Blog
Filter
-
Graan, doen of liever laten?
Het tegenwoordige graan is niet meer het graan zoals we dat vroeger van het land haalde. De moderne wetenschap heeft veel aan de plant gesleuteld zodat het groter en voller zaad oplevert. Is dit voor ons wel goed? Wat zit er in graan en hoe reageren wij als mens daarop? Er zijn steeds meer mensen met een overgevoeligheid voor tarwe en gluten. -
Goed brood, fout brood
We zijn met z'n allen dol op brood; wie kan het ons kwalijk nemen? Een heerlijk knapperig broodje of croissantje is bijna niet af te slaan. Helaas is er nogal wat verschil tussen 'gezond' en ongezond brood. Er zitten buiten gluten ook andere stoffen in brood waar je vraagtekens bij kan zetten. Gluten op zichzelf zijn voor de meeste mensen al niet zo gezond. Afwisseling in je dieet is belangrijk. -
Goede shampoo schuimt minder
Synthetische shampoos bevatten vaak ingrediënten die je hoofdhuid op een agressieve manier ontdoen van haar natuurlijke vetmantel. Schuimende zeepstoffen zijn een belangrijke boosdoener. Ze strippen je huid van haar natuurlijke beschermlaag. Hierdoor beschadigt je haar en droogt het uit. Wat zijn de schadelijke ingrediënten in een shampoo waar je op moet letten? -
Allergenen in cosmetica
Hoe vaak zitten er allergenen in cosmetica? En hoeveel allergenen zijn er eigenlijk? Allergenen kunnen zowel in natuurlijke als chemische cosmetica zitten. 'Gelukkig' komen contactallergieën relatief weinig voor, maar als je erdoor getroffen wordt, kan het knap lastig voor je zijn. Een van de bekendste symptomen is eczeem op je huid.