• Van der Pigge
  • Gierstraat 3
  • Haarlem
023 303 0720
  • Gratis bezorging vanaf € 50,-
  • Binnen 2 werkdagen bezorgd
  • Vakkundig advies

Blogs & vlogs

Selecteer blogs:

Op 2 oktober gratis huidanalyse én 20% korting op Huidbalans

Op 2 oktober gratis huidanalyse én 20% korting op Huidbalans

Op 2 oktober ben je bij ons tussen 10.00 en 14.00 uur welkom voor een gratis huidanalyse door Marit Vlieger, onze schoonheidsspecialiste met een scherp oog voor alles wat met de conditie van je huid te maken heeft. Interesse? Meld je dan aan. Ook krijgt iedereen (met of zonder consult) in de winkel 20% korting op alle producten van Huidbalans.

Door Pamela van Booren, 21 september 2018 Lees meer

Donkere dagen

Donkere dagen

Nu het nog zulk prachtig nazomer weer is, is het moeilijk voor te stellen, maar binnenkort breken de ‘donkere dagen’ weer aan waar niet iedereen naar uitziet. Voor veel van ons geldt dat we in die periode gebukt gaan onder het gebrek aan licht. We krijgen last van energiegebrek, futloosheid, humeurigheid of zelfs een heuse depressie. Kun je dat voorkomen?

Door Sophie van Rijn, 20 september 2018 Lees meer

Het gebruik van kruiden vroeger en nu

Het gebruik van kruiden vroeger en nu

De kruidengeneeskunde heeft in ons land momenteel een bescheiden plek in de geneeskunde, maar kan gelukkig op steeds meer interesse en vertrouwen rekenen. Zoals je wel weet zijn wij bij Van der Pigge een groot voorstander van het gebruik van kruiden. Een groot deel van ons assortiment bestaat hieruit en wij kunnen je er veel over vertellen.

Door Sophie van Rijn, 20 september 2018 Lees meer

De Herfstequinox

De Herfstequinox

De lengte van de nacht komt nu steeds dichter bij die van de dag. Op de Herfstequinox, dit jaar op 23 september, zijn de dag en de nacht even lang. Op de Noordpool wordt het dan zes maanden donker, op de Zuidpool zes maanden licht. Dit is van oudsher de tijd van het binnenhalen van de laatste oogst en het opmaken van de balans.

Door Mirjam Maas, 19 september 2018 Lees meer

Kruidentincturen, krachtpatsers uit de natuur

Kruidentincturen, krachtpatsers uit de natuur

Kruiden worden in de geneeskunde al eeuwen gebruikt en stonden – en staan – aan de basis van veel moderne geneesmiddelen. In de kruidengeneeskunde maken we gebruik van heilzame stoffen in planten en verwerken die in tabletten, crèmes, kruidentheeën en -tincturen. Deze laatste zijn ware krachtpatsers. Maar wat zijn tincturen eigenlijk?

Door Pamela van Booren, 16 september 2018 Lees meer

Luizen

Luizen

Luizen kunnen ware plaaggeesten zijn. Hardnekkig ook. Hoe voorkom je dat jouw hoofd of dat van je kinderen de perfecte woonplaats wordt? Luizen hebben een hekel aan tea tree, appelazijn en kammen. En als dat niet voldoende is om de luizenkolonie op te doeken, dan hebben we in de winkel nog een aantal goede middelen op natuurlijke basis voor je.

Door Sophie van Rijn, 14 september 2018 Lees meer