Onze specerijenmengsels, heb je ze al geproefd?

Door Pien Rothuizen, 5 maart 2018
Deel blog:

Het is onze missie om natuurlijke producten van hoge kwaliteit te leveren. Kruiden en specerijen zijn levende producten. Deze producten zullen in de loop van de tijd ook in kwaliteit iets achteruitgaan, maar door ons goede voorraadbeheer, de juiste bewaarmethode én door kruiden op het laatste moment te laten malen, kunnen wij je hoge kwaliteit kruiden en specerijen leveren. Onze mengsels bevatten geen tarwemeel en kleur-, geur- of smaakstoffen.

Onze specerijenmengsels

Naast kruiden en specerijen, hebben wij ook heerlijke specerijenmengsels. Deze zijn precies zoals je van ons kan verwachten: geurig, volledig zuiver en gemaakt volgens onze eigen ambachtelijke recepten. Ze staan bij ons op de planken te wachten om je gerechten op smaak te maken.

Nasikruiden

Hiermee maak je in korte tijd een heerlijk geurende Indonesische maaltijd klaar. Onze nasikruiden bevatten onder andere gember, komijn, koriander, kardemom, zwarte peper, kruidnagel, kaneel, cayennepeper en laoswortel.

Hutspotkruiden

Dit mengsel geeft elke hutspot ‘body’! Het bestaat uit een kerrie met groene kruiden waaronder dille, peterselie, kervel. Een lekkere variant op deze Hollandse pot: uien fruiten met dit mengsel en het later mengen met aardappels en wortels.

Hachékruiden

Een mengsel dat naast de befaamde laurier en kruidnagel ook speculaaskruiden en ‘rood rommelkruid’ bevat.

Gyroskruiden

Zeer geschikt voor het marineren van vlees. Heerlijk bij een feestelijke barbecue met tzatziki en ander Grieks lekkers. Dit mengsel bevat onder andere paprika, knoflook en enkele groene kruiden zoals basilicum, oregano en tijm.

Couscouskruiden

Een uitbundiger kruidenmengsel dan je waarschijnlijk gewend bent. Bevat onder andere gember , koriander, komijn, kruidnagel peterselie en een vleugje kaneel. Ook zeer geschikt voor gevulde courgettes of aubergines.

Braad- en grillkruiden

Sprankelend in hun eenvoud: belangrijke elementen van dit mengsel zijn paprika en gemalen rozemarijn.

Tandoorikruiden

Maak met deze kruiden in yoghurt de klassieke marinade voor Tandoori-kip, maar dan natuurlijk zonder de synthetische rode kleurstof.

Deel blog:

Reactie plaatsen