• Van der Pigge
  • Gierstraat 3
  • Haarlem
023 303 0720
  • Gratis bezorging (NL) vanaf € 35,-
  • Binnen 2 werkdagen bezorgd
  • Vakkundig advies

Blogs & vlogs

Selecteer blogs:

Zoeken in blogs

In gesprek met Pamela van Booren, 20 jaar bij Pigge

In gesprek met Pamela van Booren, 20 jaar bij Pigge

Een van onze meest bekende gezichten is ongetwijfeld natuurgeneeskundig therapeut Pamela van Booren. 20 jaar werkt ze al bij ons en daarom zetten we haar de komende tijd in het zonnetje! Vroeger zag je haar altijd in de winkel, maar nu werkt ze achter de schermen aan het merk Van der Pigge en staat ze met raad en daad klaar voor ons therapeutennetwerk.

Door Astrid Hart, 4 november 2019 Lees meer

De kruidenzolder

De kruidenzolder

Vroeger lagen op onze kruidenzolder 300 soorten kruiden en specerijen. We gebruikten ze voor onze eigen recepten en voor die van artsen. Ook nu maken we nog steeds producten naar eigen recept, alleen niet meer op zolder. We besteden dat uit aan gecertificeerde partners omdat we onder de huidige wettelijke eisen in dit pand van 300 jaar oud anders te veel moeten herzien en moderniseren.

Door Pien Rothuizen, 12 juli 2019 Lees meer

Vader-das-cadeau

Vader-das-cadeau

Een kleine geschiedenis van het vaderdagcadeau bij uitstek: de stropdas. Ooit begonnen in 1600 als sjaaltje waarmee Kroatische soldaten hun uniform mee dichtknoopten. De Fransen vonden deze decoratie subliem en het “ding” werd door een koninklijk besluit verplicht onderdeel van de kledij. Sindsdien is de stropdas in alle vormen en maten aan een onstuitbare opmars begonnen.

Door Pien Rothuizen, 4 juni 2019 Lees meer

Van der Pigge is vandaag 170 geworden

Van der Pigge is vandaag 170 geworden

Hier begon het allemaal mee. Een aankondiging in de krant dat Antonie Johannes van der Pigge (onze voorvader) een ‘affaire’ in Droogerijen en Verfwaren opende in de Gierstraat. En daar zitten we nu nog. 170 jaar verder, niet meer weg te denken uit Haarlem en voor iedereen nog steeds het vertrouwde adres voor een onafhankelijk, persoonlijk advies of een puntzakje drop.

Door Astrid Hart, 3 maart 2019 Lees meer

Kerstcadeaus een oude traditie?

Kerstcadeaus een oude traditie?

Na Sinterklaas komt de Kerstman en ook hij brengt weer cadeaus. Leuk, kostbaar, too much, commercie, traditie, wat je er ook van vindt, het staat te gebeuren en we doen er vrolijk aan mee. Maar waarom dan? Wat is de reden dat ook de Kerstman cadeautjes meebrengt, behalve dat deze traditie over is gewaaid uit Amerika? Om dat te duiden moeten we toch even de geschiedenis in.

Door Sophie van Rijn, 16 december 2018 Lees meer

Zomertijd, een Amerikaans idee uit de 18e eeuw

Zomertijd, een Amerikaans idee uit de 18e eeuw

Hoe komen we eigenlijk aan de zomer- en wintertijd? De natuur heeft het zo niet voor ons uitgestippeld. We hebben het in het leven geroepen om te profiteren van het natuurlijke licht zodat we besparen op de kosten die gepaard gaan met het gebruik van licht. Er gaan steeds meer stemmen op om het af te schaffen. Dus voordat het geschiedenis wordt, nog even een kleine historie van de zomertijd.

Door Sophie van Rijn, 26 oktober 2018 Lees meer