Hoe gezond is een citroen?

Door Pien Rothuizen
Deel blog:

Citroenen zijn rijk aan citroenzuur, vitamine C, kalium, calcium, fosfor en magnesium. Zolang je niet allergisch bent voor citrusvruchten, zitten er daarom behoorlijk wat voordelen voor je gezondheid aan het drinken van (warm) water met citroen.
We geven je er vijf:

Vitamine C

Alle citrusvruchten zijn zeer rijk aan vitamine C. Deze vitamine verbetert onze weerstand en kan mogelijk de dokter op afstand houden. Vitamine C is nodig voor een normale werking van het immuunsysteem en draagt bij aan de vorming van collageen en daarmee aan gezonde botten, bloedvaten, huid en tanden.

Zuur-base-evenwicht

Hoewel citroenen erg zuur zijn, werken ze alkaliserend in het lichaam. www.vanderpigge.nl/het-zuur-base-evenwicht.

Antioxidant

Citroenen helpen je lichaam te zuiveren omdat het de functie van de lever ondersteunt. De antioxidanten kunnen voorkomen dat vrije radicalen schade toebrengen aan je lichaam.

Frisse adem

Citroenzuur doodt slechte bacteriën in je mond en geeft een frisse adem. Daarnaast ondersteunt het de conditie van gezond tandvlees.

Verfrissend en gezond

De zomer komt eraan. Water met citroensap (en pepermunt) is dorstlessend en verfrissend. Goed voor je ‘beach body’, want de calorieën ervan kun je amper tellen.

Deel blog:

replies are closed