• Van der Pigge
  • Gierstraat 3
  • Haarlem
023 303 0720
  • Gratis bezorging vanaf € 35,-
  • Binnen 2 werkdagen bezorgd
  • Vakkundig advies

Schoonmaakazijn kan meer dan je denkt

Door Sophie van Rijn, 22 juli 2018
Deel blog:

Deze week een Pigge-weetje over een middel dat niet bij ons in de winkel verkrijgbaar is, maar wel heel leuk is om de aandacht op te vestigen. Met dank aan een collega die mij wees op een bijzondere, mij onbekende toepassing van dit middel. Ik heb het dan over schoonmaakazijn. Biologisch natuurlijk.

Streeploze ramen en zachte was

Ik ken het als toevoeging aan het sopje waarmee je de ramen wast voor een streeploos effect. Mijn collega blijkt het te gebruiken als wasverzachter! Azijn bij de was? Dat ruikt toch niet lekker? Niets is minder waar! Het komt heerlijk fris en zacht uit de machine. Sterker nog het verwijdert gelijk zweetplekken en nare geurtjes uit de was. Voor de geur kun je eventueel nog zelf een paar drupjes etherische olie in jouw favoriete geur toevoegen. En zie daar: een goedkoop en ecovriendelijk alternatief voor dure wasverzachters. Daar ben ik eens ingedoken en wat blijkt? Het is ook nog een goed voor de wasmachine! Het heeft namelijk ook een ontkalkende en reinigende werking. Een echte multitasker dus.

Vreemde geurtjes?

Verder is het je allerbeste steun bij het verwijderen van vreemde geurtjes uit je koelkast of elders in de keuken of je huis. En het helpt gelijk bij het verwijderen van kalkaanslag in bijvoorbeeld gootsteen, douche(kop) of bad.

Kalkaanslag, vlekken

Er blijken ontelbaar veel toepassing te zijn voor schoonmaakazijn. Wat te denken van het verwijderen van kalkaanslag in koffiemachines en waterkokers? Maar ook voor het verwijderen van vreemde vlekken in het kleed of op de leren bekleding van stoelen en banken; spray wat schoonmaakazijn op de vlek in het tapijt en dep het weg met een nat doekje. Net zolang totdat de vlek weg is. Of spray een beetje op een doekje en neem daarmee de banken af. Zo zijn ze snel genoeg weer als nieuw.

Hulp bij het klussen

Je kunt het zelfs inzetten bij een home-makeover; spuit wat azijn verdund in water op het behang en je trekt het met het grootste gemak van de muur af.

En in de tuin

Ook in de tuin is schoonmaakazijn een fijne hulp; druppel wat azijn op het onkruid en de volgende dag kan je het zo wegvegen of uittrekken. Groene aanslag? Schoonmaakazijn weet er wel raad mee.

Kortom, wil je graag ecologisch verantwoord aan de slag in het huishouden, maar wil je liever niet al te veel geld uitgeven aan biologische schoonmaak- en wasmiddelen? Denk dan eens aan biologische schoonmaakazijn.

Deel blog:

Reactie plaatsen