023-3030720
  • Gratis bezorging (NL) vanaf € 35,-
  • Vakkundig advies
  • Veilig betalen

Blogs & vlogs

Selecteer blogs:

Zoeken in blogs

Schijf voor Life – vegetarisch tegengeluid op de Schijf van Vijf

Schijf voor Life – vegetarisch tegengeluid op de Schijf van Vijf

Ben je al bekend met de Schijf for Life? Dit is een alternatief voor de Schijf van Vijf, het bekende schema van het Voedingscentrum. De groep vegetarische diëtisten achter de Schijf voor Life wil mensen graag helpen met het maken van verantwoorde keuzes in een dagelijks vegetarisch eetpatroon. Daarbij streven ze naar zo min mogelijk belasting van het milieu.

Door Pamela van Booren, 20 oktober 2021 Lees meer

Optimale hormoonbalans met groentebrood

Optimale hormoonbalans met groentebrood

Dit recept van Rineke Dijkinga is een heerlijke gezonde bijdrage voor een gezonde hormoonbalans. Rineke Dijkinga is een natuurgeneeskundige die diverse boeken heeft geschreven waaronder een boek over een gezonde hormoonbalans. ‘Alles draait om je hormonen’ is een aanrader voor iedereen die graag met voeding wil werken aan een betere hormoonhuishouding .

Door Pamela van Booren, 15 oktober 2021 Lees meer

Het belang van oliën en vetten in je voeding

Het belang van oliën en vetten in je voeding

Olien en vetten maken dagelijks een onderdeel uit van onze voeding. Je bent er misschien niet altijd mee bezig, maar wat je binnenkrijgt uit verschillende bronnen, kan heel bepalend voor je gezondheid zijn. Vet komt voornamelijk uit dierlijke en plantaardige bron en heeft verschillende doeleinden zoals een energiebron. We leggen je graag uit hoe dit zit.

Door Pien Rothuizen, 15 oktober 2021 Lees meer

Je clitoris: lekker belangrijk

Je clitoris: lekker belangrijk

De clitoris, je klit, je weet wel, is het énige orgaan dat genot, opwinding en bevrediging als énige functie heeft. En dat is a: heel fijn voor ons allemaal, en b: veelzeggend. Want in de natuur geldt: vorm volgt functie. De natuur zit vol rariteiten, maar ze hebben altijd een doel. Wil je weten wat het superbelangrijke doel is van je clitoris? Lees snel verder. Het is zeker geen nutteloos zwellichaam.

Door Roseline Kustner, 13 oktober 2021 Lees meer

Wilde marjolein – Origanum vulgare en echte marjolein – Origanum majorana

Wilde marjolein – Origanum vulgare en echte marjolein – Origanum majorana

Echte marjolein lijkt erg op de wilde marjolein. Een belangrijk en heel herkenbaar verschil is de bladeren van de echte marjolein geen bladsteel hebben en die van de wilde marjolein wel. Overige verschillen zijn niet altijd aanwezig, zoals de bloemkleur en de kleur van de schutbladeren (minibladeren vlakbij de bloem). Wil je meer weten en welke van de twee de echte oregano is? Lees snel verder.

Door Merlijn Leebeek, 5 oktober 2021 Lees meer

Een goede borstgezondheid begint met kennis

Een goede borstgezondheid begint met kennis

In dit gastblog van Francine van Broekhoven van De Groene Zuster, legt zij uit wat het belang is van een goede borstgezondheid en wat thermografie als diagnostisch medium hierin kan betekenen om vroegtijdig afwijkingen te kunnen opsporen. Wat is hierin het verschil met de meer bekende mammografie? Wat is het belang van beweging voor je lymfe en afvalstoffenafvoer?

Door Pamela van Booren, 20 september 2021 Lees meer