Het huishouden van Pigge

Door Pien Rothuizen, 8 maart 2019
Deel blog:

Van der Pigge heeft diverse schoonmaakmiddelen (reinigers) en onderhoudsmiddelen (wassen) voor het huishouden. Ze zijn vriendelijk voor mens, milieu en materiaal. Alle reinigingsmiddelen voldoen aan de strengste milieueisen*.

De producten zijn zeer succesvol in de schoonmaak- en onderhoudsstrijd! Onze ‘reinigers’ en ‘wassen’ zijn zo samengesteld dat je ze kunt gebruiken voor bijna alle soorten oppervlakten, zoals hout, natuursteen en linoleum.

Totaalreiniger

Toepassing: deze krachtige reiniger is geschikt voor natuursteen en alle afwasbare oppervlakten. Hij verwijdert vuil en oude waslagen van vloeren. Draag wel handschoenen i.v.m. de sterk ontvettende werking.

Alkalivrije reiniger

Sterk geconcentreerd alkalivrij reinigingsmiddel. Geschikt voor natuursteen en alle afwasbare oppervlakten. Biologisch afbreekbaar. Heeft de eigenschappen van de ouderwetse groene zeep, die tegenwoordig overigens zachte zeep heet en niet alkalivrij is (bevat vaak soda). Het voordeel van deze alkalivrije reiniger is dat het kalkachtige materialen niet aantast en geen matte waas achterlaat.

Zelfglanswas

Zelfglanswas is een vloerwas op basis van carnaubawas, gewonnen uit de carnaubapalm (Copernicia prunifera). Door de natuurlijke grondstoffen heeft deze was een voedende werking op alle soorten oppervlakten.

Toepassing: je kunt Zelfglanswas gebruiken op linoleum, ongeglazuurde of matte plavuizen, travertin, leisteen, granito, betonvloeren, ongelakt hout, zacht marmeren vloeren en rubber.

Dosering en gebruiksaanwijzing: de was op een klein stukje uitproberen. Als de vloer poreus is, neemt hij de was goed op. Je hoeft de was dan niet te verdunnen. Is de vloer niet poreus, dan vormt zich een gladde film. We raden je in dit geval aan de was verdund met water op de ondergrond aan te brengen. De Zelfglanswas in kleine hoeveelheden uitgieten op een schone vloer en gelijkmatig verdelen met een spons, een mop of een schone doek. Eventueel twee lagen over elkaar aanbrengen. De droogtijd is circa 25 minuten en tijdens het drogen raden wij aan niet over de vloer te lopen.

Wrijfwassen

Onze antiekwassen worden gemaakt van bijenwas en carnaubawas Ze zijn van de firma Wiertz, een ambachtelijk familiebedrijf dat al meer dan 30 jaar wassen maakt. Wat in de loop van de tijd veranderd is, is dat er geen oplosmiddelen zoals terpentijn en terpentine in gebruikt worden, maar een aromaatvrij oplosmiddel. Daardoor is het niet nodig om gevaren- en waarschuwingstekens te gebruiken. De wassen zijn daardoor bijvoorbeeld ook geschikt voor houten speelgoed. Verkrijgbaar in de kleuren: wit, (naturel) geel, (honing) loog, lichtbruin, donkerbruin en white wash.

Toepassing: Antiek Wrijfwas kun je gebruiken op ongelakt hout van meubels en vloeren, maar is ook geschikt voor beelden van steen.

Dosering en gebruiksaanwijzing: je kunt de was met een doekje dun aanbrengen. Laat de was een paar uur intrekken, vervolgens wrijf je het object met een zachte borstel uit. Er ontstaat een diepe, natuurlijke glans. Ook kun je met behulp van een staalsponsje (extra fijn, nummer 00) de was over het hout verdelen. Na een paar uur laat je met een zachte borstel of doek het oppervlak glanzen. Deze methode wordt vooral gebruikt als er vlekken of kringen in de ondergrond zitten.

Meubelolie

Meubelolie is vervaardigd uit onder andere rauwe lijnolie.

Toepassing: Meubelolie kun je (zowel binnen als buiten) gebruiken op gelakt- en ongelakt hout en op ongeglazuurde tegels, leisteen en dergelijke.

Dosering en gebruiksaanwijzing: op gelakt hout slechts enkele druppels gebruiken. De meubelolie met een doek op de ondergrond uitwrijven. Bij grote oppervlakten kun je de olie met een kwast aanbrengen.

Gekookte lijnolie

Door het koken van lijnolie wordt het droogproces versneld. Gekookte lijnolie is beter bestand tegen vocht.

Toepassing, dosering gebruiksaanwijzing: zie Meubelolie.

Leeronderhoud

Van de firma Wiertz verkopen wij ook een leerreiniger en leerolie.

* Wettelijk besluit biologisch afbreekbare oppervlakteactieve stoffen in wasmiddelen en reinigingsmiddelen WMS (Wet Milieugevaarlijke Stoffen).

Het goede van toen met het beste van nu. Van der Pigge, 170 jaar een traditie.

Deel blog:

Reactie plaatsen