Blogs & vlogs van onze natuurgeneeskundige specialisten
Selecteer blogs:
Zoeken in blogs
Tinnitus; hoe ontstaat het?

Als je getroffen wordt door tinnitus, komt er een golf van emoties over je heen. Tinnitus bestaat in verschillende vormen van geluid. De een hoort een hoge piep, de ander een bromtoon, de ander rinkelen. Wat tinnitus zo intens maakt is, dat het ALTIJD aanwezig is. Van het moment dat je opstaat, tot je naar bed gaat. Hoe kun je het voorkomen?
Door Pamela van Booren Lees meerZwangerschap en kruidengebruik

Je bent zwanger en kunt allerlei kwalen hebben zoals aambeien, trage stoelgang, vocht vasthouden en misselijkheid. Het klinkt goed om dan kruiden te gebruiken. Kruiden zijn immers natuurlijk. Beter dan reguliere medicatie tenminste.... helaas is dat niet geheel waar. Kruidengebruik tijdens je zwangerschap heeft zeker beperkingen.
Door Pamela van Booren Lees meerSupplementen bij zwangerschap

Als je zwanger wilt worden of al bent wil je natuurlijk goed voor jezelf zorgen. Immers er wordt nogal een wissel op je lijf getrokken en je wilt uiteraard zorgen dat je baby zo gezond mogelijk ter wereld komt. Welke supplementen zijn goed om te slikken bij zwangerschap? Er zijn best wel wat stoffen om over na te denken. We helpen je graag op weg.
Door Pamela van Booren Lees meerHoesten – oma weet raad

Hoesten kan heel irritant zijn, of het nou een vastzittende of kriebelhoest is. Er zijn verschillende natuurlijke en chemische middelen in de handel die kunnen helpen. Maar er zijn ook tips uit oma's tijd om hoesten tegen te gaan. Vroeger werd hiervoor ook vaak de gids van A. Vogel geraadpleegd. Wist je dat je met een ui en een zak tijm al een hoop kunt doen?
Door Pamela van Booren Lees meerKokos en kokosolie

Kokos is een bijzonder product waar je veel kanten mee op kan. De kokospalm groeit in Aziatische en tropische gebieden en levert de enorme kokosvrucht. Kokos heeft veel gezondheidseigenschappen zoals vezels voor je darmflora, olie voor je hersenen en energie, olie voor je huid, kokosmelk om mee te koken en toetjes mee te maken.
Door Pamela van Booren Lees meerAcné

Waarom krijg je acné? Oorzakelijk gezien houdt het verband met je darmgezondheid, voedingspatroon, lymfe- en afweersysteem, lever en/of hormoonhuishouding. Natuurgeneeskundig gezien worden de meeste acné-achtige huidproblemen in verband gebracht met een verstoring in je lichaam van de afvoer van afvalstoffen.
Door Roseline Kustner Lees meer- 1
- 2
- 3
- …
- 81
- volgende pagina