Onze befaamde glühwein: het recept

Door Roseline Kustner
Deel blog:

Misschien heb je het ons wel eens zien schenken tijdens de Haarlemse kerstmarkt: onze befaamde glühwein. Heerlijk om in de wintermaanden mee op te warmen (voor volwassenen dan hè, en ook niet ál te vaak!) en eigenlijk heel simpel om te maken! Zeker met onze voorgemaakte kruidenmix met kaneelstokjes, kruidnagel en foelie. Helaas kan de kerstmarkt anno 2020 niet doorgaan door de corona crisis. Er is wel een Haarlemse kerstmarkt online opgezet!

gluhwein fles

Wij verkopen in samenwerking met wijnhandel Okhuysen een heerlijke fles rode wijn met de glühweinkruiden erbij in onze winkel. Mocht je ook zo’n heerlijke fles willen bestellen; je kan via het online bestelformulier de wijn ook opgestuurd krijgen.

gluhwein kruiden

Het recept van onze befaamde glühwein

 • Men neme een fles lekkere rode wijn. Dat kan natuurlijk uit je eigen voorraad zijn, maar tijdens de wintermaanden verkopen wij die zelfs ook.
 • Doe de wijn samen met onze glühweinkruiden en een biologische sinaasappel of citroen in een pan en warm dit rustig op. Liefst biologisch aangezien de sinaasappel of citroen langdurig aan het trekken is in de wijn.
 • Voeg naar smaak bruine kandij of (riet)suiker toe. Met een andere zoetstof kun je experimenteren.
 • Laat het geheel een half uur trekken.
 • Daarna kun je serveren. Haal wel eerst even de kruiden eruit, of let goed op met het uitschenken.

Tips

Je kunt de kruidnagels in de sinaasappel drukken, dan hoef je die er later niet stuk voor stuk uit te vissen!

Om een beetje extra pit toe te voegen, kun je een borrelglaasje cognac of vieux bij het mengsel doen.

 

Deel blog:

5 reacties

 1. Sandra Vos schreef:

  Buiten een goed advies , ook nog eens een overheerlijke glühwein gedronken.
  Ga zaterdag de kruiden halen, écht jammie 😜

 2. Rob Jansen schreef:

  Het recept doet het water in mijn mond lopen en ga het uitproberen.Voor mijzelf kies ik dan wél voor een biologische citroen en of sinaasappel omdat de onbespoten staat niet zeker is.Er wordt in het land van herkomst namelijk te vaak en te veel gespoten met giftige bestrijdingsmiddelen die zeker na een half uurtje trekken in de wijn terechtkomen wat uiteraard onwenselijk is.Misschien spreekt deze info jullie aan en kan het recept worden aangevuld met dit idee?Ik wens het Piggeteam een mooie Kerstviering.

 3. marina schreef:

  Misschien een domme vraag, maar gaan de sinaasappel en de citroen er heel in of gesneden

Reactie plaatsen