• Van der Pigge
  • Gierstraat 3
  • Haarlem
023 303 0720
  • Gratis bezorging (NL) vanaf € 35,-
  • Binnen 2 werkdagen bezorgd
  • Vakkundig advies

Salade met quinoa

Door Sophie van Rijn, 9 september 2016
Deel blog:

Onze quinoasalade is lekker, oogt fraai én is ook nog eens zacht voor je darmen en ondersteunend voor je lever. Je hebt nodig:

Ingrediënten

300 gram quinoa
1 flinke teen knoflook
1 rode ui
1 avocado
1 rode grapefruit
100 gram doperwten
100 gram blauwe bessen
handjevol pijnboompitten
peper
zout
1 flinke theelepel kokosolie
scheutje olijfolie
scheutje hennepzaadolie
appelazijn

Bereidingswijze

  • Ui en knoflook fijnsnijden en even fruiten in de kokosolie.
  • Ondertussen de quinoa afspoelen onder koud water en aan de ui en knoflook toevoegen.
  • Goed doorroeren en ruim (heet) water toevoegen. Quinoa aan de kook brengen en met deksel op de pan ongeveer 8 tot 12 minuten zachtjes laten koken.
  • Voeg in de laatste 5 minuten de doperwten toe en laat deze meekoken.
  • Ondertussen de avocado ontpitten en in kleine stukjes snijden.
  • Ook de grapefruit schillen en in kleine stukjes snijden.
  • Pijnboompitten kort roosteren in een droge pan.

Maak alvast de dressing aan:
Meng een scheutje olijfolie, een scheutje hennepzaadolie en een scheutje appelzazijn. Voeg peper en zout toe naar smaak.

Giet de quinoa af.
Voeg de dressing toe en roer goed door. Voeg de avocado, grapefruit, pijnboompitten en blauwe bessen toe. Meng het geheel goed door elkaar en serveer.

Varieer eventueel door bijvoorbeeld rozijnen mee te koken, rucola of veldsla toe te voegen.

Voor de darmen: avocado, quinoa, olijolie, hennepzaadolie, kokosolie.
Voor de lever: Quinoa, grapefruit, knoflook, ui, blauwe bessen, avocado

Deel blog:

replies are closed