• Van der Pigge
  • Gierstraat 3
  • Haarlem
023 303 0720
  • Gratis bezorging vanaf € 35,-
  • Binnen 2 werkdagen bezorgd
  • Vakkundig advies

Blogs & vlogs

Selecteer blogs:

Zoeken in blogs

Huidbalans, zuiverheid en keurmerk

Huidbalans, zuiverheid en keurmerk

Huidbalans heet niet voor niets Huidbalans. Onze gezichts-, lichaams- en haarverzorging handhaaft de natuurlijke balans van de delicate huid en daarmee ook de natuurlijke balans van het lichaam, want alles wat je op je huid smeert wordt ook door je lichaam opgenomen. Huidbalans blinkt uit in zuiverheid, zit stampvol werkzame natuurlijke ingrediënten én heeft een natuurlijk keurmerk.

Door Pamela van Booren, 24 juni 2019 Lees meer

Relatief eiwittekort

Relatief eiwittekort

Je kunt grof geschetst stellen dat koolhydraten en vetten onze energieleveranciers zijn en eiwitten onze bouwstenen. Eiwitten bestaan uit een ketting van aminozuren waarvan je lichaam er sommige zelf kan maken, maar waarvan je de meeste (9 stuks) simpelweg (dagelijks) moet opeten. Wij zijn goed doorvoed, toch kunnen we een relatief eiwittekort hebben. Hoe kan dat?

Door Pien Rothuizen, 24 juni 2019 Lees meer

SLA & Van der Pigge gaan samenwerken

SLA & Van der Pigge gaan samenwerken

SLA is een organic salad bar. De visie en waarden van dit familiebedrijf passen heel erg bij die van ons: eten heeft een positief effect op je lijf en mind, als het maar góéd eten is!
Wij zagen een match en gaan samenwerken. Elke maand stellen wij bij SLA in Haarlem een salade samen volgens onze ideeën over voeding.
1 juli de primeur: onze veganistische, eiwitrijke Van der Pigge-Bowl!

Door Ariane Droop, 23 juni 2019 Lees meer

Welke zonnebrand is sea safe/koraalveilig?

Welke zonnebrand is sea safe/koraalveilig?

Het is uiteraard belangrijk om je goed in te smeren als je de zon ingaat. Helaas heeft zonnebrand ook een negatief effect: gewone zonnebrand is dodelijk voor het leven onder water.
In zonnebrand zitten namelijk niet-afbreekbare stoffen die schadelijk zijn voor het milieu. We laten je zien welke stoffen dat zijn en geven je tips over natuurlijke zonnebrandcrèmes met stoffen die geen kwaad kunnen.

Door Pamela van Booren, 21 juni 2019 Lees meer

Onze Multi Balans is vegan geworden!

Onze Multi Balans is vegan geworden!

We hebben een heel mooi multivitaminen- en mineralencomplex van ons eigen merk, maar daarbij was één stofje nog niet vegan: vitamine D3. Wij willen graag alle klanten kunnen bedienen, dus ook de groep veganisten die er bewust voor kiest om geen dierlijke producten te consumeren. Wij hebben nu deze vitamine D kunnen vervangen door een plantaardige variant uit korstmos.

Door Pamela van Booren, 19 juni 2019 Lees meer

Een onderbelicht perikel na de menopauze

Een onderbelicht perikel na de menopauze

Over de veranderingen in de hormoonhuishouding hebben we al een aantal artikelen geschreven met betrekking tot opvliegers, nachtelijk zweten, verstoorde nachtrust, wisselende menstruaties en stemmingsveranderingen. Waar we het nog niet over hebben gehad is dat er ook vaginale droogheid kan ontstaan en dat daarmee de intimiteit kan veranderen.

Door Pien Rothuizen, 13 juni 2019 Lees meer