Nieuwjaarsduik 2020

Door Sophie van Os, 24 oktober 2019
Deel blog:

Wil je ook een frisse en gezonde start van 2020?

Schrijf je in en duik mee met Pigge en Het Veerkwartier!

Op 1 januari 2020 rennen we om 14.00 uur de Veerplas in.

Pigge’s Nieuwjaarsduik

Op 1 januari 2019 deden er 30 mensen aan mee: onze Eerste Nieuwjaarsduik. En wij zijn Van der Pigge niet, als we er geen traditie van willen maken. Dus het kernteam van dit evenement stak de koppen bij elkaar om de eerste keer te evalueren en om de tweede editie nog beter te maken.

2020

Wat ging er goed: een reeks mooie nieuwsbrieven, fijne instructiefilmpjes, enthousiaste begeleiding op de dag van de duik zelf, een toffe muts en heerlijke goodiebags.

Wat kan er beter: een locatie die beter bij onze intenties past en een betere voorbereiding. Dus daarom zaten wij op 8 augustus in de brandende zon bij Het Veerkwartier om met Merel Janssen te praten of een samenwerking erin zit.

Ja!

En dat zit erin. Wat fijn. Want als feedback kregen wij van onze enthousiaste duikers dat het massale karakter van die dag wat minder prettig was. En nu hebben we een plek gevonden waar we het ritueel van de duik kunnen voltrekken met enkel en alleen de duikers die met ons, Van der Pigge en Het Veerkwartier, dit moment willen beleven.

Motto

Van der Pigge heeft al sinds de oprichting in 1849 een motto: ‘het goede van toen met het beste van nu’. Wat bedoelen we daar nou mee en waarom noemen we het in dit verband?

De producten die goed zijn gebruiken we en bij voortschrijdend inzicht passen we onze visie erop aan. Dus toen we merkten dat een nieuwjaarsduik een goed idee was om met een groep gelijkgestemden naar toe te werken – omdat het een moment is waarop je ook écht een statement maakt – luisterden we ook naar de opmerkingen van de deelnemers. We doken mee met duizenden anderen die met een oranje muts op het water in plonsden. Het was een heerlijke dag, de sfeer was opperbest, er was snert, muziek en er waren veel, heel veel mensen.

Het Nieuwe Duiken

Dat gaan we dus nu anders doen. We zullen duiken, op nieuwjaarsdag om 14.00 uur, met enkel en alleen de mensen die zich bij ons hebben opgegeven. Die met ons vinden dat het gaat om dat statement dat je ergens een punt achter zet. Of dat je juist iets volkomen nieuws markeert. Waarom je meedoet is helemaal aan jou. En wij gaan je helpen om daadwerkelijk de kou te trotseren, om je verfrist en intens lévend te voelen op het moment dat je hebt gedoken. Of nou ja, duiken… het is meer het water in rennen en wanneer jij dat wilt er weer uit.

Wie

Wie organiseren dit evenement? Vanzelfsprekend zit het kernteam van Pigge alweer klaar om deze organisatie op zich te nemen, maar ditmaal doen we het niet alleen: van Het Veerkwartier zit ook een kernteam klaar om met evenveel enthousiasme dit evenement tot een hoger plan te tillen. Wat is dat leuk, dat ons enthousiasme zo stevig beantwoord wordt.

Wat


Duiken voor €17,50
Als je met ons meeduikt op 1 januari, doe je mee aan het leukste nieuwjaarsfeestje van 2020. Behalve kippenvel van de lekkere duik, krijg je een warme choco, een Pigge-gaper-muts, toegang tot de sauna (!), korting op geselecteerde Pigge-producten, speciale nieuwsbrieven die je klaarstomen voor deze duik, maar vooral voor de nieuwe start. Verder is bij Het Veerkwartier behalve zalige erwtensoep ook ander lekkers te halen! Dus neem je familie mee, kom vanaf 12.00 uur, blijf even hangen na de duik, warm op in onze prachtige sauna. Na afloop ga je warm van binnen en buiten, met een goed gevulde goodiebag naar huis.

Waar

Onze bedoeling is om voortaan de Veerplas in te duiken en om dat samen met Het Veerkwartier te organiseren. Maar…

Maar? Ja. Er is een maar. Het is nog niet zeker dat Het Veerkwartier daar permanent mag blijven staan. En wij zouden het onbeschrijflijk verdrietig vinden als dit evenement in deze samenstelling geen doorgang kan vinden de komende jaren. Daarom is het ook nodig dat wij er met zijn allen wat van gaan vinden. Net zoals Pigge ervoor koos om niet weg te gaan toen Vroom&Dreesmann in de jaren dertig van de vorige eeuw alle panden wilde opkopen om er een groot warenhuis neer te zetten, hopen wij dat Het Veerkwartier niet hoeft te wijken en een permanente vergunning krijgt om op deze plek te kunnen blijven staan. In elk geval herkennen wij een klein beetje onszelf in Het Veerkwartier. Daarom is deze samenwerking nu al geslaagd. We hebben er zin in.

Heb jij er ook zo’n zin in? Doe dan mee en schrijf je hier in voor de Nieuwjaarsduik!

Deel blog:

3 reacties

  1. Wil Beek schreef:

    ik vind een Nieuwjaarsduik toch het mooist in de echte zee en we wonen er ZOOOO dicht bij ,die Veerplas is leuk maar ik duik toch in de ZEE, VEEL PLEZIER

  2. Hans schreef:

    Goh…. de zee… waarom toch..😳. Het Haarlemse Veer is ook koud genoeg. Én de “after-duik-sauna” is ook niet gek….

  3. henk hagemeijer schreef:

    heb er helemaal zin in .81 jaar

Reactie plaatsen