• Van der Pigge
  • Gierstraat 3
  • Haarlem
023 303 0720
  • Gratis bezorging (NL) vanaf € 35,-
  • Vakkundig advies
  • Veilig betalen
  • Vragen? Bel: 023-3030720

Blogs & vlogs

Selecteer blogs:

Zoeken in blogs

Goed slapen doe je overdag

Goed slapen doe je overdag

We staan allemaal onder druk door de coronacrisis. Slaapproblemen komen veel voor en een hulpvraag daarover is bij ons een van de meest gestelde vragen in de winkel. Met een (synthetisch of natuurlijk) slaapmiddel alleen, kom je er vaak niet. Goed slapen begint overdag door al meerdere malen per dag bij jezelf te checken hoe je je voelt en door actief aan ontspanning te doen.

Door Roseline Kustner, 5 maart 2021 Lees meer

Levertraanolie

Levertraanolie

Levertraan uit grootmoederstijd kwam niet uit walvis, zoals velen denken, maar uit andere vissen zoals kabeljauw. Vroeger gruwelde velen van een hap levertraan, wat gegeven werd om onder andere rachitis te voorkomen. Dit had waarschijnlijk te maken met de manier hoe het toen werd geproduceerd. Tegenwoordig smaakt het gelukkig veel beter. Maar wat is nou de waarde van levertraan?

Door Pien Rothuizen, 2 maart 2021 Lees meer

Shoarma van oesterzwammen

Shoarma van oesterzwammen

Zoek jij ook vegetarische varianten voor lekkere shoarma? Probeer dan eens deze vegetarische variant met oesterzwammen! Niet van de vleesvariant te onderscheiden. Osterzwammen kun je in Haarlem en omgeving ook rechtstreeks kopen bij De Oesterzwammerij. Je kunt daar ook een set aanschaffen om zelf oesterzwammen te kweken. Erg leuk om een keer uit te proberen!

Door Pamela van Booren, 19 februari 2021 Lees meer

De magische kracht van paddenstoelen

De magische kracht van paddenstoelen

Bevatten paddenstoelen echt magische kracht? Wat mij betreft wel. Paddenstoelen zijn met recht een super food dat je wekelijks kunt eten. Ze zijn rijk aan verschillende specifieke voedingsstoffen waar je gezondheid baat bij kan hebben. Deze inhoudsstoffen helpen onder andere je immuunsysteem, vitaliteit, energie, mentale helderheid, hart en vaten.

Door Pamela van Booren, 17 februari 2021 Lees meer

Oma weet raad: keukentips voor de weerstand

Oma weet raad: keukentips voor de weerstand

Ken je dat ook? Je voelt je helemaal niet lekker en weet eigenlijk niet wat je eraan kunt doen met wat je op dit moment in huis hebt. Onze oma's hadden hier vaak allerlei handige tips voor, want soms heb je de middeltjes om je beter te voelen al gewoon bij de hand! Wel zo prettig dat het ook geen dure tips zijn zijn. Zo kun bijvoorbeeld met een ui, zout water of stomen al heel wat bereiken.

Door Pamela van Booren, 8 februari 2021 Lees meer

Kina of kinine – Cinchona pubescens    

Kina of kinine – Cinchona pubescens    

Cinchona pubescens, oftewel kinaboom, is de bron van het geneesmiddel kinine. Hij groeit vooral in de tropen. De bast ervan werd in de vorige eeuw veel gebuikt om de malariaparasiet te bestrijden. Tegenwoordig wordt daar meer de artemisia annua voor gebruikt die makkelijker door de lokale bevolking te telen is. Maar de kina heeft nog steeds belangrijke toepassingen.

Door Pamela van Booren, 4 februari 2021 Lees meer