De klassieke Italiaanse bruschetta

Door Roseline Kustner
Deel blog:

Onze planken staan vol met de geurigste specerijen en specerijenmengsels. Een van onze favorieten is bruschetta: een mengsel van gedroogde kruiden met tomaat, oregano, basilicum en knoflookgranulaat. Verrassend snel en eenvoudig kun je een hapje of een maaltijd verrijken met dit klassieke mengsel uit Italië. Vanaf heden niet meer weg te denken uit je keuken!

Ideeën met bruschetta

Bruschetta laten wellen in warm water, eventueel het teveel aan vocht afgieten. Meng dit vervolgens met een goede olijfolie. Bestrijk het over een overdwars gesneden stokbrood, ciabatta of Turks brood. Gratineer het in de oven of onder de grill.

Bovenstaand verhaal uitbreiden met plakjes mozzarella, ± 5 min. in de oven.

Gewelde bruschetta mengen met gehakt, ui, wortel, selderij, paprika, geraspte kaas, peper en zout. Snijd een courgette overdwars en hol het met een lepel uit. Vul de courgettebootjes met het gehaktmengsel. Warm de oven op tot 200ºC en gaar het geheel in ± 45 minuten.

Nog meer ideeën

  • – Een eetlepel gewelde bruschetta door een geklopt ei en je bakt een Romaanse omelet.
  • – Eetlepel gewelde bruschetta door hüttenkäse, zachte feta of andere roomkaas.
  • – Een eetlepel gewelde bruschetta door roomboter en je hebt een Italiaanse kruidenboter.
  • – Een eetlepel gewelde bruschetta door de zure room, op gepofte aardappelen.
  • – Gebakken vis afblussen met witte wijn en gewelde bruschetta toevoegen.

Met een beetje fantasie zijn de mogelijkheden eindeloos!

 

Heb je vragen over onze specerijen? Loop gerust onze winkel binnen, bel ons op of stuur een mail. We helpen je graag.

Deel blog:

replies are closed