Pigge smikkelt. Deze ge-wel-di-ge brownie moet je een keer gemaakt hebben. En héél erg Pigge-proof, want suikervrij, glutenvrij, zuivelvrij…. Geknipt voor de ware healthfreak dus (en dat zijn wij!).
Het originele recept komt van onze oud collega Stephanie – ere wie ere toekomt! Je maakt ‘m werkelijk in een handomdraai – ik hoop dat jij ‘m net zo lekker vindt als wij!
Voor De Beste Guilt Free Brownies Ooit heb je nodig
250 gram geweekte gedroogde dadels
100 gram amandelmeel
75 gram rauwe cacaopoeder
100 gram geraspte rauwe courgette
2 eieren
200 gram kokosolie
2 theelepels wijnsteenbakpoeder
Snufje zout
Bakpapier
Zo maak je ze
- Smelt de kokosolie in een pannetje.
- Doe de dadels, gesmolten kokosolie en eieren samen in de keukenmachine en blend het tot smeuïge massa.
- Voeg het amandelmeel, de cacaopoeder, een snuf zout en het wijnsteenbakpoeder toe en blend opnieuw.
- Doe het mengsel over in een kom en meng er met de hand de geraspte courgette doorheen.
- Vet een ovenschaal of bakblik in met wat olie en bekleed het met bakpapier.
- Verdeel het beslag gelijkmatig over de ovenschaal en bak de brownie op een rooster in 30 minuten gaar in de oven op 180 graden.
- Zet de oven op een kiertje en laat de brownie in de oven afkoelen. Haal ‘m er daarna uit om volledig af te koelen.
Genieten!
replies are closed