Blogs & vlogs

Selecteer blogs:

Zoeken in blogs

Oma’s kruidkoek

Oma’s kruidkoek

We geven je graag dit recept voor oma's kruidkoek. Met heerlijke kruiden als kaneel, kruidnagel, nootmuskaat en gember. De basis is opgebouwd uit allerlei gedroogd en fijngesneden fruit. Deze laat je weken in een port of likeur. Het maken duurt ongeveer anderhalf uur inclusief oventijd.

Door Roseline Kustner, 17 december 2013 Lees meer

Bruschetta

Bruschetta

Onze planken staan vol met de geurigste specerijen en specerijenmengsels. Een van onze favorieten is bruschetta: een mengsel van gedroogde kruiden met tomaat, oregano, basilicum en knoflookgranulaat. Verrassend snel en eenvoudig kun je een hapje of een maaltijd verrijken met dit klassieke mengsel uit Italië. Vanaf heden niet meer weg te denken uit je keuken!

Door Roseline Kustner, 16 december 2013 Lees meer

Haarlemmerolie

Haarlemmerolie

Haarlemmerolie is een wereldberoemd middel van 300 jaar geleden wat bekend stond om dat het voor allerhande klachten zou kunnen helpen. De originele fabriek van De Koning Tilly stond ook in Haarlem. Het sterk ruikende goedje is verkrijgbaar in diverse maten. Het is anno 2020 nog steeds ongekend populair voor allerhande toepassingen.

Door Roseline Kustner, 18 november 2013 Lees meer

De allerlekkerste speculaasrecepten

De allerlekkerste speculaasrecepten

Geen sinterklaastijd zonder speculaas. Wij kunnen in de maanden november en december in elk geval niet zonder. De naam speculaas komt van het woord ‘specula’, wat spiegelbeeld betekent. Het verwijst naar de welbekende uitgesneden houten vormen die vooral vroeger veel werden gebruikt. We delen graag onze allerlekkerste speculaasrecepten.

Door Roseline Kustner, 18 november 2013 Lees meer

Himalayazout

Himalayazout

Himalayazout is ongeraffineerd zeezout dat van nature onvervuild is. Dat komt doordat dit steenzout oorspronkelijk afkomstig is uit een enorme oerzee: ver voor de tijd van de mens en zijn vervuilende activiteiten. Het bevat 84 vitale bouwstenen in de vorm van oorspronkelijke mineralen en sporenelementen. Super bijzonder zout en beter dan gewoon zout.

Door Roseline Kustner, 12 november 2013 Lees meer

Gezonde voeding: tips van Pigge

Gezonde voeding: tips van Pigge

Over gezonde voeding valt veel te zeggen en de opvattingen hierover veranderen ook naar mate er weer nieuwe wetenschappelijke ontdekkingen worden gedaan. Desalniettemin hebben wij voor jou de meest belangrijke tips op een rijtje gezet. Het is in ieder geval belangrijk om veel variatie aan te brengen in je voeding. Zo krijg je veel verschillende stofjes binnen.

Door Roseline Kustner, 12 november 2013 Lees meer