• Van der Pigge
  • Gierstraat 3
  • Haarlem
023 303 0720
  • Gratis bezorging vanaf € 35,-
  • Binnen 2 werkdagen bezorgd
  • Vakkundig advies

Biologische kruiden en specerijen

Door Pien Rothuizen, 13 maart 2015
Deel blog:

Wij leveren kruiden en specerijen van hoge kwaliteit. Dat houdt in: ‘vers’ gemalen, géén kleur-, geur- en smaakstoffen of onnodige vulstoffen. Maar…  dán blijft er nog iets te wensen over, logisch, want we willen ook BIO.

Biologische producten hebben voordelen voor smaak, mens en milieu. Er wordt geen gebruik gemaakt van kunstmest, chemische bestrijdingsmiddelen en van planten van genetisch gemodificeerd oorsprong.

Biologische kruiden groeien langzamer en ontwikkelen een pure smaak. Door de afwezigheid van pesticiden, produceert de plant gezonde stofjes omdat de plant zichzelf moet verdedigen. Deze natuurlijke verdedigingsstoffen, ook wel fyto-nutriënten genoemd, ondersteunen ook ónze natuurlijke afweer.

Hierbij ons huidige geurige arsenaal biologische keukenkruiden en specerijen, we zullen dit assortiment de komende tijd uitbreiden:

  • Tijm
  • Oregano
  • Peterselie
  • Paprika
  • Kurkuma
  • Gember
  • Kerrie
  • Curry-relax mix (samenstelling Rineke Dijkinga). Ingrediënten: kurkuma*, koriander*, salie*, rozemarijn, tijm, lavendelbloemen* en citroenverbena* (* dragen bij aan ontspanning). Gebruik: naar eigen smaak toevoegen aan tapenade, curry ‘s, salsa’s, groenteburgers, soep, kipgerechten, gehaktballen en hartige taarten.

Meer weten over onze unieke kruidenmengsels?

Tenslotte ook een heerlijk recept uit de koker van natuurgeneeskundig therapeut Rineke Dijkinga.

Tomaten-kokossoep met curry-relaxmix

Ingrediënten

  •  3 flinke uien
  • 2 a 3 tenen knoflook
  • 400-500 gram zoete aardappel
  • 1 eetlepel extra virgin kokosolie
  • 500 ml water
  • 3 biologische kruidenbouillonblokjes
  • 400 ml kokosmelk
  • 750 ml bio tomatensaus
  • 2 volle eetlepels curry- relaxmix
  • verder op smaak maken met Tamari, peper/zout en evt. een snufje chili

Bereiding

Uien, knoflook en zoete aardappel pellen/schillen en in stukken snijden. Even fruiten in de kokosolie en dan bouillonblokjes, water en een halve eetlepel van de curry-relaxmix toevoegen. Aan de kook brengen, gaar laten worden en pureren. Vervolgens de kokosmelk, tomatensaus en curry-relaxmix er doorheen doen en de soep pureren. Op smaak brengen met de tamari/peper/zout, eventueel een snufje chili en naar eigen smaak eventueel nog wat van de curry-relaxmix en een klein beetje kokosolie.

Deel blog:

replies are closed