- Van der Pigge
- Gierstraat 3
- Haarlem
- Gratis bezorging (NL) vanaf € 35,-
- Vakkundig advies
- Veilig betalen
- Vragen? Bel: 023-3030720
- Geen tijdslot, wij zijn essentieel!
Blogs & vlogs
Selecteer blogs:
Zoeken in blogs
Appelazijn

Appelazijn wordt gemaakt door appelsap te laten fermenteren. Door dit natuurlijke fermentatieproces worden de natuurlijke suikers in het appelsap omgezet in azijnzuur en voilà: je hebt appelazijn. Er worden vele toepassingen toegedicht aan appelazijn, zowel in- als uitwendig. We gaan in dit blog vooral in op gebruik voor een gezonde huid. Het is goed voor een natuurlijk milieu.
Door Roseline Kustner, 6 april 2021 Lees meerCranberry – Vaccinium macrocarpon

Cranberries groeien op onze Waddeneilanden zoals Terschelling. Van oorsprong komen de vruchten uit Amerika. Naar verluidt zijn ze in in een ton aangespoeld op een Terschellings strand en hebben ze zich van daaruit verspreid omdat ze graag gegeten werden door vogels. Cranberries staan bekend om hun werking tegen blaasontstekingen. Maar ze zijn ook heerlijk in gerechten!
Door Merlijn Leebeek, 1 april 2021 Lees meerEeuwenoud magnesiumsulfaat

Door de eeuwen heen wordt magnesiumsulfaat al gebruikt voor een trage stoelgang. Maar daarnaast is het ook inzetbaar voor andere toepassingen. Het is bijvoorbeeld belangrijk voor de (moes-)tuin, voor het maken van bier en het inblikken van groente. Het is een van de oudste middelen die wij kennen. Ik neem je graag mee door een interessant tripje door de tijd.
Door Pamela van Booren, 26 maart 2021 Lees meerWarmte-uitslag niet alleen in de zomer

Warmte-uitslag bestaat uit diverse varianten. De uitingsvormen van de verstoorde reactie van de huid op warmte zijn namelijk nét niet allemaal gelijk. Wat ze wel allemaal gemeen hebben is dat ze een reactie op warmte zijn, dat ze vet irritant zijn door de jeuk, en dat hun oorzaak ligt in een verstoorde afvoer door de zweetkliertjes. Onze tips om het te voorkomen én om je huid te koelen.
Door Pien Rothuizen, 24 maart 2021 Lees meerAnna van Os, firmante der firma A.J. van der Pigge

Onlangs ontdekten Astrid Hart en Sophie van Os dat ze al een vrouwelijke voorganger hebben gehad; dit was voor hen een grote verrassing! Niet eerder wisten zij van de rol van Anna van Os in het bedrijf. Zij was de dochter van Anthonie van der Pigge en trouwde met Joannes van Os. Anna was de stille kracht op de achtergrond. Met haar zoon Anton runde zij de winkel.
Door Astrid Hart, 22 maart 2021 Lees meerZeewier en algen; voeding voor onze toekomst

In veel landen wordt zeewier al eeuwen gegeten of gebruikt voor allerlei doeleinden. In Nederland was dit nog relatief onbekend, maar door de opkomst van sushirestaurants zijn ook hier de zeewierproducten enorm toegenomen en hebben we de smaak ervan leren waarderen. Zeewier en algen zijn milieuvriendelijke producten uit de zee (soms uit zoet water) die rijk zijn aan voedingsstoffen.
Door Pamela van Booren, 22 maart 2021 Lees meer- 1
- 2
- 3
- …
- 65
- volgende pagina