Balsem

Vanaf 12 maart hebben wij drie mooie nieuwe balsems met kruidenextracten uit biologische teelt. Het bedrijf dat ze voor ons maakt heeft een weelderige kruidentuin in een natuurgebied, gebruikt alleen Nederlandse plantensoorten en plukt de heilzame planten nog met de hand. Alles wordt hier op ambachtelijke wijze gemaakt en is puur natuurlijk. Deze nieuwe producten zijn een waardevolle aanvulling op ons al bestaande assortiment van balsems.

Biologisch olie, kruiden en bijenwas
De balsems zijn gemaakt op basis van biologische olie waarin kruiden hebben getrokken. Deze olie is vervolgens met bijenwas tot een eenheid gevormd. De inhoudsstoffen kunnen goed door de huid worden opgenomen en de balsems sluiten de huid niet af. Voor de fijne geur en als aanvulling op de balsem is etherische olie toegevoegd. Vanwege de kwetsbaarheid van de gebruikte ingrediënten worden deze balsems in bruin glas geleverd om ze tegen blootstelling van (zon)licht te beschermen.

Deze balsem op basis van smeerwortel is goed voor de botten, spieren en gewrichten. Smeerwortel is een kruid dat in de kruidenkunde al heel lang wordt gebruikt voor uitwendige toepassingen bij stijve, stramme spieren en gewrichten, voor de verzorging van zwaar belaste spieren of bij herstel na een sportblessure. Beweegbalsem stimuleert de doorbloeding van de spieren en is goed voor het zenuwstelsel rond de spieren en gewrichten, ook bij kinderen in de groei.

Deze balsem op basis van driekleurig viooltje is uitermate geschikt voor kinderen met een gevoelige huid. Driekleurig viooltje staat bekend om zijn huidondersteunende eigenschappen. Voor de verzorging van een gevoelige, kriebelende en schrale huid, vooral bij kinderen. De balsem is verzachtend, verzorgend, verkoelend en heilzaam en beschermt de huid tegen invloeden van buitenaf.

Deze balsem op basis van Calendula (goudsbloem) is heel verzachtend voor de huid. Eindelijk heeft Van der Pigge hiermee ook zijn eigen Calendula-balsem! Deze verzachtende balsem voor de schrale, ruwe en droge huid (zoals bij kloven en eelt) ondersteunt het herstellend vermogen van de huid.

Van der Pigge heeft nog meer mooie balsems zoals:

Wil je meer ruiken, zien en voelen van ons mooie assortiment aan balsems? Kom dan langs bij ons in de winkel! Wil je meer weten waar je het voor kunt gebruiken? Je kunt ons daarover ook mailen info@vanderpigge.nl of bellen 023-5312454