• Van der Pigge
 • Gierstraat 3
 • Haarlem
023 303 0720
 • Gratis bezorging (NL) vanaf € 35,-
 • Vakkundig advies
 • Veilig betalen
 • Vragen? Bel: 023-3030720

‘Rode’ valeriaan: terug van weggeweest!

Door Pamela van Booren, 28 januari 2020
Deel blog:

Ons populaire product ‘rode’ valeriaan is weer terug. Alleen heet hij nu niet ‘rood’ meer. Jarenlang verkochten wij met veel succes dragees met rode valeriaan, maar inzichten veranderen en de wetenschap zet zich voort.

We willen de beste kwaliteit voor onze klanten, die zeer bewust zijn en vertrouwen op de kwaliteit die wij hun bieden. We besloten dat we een natuurlijker product wilden met zo min mogelijk hulpstoffen, daarom hebben we nu vegetarische capsules met valeriaan. Deze zijn vrij van schellak en bijenwas, waardoor ze geschikt zijn voor vegetariërs en veganisten! Dit is van belang voor onze groeiende groep klanten die geen dierlijke producten wil innemen.

Wat zit er dan wel in deze nieuwe valeriaan?

Valeriaanextract is gemaakt van de Valeriana officinalis radix oftewel wortel met een vegetarische capsule (HMPC), een beetje silicium als antiklontermiddel en een beetje plantaardige cellulose als vulmiddel. Dit zijn stofjes die nodig zijn om een capsule te kunnen maken en vullen tijdens de productie. That’s it!

De samenstelling per dagdosering is 150 mg valeriaanextract (1:10) gestandaardiseerd op 0,1% valeriaanzuur.

Standaardisatie duidt erop dat de werkzame stof valeriaanzuur er in een bepaalde hoeveelheid gegarandeerd inzit, wat een betere borging is van het gezondheidseffect. 1:10 houdt in dat er 1 deel extract is gebruikt op 10 delen gedroogde wortel. Dus je weet precies wat je inneemt elke dag.

Capsules zijn makkelijk open te maken als je moeite hebt om te slikken. Maar capsules zijn net zo makkelijk in te nemen als een ouderwetse dragee. Het nadeel van een dragee is dat er veel hulpstoffen aan te pas komen die je lichaam niet nodig heeft.

Waar is Valeriaan voor te gebruiken?

Valeriaan* kan je inzetten voor een goede nachtrust en bij geestelijke spanning en examens.

Valeriaan* werd reeds tweeduizend jaar geleden al in het oude Griekenland toegepast. Het is een plant waarvan de wortel de slaap bevordert. Daarom wordt dit deel van de valeriaan verwerkt in voedingssupplementen. Valeriaan kan gebruikt worden voor een goede nachtrust en om makkelijker in slaap te vallen. Valeriaan heeft een gunstige invloed op de mentale balans waardoor dit kruid goed te gebruiken is bij geestelijke spanning of wanneer je opziet tegen een examen.

Wil je nog meer lezen over dit mooie plantje? Lees dan ook dit botanische blog van mijn collega Merlijn.

*Gezondheidsclaim in afwachting van goedkeuring door de Europese Commissie.

Waarschuwingen

Raadpleeg vóór gebruik een deskundige in geval van zwangerschap, borstvoeding, ziekte of medicijngebruik.

Een gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl zijn belangrijk. Kruidenpreparaten vallen onder de wetgeving Voedingssupplementen en zijn geen vervanging voor een gevarieerde voeding.

 

Mocht je aan de hand van dit blog vragen hebben dan kun je ons uiteraard altijd bellen, e-mailen of langskomen in onze winkel voor tips.

Deel blog:

4 reacties

 1. Iris schreef:

  Jammer dat die rode valeriaanpillen er niet meer zijn. Heb daar jaren baat bij gehad. Werkten bij mij prima. Capsules krijg ik heel moeilijk weg.

  • Pamela van Booren schreef:

   Beste Iris,

   Hartelijk dank voor je reactie.
   We hebben er voor gekozen om het product te maken met zo min mogelijk hulpstoffen. De hoeveelheid werkzame stof is nagenoeg hetzelfde.
   Als je wilt, zou je de capsules open kunnen schroeven en kan je het poeder innemen met water.
   Mocht je nog vragen hebben, dan kan je ons ook mailen via info@vanderpigge.nl
   Met vriendelijke groet
   Pamela

 2. Sandra schreef:

  Heel fijn dit, want ik krijg juist dragees niet weg. Koop altijd capsules, die maak ik open en dan met water het poeder innemen.

  Andere vraag: Mag je valeriaan ook langdurig innemen? Heeft dat effect op de werking?

  • Pamela van Booren schreef:

   Dank je wel voor je vraag en fijn dat je blij bent met onze nieuwe innamevorm.
   Ja je mag valeriaan langer innemen en dat heeft geen effect op hoe het werkt.

Reactie plaatsen