• Van der Pigge
  • Gierstraat 3
  • Haarlem
023 303 0720
  • Gratis bezorging vanaf € 50,-
  • Binnen 2 werkdagen bezorgd
  • Vakkundig advies

Blogs & vlogs

Selecteer blogs:

Luizen

Luizen

Luizen kunnen ware plaaggeesten zijn. Hardnekkig ook. Hoe voorkom je dat jouw hoofd of dat van je kinderen de perfecte woonplaats wordt? Luizen hebben een hekel aan tea tree, appelazijn en kammen. En als dat niet voldoende is om de luizenkolonie op te doeken, dan hebben we in de winkel nog een aantal goede middelen op natuurlijke basis voor je.

Door Sophie van Rijn, 14 september 2018 Lees meer

Knoflook, een universeel wondermiddel

Knoflook, een universeel wondermiddel

We hopen dat je van de geur houdt, want we hebben hier de 12 positieve effecten van dit veelzijdige bolletje voor je. Van oudsher werd knoflook al beschouwd als een vitaliserend tonicum. Alle grote geneeskundigen uit vervlogen tijden werkten er dan ook veelvuldig mee. Inmiddels hebben duizenden wetenschappelijke studies de werkzaamheid bewezen.

Door Pamela van Booren, 12 september 2018 Lees meer

Cholesterol, van onmisbare stof tot kwaaie pier

Cholesterol, van onmisbare stof tot kwaaie pier

Als we over cholesterol praten gaat het bijna altijd over de stof waarvan we bang zijn dat we er teveel van hebben en die gezondheidsrisico’s met zich mee brengt. Je hebt er geen lol aan. Maar deze stof is onmisbaar. Als je er een tekort aan hebt krijg je problemen met je stofwisseling, libido en herstel. Cholesterol heeft namelijk “vet” veel belangrijke functies.

Door Pien Rothuizen, 9 september 2018 Lees meer

Wat weten we eigenlijk over plastic?

Wat weten we eigenlijk over plastic?

Plastic, een veelgebruikte kunststof waar we dagelijks mee te maken hebben. Maar wat weten we er eigenlijk van? Onrustwekkende verhalen over de plasticsoep, plastic dat “afgeeft” op ons eten en plastic dat in microscopisch kleine stukjes in ons eten zit. Behoorlijk verontrustend vind ik. Daarom het een en ander omtrent plastic op een rijtje.

Door Sophie van Rijn, 25 juli 2018 Lees meer

Heet?!

Heet?!

Over deze zomer raken we voorlopig nog niet uitgepraat. Nederland zindert. Deze week lopen de temperaturen in ons landje weer verder op. Genieten dus, hoewel niet iedereen even blij is met zulk heet weer. Want hoe houd je je hoofd koel? En wat doe je aan dikke enkels en flauwtes? Onze vochtboosters en tips om je fris te voelen bij 30 graden.

Door Roseline Kustner, 24 juli 2018 Lees meer

Opfrisser over vitamine D

Opfrisser over vitamine D

Hoe zit het ook alweer met vitamine D? Dat is toch de vitamine die botten en tanden sterk houdt? Ja, alleen doet vitamine D nog veel meer. Het speelt een belangrijke rol bij je weerstand, helpt bij het behoud van je spierkracht en heeft een belangrijke werking op je humeur. Het is een onmisbare speler in het samenspel van voedingsstoffen in ons lichaam.

Door Sophie van Rijn, 22 juli 2018 Lees meer