Courgette-broccolisoep

Door Mirjam Maas
Deel blog:

Dit recept ontstond toen ik een keer nog een courgette en een broccoli in de koelkast had liggen en niet zoveel zin had om te koken. En ook niet om naar de winkel te gaan. Nadat ik even een uitje had gebakken in wat olie, mikte ik alles in de pan en deed er naar gevoel wat kruiden bij. De courgette-broccolisoep was snel klaar en ontzettend lekker! Sindsdien een hit bij een van de Pigge dames thuis.

Tip: een volkoren zuurdesembroodje met geitenkaas smaakt er héérlijk bij.

Ingrediënten

1 broccoli
1 courgette
1 ui
½ teentje knoflook (optioneel)
Groentebouillon(poeder)
1 theelepel gedroogde peterselie (of verse plukjes voor in het kommetje soep)
1 theelepel gedroogde dille
½ theelepel gedroogde rozemarijn
½ theelepel mosterd of meer naar smaak
½ theelepel sambal of meer naar smaak
Olijfolie om in te bakken

Bereidingswijze

  1. Snijd de ui (en knoflook) en bak deze in een eetlepel olijfolie.
  2. Voeg de grof gesneden broccoli en courgette toe. Van de broccoli mag ook de steel erin, maar deze moet dan wel goed geschild worden. De steel van de broccoli geeft een fijne romigheid aan de soep.
  3. Voeg water toe totdat de broccoli en courgette net onder water staan (de topjes mogen nog boven het water uitsteken). Kijk op de beschrijving van de bouillon hoeveel eetlepels er per liter water moeten worden gebruikt en voeg dit toe. Vergeet dus niet de hoeveelheid water te checken die je in de soep hebt gedaan.
  4. Doe er de afgestreken hoeveelheden van de peterselie, dille, rozemarijn, mosterd en sambal bij.
  5. Laat ongeveer tien minuten koken of totdat de groenten zacht zijn.
  6. Pureer de soep in een blender of met een staafmixer.
  7. Klaar!
Deel blog:

replies are closed