Tortilla’s of taco’s met (vega)gehakt en guacamole

Door Pamela van Booren
Deel blog:

Ingrediënten voor 4 personen (8 tortilla’s of 12 taco’s)

500 gram biologisch gehakt of vegagehakt
2 eetlepels chilimix
ui en knoflook
1 pot kidneybeans
3 tomaten
1 pot maïs
sla, mag alle soorten
1 rode paprika
100 ml tomatensaus

Voor de guacamole

2 of 3 avocado’s
limoen of citroen
tabasco
zure room
koriander

Tip: maak eerst de guacamole dan kunnen de smaken goed intrekken.

Zo maak je de guacamole

  • Prak of pureer de avocado’s na ze geschild en ontpit te hebben.
  • Doe een eetlepel zure room erbij met het sap van een halve citroen of limoen
  • Voeg 4 druppels tabasco toe.
  • Knip of snijd een halve bos koriander en meng alles door elkaar met zout en peper.

Zo maak je het gehakt

  • Bak een rode ui met 2 teentjes knoflook, voeg de (vega)gehakt toe. Bij echt gehakt het vet even in een zeef weg laten lopen als het gebakken is.
  • Voeg de 2 eetlepels chilimix toe en bak nog even op.
  • Voeg de tomatensaus toe. Niet te veel anders wordt het te vochtig.
  • Bak de rode paprika na het snijden in een koekenpan tot hij een beetje zwart randjes heeft.
  • Verwarm de kidneybeans in een pannetje en giet daarna het vocht weg en doe in een schaaltje voor op tafel.
  • Maak een schaal of schaaltjes met gesneden tomaat, maïs en sla.
  • Verwarm de tortilla’s of taco’s in een pan of in de oven volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  • Zet alles op tafel en iedereen kan zijn eigen tortilla of taco vullen.
Deel blog:

Reactie plaatsen