• Van der Pigge
  • Gierstraat 3
  • Haarlem
023 303 0720
  • Gratis bezorging vanaf € 50,-
  • Binnen 2 werkdagen bezorgd
  • Vakkundig advies

Blogs & vlogs

Selecteer blogs:

Zomertijd, een Amerikaans idee uit de 18e eeuw

Zomertijd, een Amerikaans idee uit de 18e eeuw

Hoe komen we eigenlijk aan de zomer- en wintertijd? De natuur heeft het zo niet voor ons uitgestippeld. We hebben het in het leven geroepen om te profiteren van het natuurlijke licht zodat we besparen op de kosten die gepaard gaan met het gebruik van licht. Er gaan steeds meer stemmen op om het af te schaffen. Dus voordat het geschiedenis wordt, nog even een kleine historie van de zomertijd.

Door Sophie van Rijn, 26 oktober 2018 Lees meer

Het gebruik van kruiden vroeger en nu

Het gebruik van kruiden vroeger en nu

De kruidengeneeskunde heeft in ons land momenteel een bescheiden plek in de geneeskunde, maar kan gelukkig op steeds meer interesse en vertrouwen rekenen. Zoals je wel weet zijn wij bij Van der Pigge een groot voorstander van het gebruik van kruiden. Een groot deel van ons assortiment bestaat hieruit en wij kunnen je er veel over vertellen.

Door Sophie van Rijn, 20 september 2018 Lees meer

De Herfstequinox

De Herfstequinox

De lengte van de nacht komt nu steeds dichter bij die van de dag. Op de Herfstequinox, dit jaar op 23 september, zijn de dag en de nacht even lang. Op de Noordpool wordt het dan zes maanden donker, op de Zuidpool zes maanden licht. Dit is van oudsher de tijd van het binnenhalen van de laatste oogst en het opmaken van de balans.

Door Mirjam Maas, 19 september 2018 Lees meer

De feestdagen, en wat we dan eigenlijk vieren

De feestdagen, en wat we dan eigenlijk vieren

We noemen deze periode in het jaar de feestdagen. We versieren ons huis en meestal ook onszelf, proberen extra lekker te koken en zoeken de mensen op van wie we veel houden. Of we zoeken juist de afzondering en boeken een ticket ver weg van al het ‘kerstgedoe’. Maar wat is eigenlijk de oorsprong van deze feestdagen?

Door Sophie van Rijn, 21 december 2017 Lees meer

De wonderlijke geschiedenis van het speculaaskoekje

De wonderlijke geschiedenis van het speculaaskoekje

Geniet je er ook zo van dat de tijd van speculaas weer is aangebroken? De donkere dagen van kaarsjes aan, heerlijke geuren, volle verwachtingen en warme chocolademelk met een vers gebakken speculaasje. Het is dan leuk om te weten – voordat je aan het bakken slaat – wat de geschiedenis en traditie van dit ons zo vertrouwde koekje is.

Door Sophie van Rijn, 15 november 2017 Lees meer

Midwinter

Midwinter

Kerst valt in de tijd van het jaar waarin op ons halfrond van de aarde de dagen het kortst zijn en de nachten het langst….

Door Mirjam Maas, 21 december 2016 Lees meer