• Van der Pigge
  • Gierstraat 3
  • Haarlem
023 303 0720
  • Gratis bezorging vanaf € 35,-
  • Binnen 2 werkdagen bezorgd
  • Vakkundig advies

Blogs & vlogs

Selecteer blogs:

Van der Pigge is vandaag 170 geworden

Van der Pigge is vandaag 170 geworden

Hier begon het allemaal mee. Een aankondiging in de krant dat Antonie Johannes van der Pigge (onze voorvader) een ‘affaire’ in Droogerijen en Verfwaren opende in de Gierstraat. En daar zitten we nu nog. 170 jaar verder, niet meer weg te denken uit Haarlem en voor iedereen nog steeds het vertrouwde adres voor een onafhankelijk, persoonlijk advies of een puntzakje drop.

Door Astrid Hart, 3 maart 2019 Lees meer

Kerstcadeaus een oude traditie?

Kerstcadeaus een oude traditie?

Na Sinterklaas komt de Kerstman en ook hij brengt weer cadeaus. Leuk, kostbaar, too much, commercie, traditie, wat je er ook van vindt, het staat te gebeuren en we doen er vrolijk aan mee. Maar waarom dan? Wat is de reden dat ook de Kerstman cadeautjes meebrengt, behalve dat deze traditie over is gewaaid uit Amerika? Om dat te duiden moeten we toch even de geschiedenis in.

Door Sophie van Rijn, 16 december 2018 Lees meer

Zomertijd, een Amerikaans idee uit de 18e eeuw

Zomertijd, een Amerikaans idee uit de 18e eeuw

Hoe komen we eigenlijk aan de zomer- en wintertijd? De natuur heeft het zo niet voor ons uitgestippeld. We hebben het in het leven geroepen om te profiteren van het natuurlijke licht zodat we besparen op de kosten die gepaard gaan met het gebruik van licht. Er gaan steeds meer stemmen op om het af te schaffen. Dus voordat het geschiedenis wordt, nog even een kleine historie van de zomertijd.

Door Sophie van Rijn, 26 oktober 2018 Lees meer

Het gebruik van kruiden vroeger en nu

Het gebruik van kruiden vroeger en nu

De kruidengeneeskunde heeft in ons land momenteel een bescheiden plek in de geneeskunde, maar kan gelukkig op steeds meer interesse en vertrouwen rekenen. Zoals je wel weet zijn wij bij Van der Pigge een groot voorstander van het gebruik van kruiden. Een groot deel van ons assortiment bestaat hieruit en wij kunnen je er veel over vertellen.

Door Sophie van Rijn, 20 september 2018 Lees meer

De Herfstequinox

De Herfstequinox

De lengte van de nacht komt nu steeds dichter bij die van de dag. Op de Herfstequinox, dit jaar op 23 september, zijn de dag en de nacht even lang. Op de Noordpool wordt het dan zes maanden donker, op de Zuidpool zes maanden licht. Dit is van oudsher de tijd van het binnenhalen van de laatste oogst en het opmaken van de balans.

Door Mirjam Maas, 19 september 2018 Lees meer

De feestdagen, en wat we dan eigenlijk vieren

De feestdagen, en wat we dan eigenlijk vieren

We noemen deze periode in het jaar de feestdagen. We versieren ons huis en meestal ook onszelf, proberen extra lekker te koken en zoeken de mensen op van wie we veel houden. Of we zoeken juist de afzondering en boeken een ticket ver weg van al het ‘kerstgedoe’. Maar wat is eigenlijk de oorsprong van deze feestdagen?

Door Sophie van Rijn, 21 december 2017 Lees meer