• Van der Pigge
  • Gierstraat 3
  • Haarlem
023 303 0720
  • Gratis bezorging (NL) vanaf € 35,-
  • Vakkundig advies
  • Veilig betalen
  • Vragen? Bel: 023-3030720

Ingemaakte citroen

Door Astrid Hart, 27 juli 2016
Deel blog:

Bij het koken maken wij vaak gebruik van ingemaakte citroen. Wij kunnen niet zonder! Heel lekker en gezond en zo simpel om te maken….

Waar gebruik je ze voor?

Ingemaakte citroen komt oorspronkelijk uit de Afrikaanse keuken. Doordat je de citroenen pekelt, geven ze een fris-zure smaak aan allerlei gerechten, bijvoorbeeld lekker bij groentegerechten en soepen. Je kan ze ook in gebak gebruiken of in hartige gerechten. Als je ze gebruikt voor gerechten gebruik je vooral de schil van de citroenen, de pulp haal je eruit. Je kan dan de fijngesneden citroenschillen gebruiken bij allerlei zoete en hartige gerechten. Pekelen oftewel fermenteren, is super gezond en levert een gezonde darmflora op.

Wat heb je nodig?

  • 12-14 biologische citroenen (afhankelijk van de maat)
  • 125 gram Himalaya-zout of Keltisch zeezout
  • 1 grote (weck)pot

Werkwijze

  • Boen 8 citroenen schoon, snijd ze in de lengte in (niet helemaal doormidden snijden).
  • Stop in iedere inkeping wat van het zout, ongeveer 1 theelepel zout per citroen gebruiken.
  • Doe een laag zout in de schone (weck)pot en leg daarop de citroenen. Druk goed aan en strooi de rest van het zout erover.
  • Schenk het sap van de overgebleven citroenen in de pot en sluit goed af.
  • Zet donker en koel weg.
  • Kijk regelmatig of de citroenen goed onder het sap staan. Druk ze regelmatig goed aan.

Na 4 weken zijn de citroenen te gebruiken.

Wow. Gewoon wow…

WIl je verder gaan met fermenteren? We hebben ook een blog over kimchi; In Zuid-Korea is dit een heel populair gerecht.

Deel blog:

replies are closed