• Van der Pigge
  • Gierstraat 3
  • Haarlem
023 303 0720
  • Gratis bezorging vanaf € 50,-
  • Binnen 2 werkdagen bezorgd
  • Vakkundig advies

Hatsjie Hatsjoe lentekriebels

Door Pien Rothuizen, 13 april 2018
Deel blog:

Wat gebeurt er nu toch in dat lijf? We begrijpen vaak beter wat er met ons lichaam gebeurt als we er plaatjes of filmpjes van zien. ‘Deep learning’ wordt het genoemd omdat het beter beklijft: Antihistamine uitgelegd op video (dit filmpje werkt niet in Explorer)

Herhaling is ook de kracht van de boodschap en we zouden Pigge niet zijn als we niet ook nog wat natuurlijke aanvullingen op het filmpje zouden hebben. Wij zijn van mening dat je meer ‘controle’ kunt krijgen op de overdreven reactie van het immuunsysteem.

Hoe ga je hooikoorts tegen?

Het zou het beste zijn om de allergenen – pollen dus – helemaal te vermijden. Maar wanneer de concentratie van het stuifmeel in de lucht zo hoog is, BIG BANG, is dat een vrijwel onmogelijke opgave. Je kunt niet het hele seizoen de hele dag binnen blijven!

Gelukkig zijn er een aantal hele effectieve oplossingen tegen hooikoorts

  • Bioflavonoïden zijn plantaardige, vitamine C-achtige stoffen. Ze kunnen de symptomen van allergieën verminderen doordat ze de productie van histamine kunnen verhinderen. Bioflavonoïden komen van nature voor in bijvoorbeeld uien, broccoli en knoflook. Dergelijke stoffen zijn ook verkrijgbaar in de vorm van voedingssupplementen. Wegens de Claimswetgeving mag ik daar in dit blog helaas niet verder over vertellen. Bel of mail ons voor advies.
  • Er is een bepaald Chinees kruid dat een verzachtende werking heeft op de luchtwegen en pollen minder kans geeft. In de traditionele Chinese geneeskunde wordt dit kruid gezien als ‘blussend kruid bij vurige aandoeningen’. Wij hebben dit kruid verwerkt in een kruidentinctuur die perfect kan worden ingezet bij dit soort seizoensklachten. En inderdaad, van wetswege mogen we ook hierbij niet vertellen om welk product het gaat. Advies en tips nodig? Bel of mail ons!

Hooikoorts en voeding

Hooikoortsklachten kunnen ook verergeren door bepaalde voedingsmiddelen. Zo kunnen voedingsmiddelen bijvoorbeeld histamine bevatten, of de eigenschap hebben de histamineproductie te stimuleren. Ook kunnen sommige voedingsmiddelen enzymen in je darmen blokkeren die juist histamine voor je kunnen afbreken. Meer weten? In dit blog www.vanderpigge.nl/hooikoorts-en-voeding2 lees je welke voedingsmiddelen, kruiden, additieven en medicijnen tot de ‘histamine-aanjagers’ worden gerekend en je bij hooikoorts dus beter kunt vermijden.

Wil je graag een advies op maat? Bel ons dan op het telefonisch spreekuurstuur ons een mailtje of kom langs in de winkel voor een persoonlijk advies. Je bent van harte welkom!

Deel blog:

Reactie plaatsen