Power ontbijtsmoothie by Astrid

Door Pamela van Booren
Deel blog:

Zoek jij ook een ontbijtrecept dat snel, lekker, verzadigend en gezond is? Dan hebben we een goeie tip voor je! Deze ontbijtsmoothie van onze directeur Astrid is gezond, verzadigd en voedzaam.

Je kan als alternatief voor pindakaas ook afwisselen met bijvoorbeeld een andere notenpasta, maar pindakaas is al gezond op zichzelf. Kokoswater levert de nodige mineralen als start voor je dag. Havermout levert vezels voor je stoelgang en banaan levert kalium en de nodige glucose om op voort te kunnen borduren. Cacao staat bekend om zijn bijdrage aan een gezonde hersenstofwisseling doordat het het stofje fenylalanine bevat. Dit stofje zorgt ervoor dat je je blijer voelt. Fenylalanine wordt namelijk in je lichaam omgezet in dopamine. En dopamine ken je misschien wel: het verhoogt je geluksgevoel en concentratievermogen én het heeft een gunstig effect op je hart en vaatstelsel, bloedsuikerspiegel en nachtrust. Daarnaast bevat cacao ook magnesium, ijzer en koper en wel 20 verschillende antioxidanten!

Ingrediënten

  • 1 banaan
  • 2 eetlepels havermout
  • 1 eetlepel cacaonibs
  • 1,5 opgehoogde eetlepels pindakaas (of andere notenpasta)
  • 175 ml kokoswater (of meer – 200 ml- als de banaan groot is)

Doe alles in een blender en meng tot het een homogene massa is.

Eet op met een lepel, of doe het in een fles zodat je gedurende de ochtend hier af en toe een slok van kunt nemen. Makkelijk mee te nemen dus!

Vind je onze blogs ook zo leuk om te lezen? En wil je op de hoogte blijven van de laatste acties, aanbiedingen en nieuwe blogs? Meld je dan nu aan op onze homepage onderaan voor onze wekelijkse nieuwsbrief met elke week een speciale aanbieding! Je ontvangt dan 10% korting op je eerste bestelling!

Deel blog:

Reactie plaatsen