• Van der Pigge
  • Gierstraat 3
  • Haarlem
023 303 0720
  • Gratis bezorging (NL) vanaf € 35,-
  • Vakkundig advies
  • Veilig betalen
  • Vragen? Bel: 023-3030720

Opti 3: algenolie met omega 3

Door Pien Rothuizen, 1 februari 2014
Deel blog:

Visolie is enorm gezond voor ons, maar niet voor onze planeet. De intensieve visserij beschadigt het leven in de oceanen en trekt een enorme wissel op de ecologie. Gelukkig hoeven we hier niet langer aan bij te dragen, want ook uit algen kunnen we omega-3-rijke olie winnen. Algen zijn de microscopische waterplantjes waar vissen hun omega 3 vandaan halen. Dus waarom zouden wij de omega’s dan uit de vissen halen, wanneer we ze ook rechtstreeks uit de planten (algen) zelf kunnen winnen?

Veganistisch

Opti 3 is een veganistisch omega-3-voedingssupplement. Het bevat net zulke hoge gehaltes aan EPA en DHA als ‘gewone’ visolie. Iedereen die geen vis wil eten, kan wel algenoliecapsules gebruiken. Opti 3 is geschikt voor vegetariërs en veganisten en heeft het VEGAN-keurmerk.

Daarbij heeft dit product nog een ander groot voordeel: het is vrij van verontreinigende stoffen zoals zware metalen, PCB’s, dioxine en andere vervuilende stoffen die zijn aangetroffen in veel visoliën. Een aanvullende opmerking is hierbij overigens wel op zijn plaats: wij verkopen ook visolie, maar zoals je van ons mag verwachten is deze van onberispelijke  kwaliteit, goed onderzocht en gegarandeerd zuiver.

De omega 3 in Opti 3

Omega 3 zit ook in lijnzaadolie, maar er is een groot verschil met Opti 3 in de biologische aspecten daarvan. In lijnzaadolie zit de omega 3 in de veel minder effectieve vorm van alfalinoleenzuur (ALA). Om effectief te zijn, moet ALA door je lichaam worden omgezet in EPA en DHA. Je lichaam kan dit in beperkte mate. Het is bekend dat EPA & DHA de best opneembare vormen van omega 3 zijn voor het lichaam.

Samenstelling Opti 3 per 2 capsules

EPA 200   mg
DHA 400   mg
Totaal omega-3 667   mg
Vegetarische vitamine D3 (cholecalciferol) 5mg/1000 IU 100%   ADH

Ingrediënten
Algenolie,zonnebloemolie, antioxidanten: rozemarijnextract, vitamine E (tocopherol), vitamine C (ascorbylpalmitaat), vitamine D.
Vegetarische capsule: gemodificeerd aardappelzetmeel (is niet genetisch gemanipuleerd), veganistisch glycerol, eucheuma-zeewier,natriumcarbonaat.

Gebruiksaanwijzing
Volwassenen
dagelijks 2 capsules (ook geschikt voor gebruik tijdens de zwangerschap en borstvoeding)
Kinderen 1 -2 capsules
De aanbevolen dosering niet overschrijden. Tenzij de arts of therapeut anders voorschrijft. Voedingssupplementen zijn geen vervanging voor een gevarieerde voeding.

Allergie-informatie
Opti 3 bevat van soja afgeleide natuurlijke antioxidanten. Bij een soja-allergie eerst contact opnemen met je huisarts voordat je Opti 3 gaat innemen. Vrij van tarwe, suiker en zuivel.

Waarschuwing
Raadpleeg altijd je arts voordat je supplementen gaat gebruiken, zeker als je aan de bloedverdunnende medicatie of chemotherapie (die platina-analogen bevat) bent.

Deel blog:

Eén reactie

  1. […] we deze mooie stoffen sinds kort ook van algen maken! Een supplement met EPA en DHA uit algenolie, zoals Opti 3, is daarom warm aan te […]

Reactie plaatsen