• Van der Pigge
  • Gierstraat 3
  • Haarlem
023 303 0720
  • Gratis bezorging (NL) vanaf € 35,-
  • Vakkundig advies
  • Veilig betalen
  • Vragen? Bel: 023-3030720

Blogs & vlogs

Selecteer blogs:

Zoeken in blogs

5 redenen waarom jouw probiotica (soms) niet werkt

5 redenen waarom jouw probiotica (soms) niet werkt

Probiotica kunnen heel belangrijk zijn om soms te gebruiken, maar soms lijkt het net alsof ze niet goed werken of dat je er last van krijgt. We geven je 5 redenen waarom het soms kan voelen dat probiotica niet werkt, maar dat het daadwerkelijk met andere redenen te maken heeft. Daar zijn goede verklaringen voor. Denk aan medicatiegebruik, kwaliteit van je product en je spijsvertering.

Door Roseline Kustner, 7 mei 2021 Lees meer

Geschiedenis van de drogisterij

Geschiedenis van de drogisterij

De geschiedenis van de drogisterij gaat al heel ver terug in de tijd. We kunnen het terug herleiden naar de Middeleeuwen. Rond 1800 verschoof er steeds meer in de rol tussen apothekers en drogisten qua wetgeving en verdeling qua werkzaamheden die toegestaan waren. De drogist van tegenwoordig is niet meer te vergelijken met de drogist van vroeger.

Door Pamela van Booren, 6 mei 2021 Lees meer

Quercetine, paard van Troje onder de polyfenolen

Quercetine, paard van Troje onder de polyfenolen

Quercetine is een voedingsstofje uit bepaalde voedingsgroepen en valt onder de polyfenolen. Niet alleen eten we soms te weinig van deze stof maar het zit tegenwoordig door bodemverarming door bijvoorbeeld het gebruik van kunstmest steeds minder in de voeding. Quercetine is een van de stoffen die afgelopen jaar in de belangstelling heeft gestaan als stof tegen virusinfecties als corona.

Door Pien Rothuizen, 6 mei 2021 Lees meer

De 10 voordelen van zaden

De 10 voordelen van zaden

Zaden hebben wel 10 voordelen voor je gezondheid! Zaden zijn sowieso rijk aan levenskracht, maar ze bevatten ook daadwerkelijk veel gezonde stoffen als vitamines, mineralen, vezels, vetten en eiwitten. Zaden worden in hun gebruik vaak samen gebruikt met noten, terecht, want deze 2 groepen vullen elkaar qua voedingswaarde en smaak perfect aan.

Door Pamela van Booren, 4 mei 2021 Lees meer

Aluin in de tuin

Aluin in de tuin

Aluin wordt niet alleen na het scheren gebruikt. Aluin of aluminiumsulfaat is ook een middel voor het behouden of verkrijgen van blauwe hortensia's. De blauwe kleur van de bloemen ontstaat namelijk alleen bij een zuur milieu in de aarde. Aluin verhoogt de zuurgraad, waardoor de hortensia’s weer blauw zullen bloeien! Dus vind jij je roze hortensia's niet zo mooi meer? Aluin to the rescue!

Door Ariane Droop, 21 april 2021 Lees meer

Appelazijn

Appelazijn

Appelazijn wordt gemaakt door appelsap te laten fermenteren. Door dit natuurlijke fermentatieproces worden de natuurlijke suikers in het appelsap omgezet in azijnzuur en voilà: je hebt appelazijn. Er worden vele toepassingen toegedicht aan appelazijn, zowel in- als uitwendig. We gaan in dit blog vooral in op gebruik voor een gezonde huid. Het is goed voor een natuurlijk milieu.

Door Roseline Kustner, 6 april 2021 Lees meer