Ingrediënten voor 4 personen (8 tortilla’s of 12 taco’s)
500 gram biologisch gehakt of vegagehakt
2 eetlepels chilimix
ui en knoflook
1 pot kidneybeans
3 tomaten
1 pot maïs
sla, mag alle soorten
1 rode paprika
100 ml tomatensaus
Voor de guacamole
2 of 3 avocado’s
limoen of citroen
tabasco
zure room
koriander
Tip: maak eerst de guacamole dan kunnen de smaken goed intrekken.
Zo maak je de guacamole
- Prak of pureer de avocado’s na ze geschild en ontpit te hebben.
- Doe een eetlepel zure room erbij met het sap van een halve citroen of limoen
- Voeg 4 druppels tabasco toe.
- Knip of snijd een halve bos koriander en meng alles door elkaar met zout en peper.
Zo maak je het gehakt
- Bak een rode ui met 2 teentjes knoflook, voeg de (vega)gehakt toe. Bij echt gehakt het vet even in een zeef weg laten lopen als het gebakken is.
- Voeg de 2 eetlepels chilimix toe en bak nog even op.
- Voeg de tomatensaus toe. Niet te veel anders wordt het te vochtig.
- Bak de rode paprika na het snijden in een koekenpan tot hij een beetje zwart randjes heeft.
- Verwarm de kidneybeans in een pannetje en giet daarna het vocht weg en doe in een schaaltje voor op tafel.
- Maak een schaal of schaaltjes met gesneden tomaat, maïs en sla.
- Verwarm de tortilla’s of taco’s in een pan of in de oven volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Zet alles op tafel en iedereen kan zijn eigen tortilla of taco vullen.