• Van der Pigge
  • Gierstraat 3
  • Haarlem
023 303 0720
  • Gratis bezorging vanaf € 50,-
  • Binnen 2 werkdagen bezorgd
  • Vakkundig advies

Blogs & vlogs

Selecteer blogs:

4 tips om te ontspannen

4 tips om te ontspannen

Ontspannen kan op zoveel verschillende manieren en op zoveel verschillende momenten. Het belangrijkste is dat je een manier kiest die bij je past en die je goed kunt integreren in je dagelijkse routine zodat het een gezonde gewoonte kan worden. We geven je vier tips. En voor die momenten waarop je routine even niet voldoende is, hebben wij een mooie tinctuur ontwikkeld.

Door Sophie van Rijn, 12 oktober 2018 Lees meer

Waarom smeren écht goed is voor je spieren en gewrichten

Waarom smeren écht goed is voor je spieren en gewrichten

“Heeft u ook iets voor soepele spieren en gewrichten?” “Heeft u ook iets tegen ochtendstijfheid?” We horen het vaak. Vooral klassieke wrijfmiddelen zoals Spier- en gewrichtsbalsem en Spierliniment helpen snel en goed. Deze wrijfmiddelen trekken in je huid en bevorderen de gezondheid van je spieren en gewrichten op afstand. Huh, op afstand? Jazeker, op afstand. We leggen uit hoe dat werkt.

Door Roseline Kustner, 12 oktober 2018 Lees meer

Slaapmutsje, een slaapverwekkend kruid

Slaapmutsje, een slaapverwekkend kruid

Slaapmutsje, wat een toepasselijke naam voor dit fraai gekleurde plantje met kalmerende eigenschappen. Het groeit vooral in Noord-Amerika waar de indianen het al gebruikten bij onrustige kinderen en bij kiespijn. Maar dit kruid heeft nog veel meer toepassingen. We geven je er 10 en dan begrijp je waarom je dit kruid vaak terugvindt in verzachtende middelen voor de zenuwen.

Door Sophie van Rijn, 10 oktober 2018 Lees meer

Burn-out

Burn-out

Tijdelijk wat kortdurende stress is voor niemand slecht, maar wanneer de stressvolle situatie lang aanhoudt, kan dit tot uitputting leiden. Je prestaties gaan achteruit, je wordt prikkelbaar, vermoeid, passief en hebt steeds meer moeite om alle ballen in de lucht te houden. Wanneer je deze signalen negeert en, ondanks de uitputting, toch doorgaat ligt een burn-out op de loer. En wat dan als je daarin belandt?

Door Sophie van Rijn, 7 oktober 2018 Lees meer

Kokosolie goed voor je vaten!

Kokosolie goed voor je vaten!

Er bestaat nog steeds de mythe dat kokosolie een ongunstige werking op het cholesterolgehalte zou hebben. Gelukkig bewijst recent onderzoek het tegendeel. Een test met roomboter, olijfolie en kokosolie laat zien dat de laatste twee een gunstige uitwerking op de cholesterolspiegel hebben. Kokosolie blijkt zelfs nog iets gunstiger voor hart en vaten te zijn dan olijfolie.

Door Pien Rothuizen, 4 oktober 2018 Lees meer

Dierendag

Dierendag

Morgen is het weer 4 oktober: Werelddierendag. Ieder jaar zetten alle diereneigenaren massaal hun geliefde dier(en) een dag in het zonnetje. Wij zijn het hier natuurlijk van harte mee eens en geven die dag in onze winkel op alle producten van De Groene Os 20% korting. Maar hoe is het eigenlijk zo gekomen dat we wereldwijd een dierendag in het leven hebben geroepen?

Door Sophie van Rijn, 3 oktober 2018 Lees meer