• Van der Pigge
  • Gierstraat 3
  • Haarlem
023 303 0720
  • Gratis bezorging (NL) vanaf € 35,-
  • Binnen 2 werkdagen bezorgd
  • Vakkundig advies

Blogs & vlogs

Selecteer blogs:

Zoeken in blogs

Citroensap voor het ontbijt, is dat aan te raden?

Citroensap voor het ontbijt, is dat aan te raden?

Aan een halve citroen drinken op warm water worden diverse gezondheidsvoordelen toegekend. Citroenen zijn fruit en alle soorten fruit bevatten stoffen die goed zijn voor je gezondheid. Maar levert het echt een opzienbarende bijdrage aan je gezondheid om dit elke ochtend op je nuchtere maag te drinken? Helpen ze je lichaam te zuiveren? En tast het niet je tandglazuur aan?

Door Pamela van Booren, 22 januari 2020 Lees meer

Rode zonnehoed – Echinacea purpurea

Rode zonnehoed – Echinacea purpurea

De Echinacea angustifolia en Echinacea purpurea worden veel gebruikt in de kruidengeneeskunde. Echinacea is een geliefd kruid dat in Noord-Amerika al eeuwen werd toegepast door de indianen voordat het een populair kruid in Europa werd. De naam komt van het Griekse ‘echinos’, dat egel betekent en naar de bloemkegel verwijst. Purpurea duidt op de kleur van de lintbloemen.

Door Merlijn Leebeek, 20 januari 2020 Lees meer

pindakaas of liever notenpasta?

pindakaas of liever notenpasta?

Voor zowel noten als pinda’s geldt dat ze goed zijn voor hart- en bloedvaten en een gunstige invloed hebben op de bloeddruk en cholesterolwaarden. Dat heeft met name te maken met hun vetzuursamenstelling. Als voedingsbron zijn ze prachtige energieleveranciers en bevatten ze mooie bouwstoffen. Toch worden pinda’s gezien als inferieur aan noten. Is dat terecht?

Door Pien Rothuizen, 12 januari 2020 Lees meer

De kachel staat aan

De kachel staat aan

In de winkel hangt een bordje, een leitje om precies te zijn. Op dat leitje staat geschreven ‘de kachel staat aan’. We hebben dat bordje opgehangen omdat dat gekke voorwerp in de hoek wel eens erg warm kan zijn en mensen, vooral kinderen, niet altijd door hebben dat zo’n gek voorwerp een kachel is. Hij staat er sinds 1965. In de tijden daarvoor was het koud in de winkel.

Door Astrid Hart, 9 januari 2020 Lees meer

Waar het hart vol van is….het hart van vrouwen

Waar het hart vol van is….het hart van vrouwen

In Nederland is volksziekte nummer 1 waar vrouwen waaraan overlijden hart- en vaatziekten. Wist je dat bij een hartaanval vrouwen andere symptomen hebben dan mannen? Vrouwen hebben eerder problemen in de kleinste vaatjes rondom het hart en mannen eerder problemen in de kransslagaders. We laten je de risicofactoren zien en hebben adviezen voor het verlagen daarvan.

Door Pamela van Booren, 8 januari 2020 Lees meer

Joepiemaandag

Joepiemaandag

Deprimaandag, oftewel blue Monday, is de treurigste dag van het jaar. Tenminste, als je de Britse zwabberpsycholoog mag geloven die dit begrip bedacht heeft. 20 januari zal dan de meest deprimerende maandag van dit jaar zijn. Gelukkig is deze zwartkijkende prutser verguisd voor zijn stomme theorietje. Want of het een deprimerende dag wordt, dat bepaal je wel lekker even zelf!

Door Roseline Kustner, 2 januari 2020 Lees meer