? En wat doet het voor ons lichaam? L-Lysine is een eiwitbestanddeel, ook wel een aminozuur. Er zijn veel verschillende amniozuren, die ook weer een andere werking hebben. Lysine en arginine zijn elkaars concurrenten. Als je teveel argininerijke producten eet, kan je een tekort aan lysine krijgen. Ze houden elkaar in balans. Maar er is nog meer. -
Vocht vasthouden (in de zomer)
In de zomer komt het vaker voor dan in de winter dat je vocht vasthoudt. Dit komt omdat je bloedvaten dan wat wijder zijn. Op deze manier kan je lichaam meer warmte kwijt aan de omgeving net zoals bijvoorbeeld door te zweten. Als je lichaam vocht vasthoudt zie je dat aan je voeten en benen. Als je op de huid drukt, blijft er vaak een ‘pitje’ of kuiltje achter op de huid, omdat deze niet meteen terugveert. -
Stop met roken door je hersenstofwisseling te ondersteunen
Wij willen in dit blog graag voor je uiteenzetten wat er...
-
Psoriasis
Psoriasis is een vervelende huidaandoening die vaak op specifieke plekken op het lichaam voorkomt. Het is eigenlijk een ontstekingsreactie van de huid. Er kunnen diverse triggers zijn voor het ontstaan van psoriasis, dus het is soms een hele zoektocht. Het immuunsysteem en de darmen spelen een grote rol. Hoe krijg je gezonde darmen? -
Welke voeding is rijk aan tryptofaan?
Tryptofaan is een belangrijk eiwitbestanddeel (aminozuur) dat we alleen via onze voeding binnen kunnen krijgen. Het is van belang voor ons geestelijk welzijn en om goed te kunnen slapen. Uit tryptofaan worden onder andere de neurotransmitters serotonine en melatonine gemaakt. Welke symptomen kun je hebben bij een tekort? Welke voeding kun je eten om tryptofaan binnen te krijgen? -
Magnesiumverbindingen: vele soorten
Magnesium kent vele verbindingen die allemaal een verschillende toepassing hebben. Dit heeft te maken met wat elke verbinding in het lichaam doet en hoe goed het wordt opgenomen door de darmwand. Er zit vooral verschil tussen anorganisch magnesium (zoals magnesiumoxide) en organisch magnesium (zoals magnesiumcitraat). Een inkijkje bij de magnesiumverbindingen. -
Prebiotica; compost voor je darmen
Wat er leeft in je darmen is van levensbelang voor je gezondheid. Alle bacteriën die in je darmen, je slijmvliesorganen en op je huid wonen, worden bij elkaar je microbioom genoemd. Je darmflora heeft een grote invloed op de gezondheid van je totale microbioom en daarmee op allerlei systemen in je lichaam. Kortom: je darmflora is topprioriteit voor je gezondheid. -
Obstipatieproblemen? 10 tips om dit te verhelpen
Obstipatie is een veel voorkomend probleem met vele oorzaken. Het komt op allerlei leeftijden voor, maar meer bij vrouwen, ouderen en kinderen. Er zijn diverse soorten medicatie voor, maar kan je het ook natuurlijk aanpakken? Ja zeker! We zetten graag onze beste 10 tien tips tegen obstipatieproblemen voor je op een rij; waaronder vezelrijk eten, bewegen en kruidentips. -
Spijsverteringsklachten door enzymen tekort? Deel 1
Kun je door een enzymtekort spijsverteringsklachten krijgen? Ja, en enzymen zijn niet alleen voor je spijsvertering belangrijk, maar ook voor de rest van je lichaam. Door allerlei omstandigheden kun je er een tekort aan krijgen. Daarom wijden we er 2 blogs aan. In het volgende blog diepen we uit waarom enzymen belangrijk zijn tegen onder andere veroudering, ontstekingen en bloedingen. -
Resistent zetmeel; voed je bacteriën met prebiotica
Resistent zetmeel (amylose) is een bepaald soort zetmeel dat niet afgebroken kan worden door onze spijsvertering. Deze vorm van zetmeel werkt als een soort prebioticum voor onze darmflora. Onze darmbacteriën vieren feest, omdat ze dit zetmeel kunnen gebruiken voor hun eigen onderhoud en groei. Het levert daarmee positieve bijdrage aan onze gezondheid. -
Botten sterk en gezond maken: 18 tips
Gezonde botten doen meer voor je gezondheid dan je op het eerste gezicht denkt. Botten zorgen niet alleen voor stevigheid, maar spelen in je lichaam nog andere cruciale rollen. Het is daarom heel belangrijk om een goede botstofwisseling te onderhouden. Maar hoe doe je dat? Dat heeft alles te maken met de juiste voedingsfactoren en leefstijl. -
Dadels, fruit van de levensboom
Ben jij ook dol op dadels en gebruik je ze in al je baksels? Begrijpelijk! Deze heerlijke gedroogde vruchten worden in veel culturen al eeuwen gebruikt in allerlei hartige en zoete maaltijden. Dadels zijn zowel vers als gedroogd te krijgen, alhoewel de verse wat moeilijker te vinden zijn. Wat is de geschiedenis van de dadel en waarom is het zo'n fijne vrucht?