De Groene Os; ons zusterbedrijf voor dierenwelzijn

Door Ariane Droop
Deel blog:

Ja, juist wel! Drogisterij A.J. van der Pigge heeft een uitgebreid huismerk van mooie natuurproducten waarin vele jaren ervaring en deskundigheid samenkomen. Het zusterbedrijf De Groene Os heeft eveneens een uitgebreid assortiment huismerkproducten voor, je raadt het al, dieren! De Groene Os biedt een mooi en compleet assortiment van natuurlijke aanvullende diervoeders, veterinaire voedingssupplementen,  kruidenmiddelen en verzorgingsproducten, ontwikkeld met dezelfde deskundigheid en liefde voor het vak.

Het paard van de schillenboer

Al in de vroege jaren van Van der Pigge kwamen Haarlemmers niet alleen kruidenmengsels voor zichzelf, maar ook voor hun dieren halen. Halverwege de 19e eeuw brachten de schillenboer en bakker hun waar rond met paard en wagen (en soms met een wagen getrokken door een hond). Deze dieren waren duidelijk onmisbaar en hun gezondheid was voor hun eigenaren dan ook van levensbelang. Een hoestend paard kan immers minder goed werken, en dat was niet goed voor de zaken. Of het nu ging om hoest, mok, jeuk of ontstekingen, recepten tegen allerhande dierenklachten werden destijds in een schriftje opgeschreven en steevast doorgegeven aan de nieuwe opvolger van ‘Van der Pigge’.

Zo is het overgrote deel van het assortiment van de Dierdrogist ontstaan vanuit het ‘schriftje van opa’. De grote vraag naar deze producten gedurende meer dan anderhalve eeuw bewijst dat deze recepten hun bestaansrecht wel verdiend hebben. De Groene Os fabriceert de producten van de Dierdrogist inmiddels op grote schaal. “Als het al anderhalve eeuw voor de Haarlemmers goed is, dan is het ook goed voor de rest van Nederland.” Tijden veranderen,  en ook Van der Pigge en De Groene Os gaan met hun tijd mee. De producten zijn in de loop der jaren uitgebreid getest, verbeterd en gebruiksvriendelijker gemaakt.

Producten met hart en ziel

De Groene Os is een dynamisch bedrijf dat met hart en ziel gezondheidsproducten ontwikkelt en produceert voor dieren. Dierenbezitters willen het beste voor hun dier en willen het welzijn van hun dier ondersteunen, het liefst met natuurlijke middelen. De Groene Os  voorziet in deze behoefte door het aanbieden van kwalitatief hoogwaardige diergezondheidsproducten en kennis vanuit een natuurgeneeskundige visie. Dit wil zeggen dat de producten niet alleen gericht op de klacht werken maar ook op de achterliggende (fysieke en mentale) oorzaken, waardoor het dier sneller herstelt.

De Groene Os, oerkracht uit de natuur!

Meer informatie over de producten van De Groene Os vind je op de website. Alle producten van De Groene Os zijn te verkrijgen bij Van der Pigge.

Deel blog:

Reactie plaatsen