• Van der Pigge
  • Gierstraat 3
  • Haarlem
023 303 0720
  • Gratis bezorging (NL) vanaf € 35,-
  • Vakkundig advies
  • Veilig betalen
  • Vragen? Bel: 023-3030720

Suikervrije en glutenvrije wortelcake

Door Pien Rothuizen, 11 maart 2015
Deel blog:

Gaat u ook stralen als weinig moeite wordt beloond met oergeluk voor de smaakpapillen? Voor een lekkere en behoorlijk gezonde wortelcake hoef je echt niet lang in de keuken te staan. Je moet weliswaar alle spullen in huis hebben of zo vrij zijn een variatie op dit thema te maken. Maar goed, als het klaar is heeft u een bommetje energie, gezoet met banaan en gedroogde vruchten.

Ingrediënten

  • 100 g havermout
  • 75 g amandelmeel
  • 25 g geraspte kokos
  • 3 eieren
  • ½ tl zuiveringszout (baking soda)
  • 2 geraspte winterwortel
  • 1 banaan
  • 8 gedroogde geweekte dadels
  • 8 gedroogde geweekte vijgen
  • 8 gedroogde geweekte abrikozen
  • 2 el kokosolie (30 gram)
  • 75 gram gehakte walnoten/pecannoten
  • 2 tl kaneel
  • Optioneel: ½ tl kardemom
  • Optioneel: ½ tl gember
  • Snuf (Himalaya- of Keltisch zee-) zout

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 170 °C.
  • Vet een cakevorm van ongeveer 25 cm lang in.
  • Snijd de geweekte vruchten in stukjes
  • Meng en kneed alles door elkaar in een ruime kom.
  • Voeg de vulling in je bakvorm.
  • Bak voor ongeveer 50 minuten tot de cake gaar is.

Optioneel: de topping

  • 6 el kokosrasp
  • 1/4 verse biologische citroensap en schilrasp
  • 150 gram biologisch roomkaas of mascarpone
  • 2 el agave siroop of honing
Deel blog:

replies are closed