• Van der Pigge
  • Gierstraat 3
  • Haarlem
023 303 0720
  • Gratis bezorging (NL) vanaf € 35,-
  • Vakkundig advies
  • Veilig betalen
  • Vragen? Bel: 023-3030720

Koolhydraatarm dagmenu

Door Pamela van Booren, 15 februari 2020
Deel blog:

Wil jij ook eens een dagje proberen zonder koolhydraten als pasta, granen, brood, aardappels en rijst? Probeer dan eens dit lekkere dagmenu en zie wat het voor je doet.

Ontbijt

Griekse yoghurt met een handje pompoenpitten of andere zaden, een handje gemengde (ongebrande) noten en eventueel een stukje fruit.

Je kunt eventueel voor extra goede vetten nog een eetlepel lijnzaadolie toevoegen. Je kunt hier allerlei variaties op maken qua noten, zaden en stukjes fruit.

Tip: neem wel de echte Griekse yoghurt. Deze is gezonder dan de ‘gewone’ yoghurt. Waarom dat is lees je hier.

LUNCH

 

Linzensoep en een omelet met groenten.

Wat je nodig hebt

300 gram rode linzen
1 winterpeen van ongeveer 200 gram in stukjes
1 dungesneden stengel selderij
2 teentjes fijngesneden knoflook
1 fijngesneden rode ui
3 tomaten in blokjes
1 theelepel tijmblaadjes
1 theelepel oregano
1 laurierblaadje
1 eetlepel extra vierge kokosolie
2 groentebouillonblokjes met 1 liter water
zout en peper naar smaak

Hoe je het maakt 

  • Bak de ui, knoflook, wortel en selderij 5 minuten samen met het laurierblad.
  • Doe de tijm en tomaten erbij en roer nog even 2 minuten door.
  • Voeg 1 liter water en de bouillonblokjes toe.
  • Laat het nog 15 minuten zachtjes koken en pureer daarna de soep met een staafmixer.

Omelet

Wat je nodig hebt

2 losgeklopte eieren
1 fijngesneden paprika
1 fijngesneden tomaat
1 fijngesneden bosuitje
snufje zeezout
snufje cayennepeper (verhoogt de verbranding)

Hoe je het maakt

  • Bak dit samen in een halve eetlepel extra vierge kokosolie.

Als je dit thuis klaarmaakt kun je het koud meenemen naar je werk als lunchhapje.

AVONDETEN

Bloemkoolrijst met gemengde groenten en tempé (als je niet vegetarisch bent kun je ook kip of hamblokjes gebruiken).

Wat je nodig hebt (Voor 4 personen)

1 gehalveerd en dun gesneden prei
1 ons taugé
1 fijngesneden paprika
1 ons fijngesneden witte kool (groentevak supermarkt)
1 ons gehalveerde sperziebonen
1 fijngesneden rode ui
2 fijngesneden teentjes knoflook
1 fijngesneden rode peper zonder zaadjes
1 theelepel gemalen komijn
2 theelepels nasipoeder (bij ons te koop)
2 eetlepels ketjap
3 fijngesneden bosuien
extra vierge kokosolie
400 gram bloemkoolrijst
1 ei
300 gram gesneden tempé in blokjes

Hoe je het maakt

  • Bak de ui, knoflook, peper samen met de nasikruiden, komijn en ketjap 3 minuten op middelhoog vuur.
  • Doe de gesneden groente erbij en roerbak op een hoog vuur 5 minuten.
  • Voeg de bloemkoolrijst en de bosui toe en laat nog 5 minuten zachtjes pruttelen.
  • Bak de eieren in een aparte pan rul.
  • Bak de tempeh in een aparte pan met 2 eetlepels kokosolie en 1 eetlepel ketjap.
  • Meng alles door elkaar.

Serveer eventueel met (vegetarische) kroepoek en gebakken uitjes.

Wil je een tussendoortje?

Neem een handje nootjes, knabbel op een wortel, neem wat komkommerplakjes.

Deel blog:

Reactie plaatsen