• Van der Pigge
  • Gierstraat 3
  • Haarlem
023 303 0720
  • Gratis bezorging vanaf € 50,-
  • Binnen 2 werkdagen bezorgd
  • Vakkundig advies

Blogs & vlogs

Selecteer blogs:

Tincturen

Tincturen

Het maken van tincturen is een eeuwenoude traditie. Onze voorvaderen in de oertijd wisten al hoe zij planten konden gebruiken bij kwetsuren en ziekten. En ook in alle oude culturen, van de Romeinen en de Grieken tot de ayurvedische overleveringen, werden kruiden gebruikt voor allerlei doeleinden. Hoe ontstaat een tinctuur en waar moet je opletten als je er zelf een wilt maken?

Door Sophie van Rijn, 9 december 2018 Lees meer

Kerstmarkt

Kerstmarkt

Dit weekend is het weer kerstmarkt in Haarlem! Twee dagen nostalgie, muziek, gezelligheid, glühwein en natuurlijk heel veel kerst. Wij staan er met een bijzondere kraam. Je treft daar bij het binnengaan een van ons aan. We zitten daar om je te voorzien van hetgeen wij het allerfijnst vinden om te doen. Namelijk je van advies voorzien bij een vraag of klacht waar je mee rondloopt.

Door Sophie van Rijn, 6 december 2018 Lees meer

Op je tandvlees lopen, vitamine B12-tekort?

Op je tandvlees lopen, vitamine B12-tekort?

Vitamine B12 is een wateroplosbare vitamine die je niet zelf kunt aanmaken. Je zult het dus moeten opeten. Het zit in vlees, vis, schelpdieren, gevogelte, zuivel en eieren. Opvallend is dat tekorten geen uitzondering zijn en dat heeft invloed op je zenuwstelsel, je stemming, je nachtrust en je aanmaak van rode bloedcellen. Daarom staat bij ons B12 de komende tijd in de spotlights.

Door Pien Rothuizen, 1 december 2018 Lees meer

Minipakket Pigge’s Nieuwjaarsduik, met Pigge-muts!

Minipakket Pigge’s Nieuwjaarsduik, met Pigge-muts!

Je weet dat wij 1 januari meedoen aan de nieuwjaarsduik en dat graag samen met jullie doen. We hebben hiervoor een gezondheidsprogramma en twee inschrijvingspakketten met korting op onze weerstandsproducten. Maar wil je alleen voor de gezelligheid met ons mee duiken? Ook dat kan! Je kunt je nu inschrijven voor alleen de Duik en dan krijg je er nog een superleuke Pigge-muts bij cadeau.

Door Sophie van Rijn, 30 november 2018 Lees meer

Artisjok

Artisjok

De meeste van ons kennen de artisjok als een delicatesse uit Frankrijk. Deze prachtige eetbare plant heeft een medicinale werking waarvan je je waarschijnlijk niet bewust bent wanneer je deze vrolijke groente op het menu zet. Artisjok zit als ingrediënt in de Meno Forbia, een tinctuur voor in de overgang. Voor ons een goede reden om dit ingrediënt eens nader toe te lichten.

Door Sophie van Rijn, 30 november 2018 Lees meer

Problemen met de vruchtbaarheid. En wat dan?

Problemen met de vruchtbaarheid. En wat dan?

Vragen rondom vruchtbaarheid gaan voor de meesten pas spelen als een zwangerschap uit blijft. Basis voor een vruchtbare bodem is een goede gezondheid van man en vrouw. Yes, it takes two. De basis lijkt simpel: pure en gezonde voeding, ontspanning en voldoende rust. Wat kan de vruchtbaarheid bij vrouwen en mannen verminderen en daarmee ook de kans op een zwangerschap?

Door Pien Rothuizen, 28 november 2018 Lees meer