Mijn moeder is koningin dressing maken. Als zij een eigen account zou hebben op insta, dan zou ze de dressingkoningin heten. Iedereen is altijd heel enthousiast over het soort dressings die ze maakt en elke salade is daarmee een feestje. De verhouding van elke dressing is altijd 2/3 olie en 1/3 azijn of citroensap. (een zuurtje dus). Mocht je een salade groter willen maken, dan houd je nog steeds deze verhouding aan. Voor een salade van 2-4 personen neem je dus: 2 eetlepels olijfolie en 1 eetlepel azijn. We delen graag 3 topdressings by Loes.
Dressing 1
Lekker met een groene salade en afgekoelde gekookte sperziebonen met tomaat en fijngesneden rode ui. Je kan de ui eventueel even laten marineren met wat azijn om hem wat zachter te maken.
Mosterd of mayonaise werkt als een emulgator tussen de olijfolie en azijn om er een compacte dressing van te maken, want olie en azijn mengen van nature namelijk niet.
2/3 olijfolie
1/3 rode wijnazijn
Zout en peper
Halve theelepel mosterd
Snuf suiker
Goed roeren