• Van der Pigge
  • Gierstraat 3
  • Haarlem
023 303 0720
  • Gratis bezorging (NL) vanaf € 35,-
  • Vakkundig advies
  • Veilig betalen
  • Vragen? Bel: 023-3030720

Green Magma

Door Roseline Kustner, 17 maart 2015
Deel blog:

Op zoek naar de perfecte volledig natuurlijk multi? Problemen met het slikken van pillen? Dan is green magma echt het proberen waard.

Wat is green magma?

Green magma is een bijzonder superfood dat ontwikkeld is door de Japanse Dr. Hagiwara. Het is gemaakt van het sap van jong gerstegras dat van nature boordevol vitaminen, mineralen en enzymen zit. Door een bijzonder productieproces is het gelukt om alle waardevolle voedingsstoffen uit het verse gerstegras te halen en te conserveren.

Het bijzondere van green magma is dat het géén gerstegraspoeder is, maar een extract uit het verse gerstegras sap. Dat geeft dit superfood heel andere eigenschappen dan een meer ‘standaard’ gemalen poederextract waaruit verreweg de meeste superfoods op de markt bestaan. Wat betreft kwaliteit is green magma dus niet te vergelijken met ‘gewoon’ gerstegraspoeder.

Hoe wordt het gemaakt?

Vers, langzaam geperst gerstegras sap is de beste manier om de waardevolle nutriënten uit gerstegras binnen te krijgen. Maar ja, voor de meesten van ons is het lastig om dagelijks over vers gerstegrassap te beschikken en vers sap is natuurlijk erg bederfelijk.

Dr. Hagiwara bedacht een productieproces waarmee alle waardevolle voedingsstoffen in het gersegrassap, zelfs de enzymen, behouden blijven. We zullen je niet vervelen met de details, maar samengevat gaat het als volgt: vers biologisch gerstegras wordt, zo van het land, gewassen met bronwater. Vervolgens wordt het gras langzaam geperst (slowjuicen dus). Het slowjuicen is belangrijk voor de smaak en om oxidatie van de belangrijke voedingsstoffen te voorkomen. Het kraakverse sap wordt vervolgens binnen enkele seconden gedroogd bij een constante (lage) omgevingstemperatuur in een speciaal daarvoor ontwikkelde machine.

Het eindresultaat is een zuiver poeder met een maximale hoeveelheid voedingsstoffen die niets aan voedingswaarde heeft ingeleverd en die door het menselijk lichaam gemakkelijk verteerd en geabsorbeerd kan worden. Het poeder lost heel makkelijk op in water (want daar komt het immers ook uit) en smaakt nog erg goed ook! Door dit bijzondere proces blijven alle waardevolle stoffen jarenlang behouden in het eindproduct. Zelfs de enzymen blijven intact, terwijl die doorgaans heel moeilijk te behouden zijn.

Green magma is een biologisch product. Er worden in het gehele productieproces geen chemicaliën of synthetische toevoegmiddelen gebruikt. Er worden geen onderdelen van het productieproces uitbesteed: alles van oogst tot verpakking vindt plaats in dezelfde fabriek. Het unieke productieproces van green magma leverde Dr. Hagiwara terecht de ‘Science en Technology’ Award op.

Wat is het verschil met ‘gewone’ gepoederde superfoods?

De meeste ‘gewone’ superfoods bestaan uit de gedroogde en gemalen plant. Dat betekent dat ook de vezels in de plant gewoon in het eindproduct te vinden zijn. Vezels maken een groot deel uit van de plant, waardoor er in het eindproduct van een ‘gewoon’ superfood veel minder ruimte is voor de voedingsstoffen waar het bij dit superfood eigenlijk om gaat: vitaminen, mineralen, enzymen, antioxidanten, chlorofyl en andere waardevolle bio-actieve stoffen.

Een voorbeeldje: gewoon gerstegraspoeder bevat 39 gram vezels per 100 gram gerstegraspoeder. 100 gram gemalen gerstegraspoeder bevat 2,6 mg vitamine C, terwijl er in 100 gram green magma poeder maar liefst 150 mg vitamine C zit! Dat komt dus doordat green magma geen vezels bevat, maar alleen de hoogwaardige voedingsstoffen uit het sap.

Verder zorgt het unieke productieproces van green magma ervoor dat de hittegevoelige enzymen bewaard blijven en dat er geen oxidatie van de voedingsstoffen optreedt. Kortom: het gerstegras sap extract garandeert de kwaliteit van de inhoudsstoffen tot aan de houdbaarheid, dus vergelijkbaar met vers sap, alleen veel makkelijker in gebruik. Op die manier is green magma dus werkelijk te gebruiken als pure, groene multi.

Waarom is het zo gezond?    

Gerstegrassap zit boordevol vitaminen, mineralen, antioxidanten, enzymen en chlorofyl. Door de bijzondere productiemethode kunnen al deze waardevolle stoffen bijzonder gemakkelijk door het lichaam worden geabsorbeerd. Het lichaam hoeft het poeder namelijk niet eerst te verteren om de voedingsstoffen uit de plantenmatrix (de vezels) vrij te maken, want dit is al gebeurd tijdens het slowjuicen.

Green magma bevat voor een natuurlijke voedingsbron aanzienlijke hoeveelheden vitamine C, A, B-complex, E, K, foliumzuur, flavonoiden, carotenoiden, superoxide dismutase (dit is een bijzonder enzym met een krachtige antioxidatieve werking), chlorofyl, aminozuren en enzymen.
Kortom: green magma is de perfecte superfood om als volledig natuurlijke multi te gebruiken.

Deel blog:

replies are closed