• Van der Pigge
  • Gierstraat 3
  • Haarlem
023 303 0720
  • Gratis bezorging vanaf € 50,-
  • Binnen 2 werkdagen bezorgd
  • Vakkundig advies

Blogs & vlogs

Selecteer blogs:

Heet van de naald!

Heet van de naald!

Heet van de naald! Het Pigge-Hitteplan! Vandaag brengen we je hot news, er komen wéér warme dagen aan. En als je je daar goed op voorbereidt, kom je daar prima doorheen. Dus hebben wij de koppen bij elkaar gestoken om te bespreken wat ons aandeel hierin zou kunnen zijn. En wat een leuke acties hebben we bedacht!

Door Renate van Doorn, 2 augustus 2018 Lees meer

Zwarte bes – Ribes nigrum

Zwarte bes – Ribes nigrum

Zwarte bessen zijn populair omdat ze veel antioxidanten bevatten en in diverse natuurgeneeskundige middelen verwerkt worden. Al eeuwen worden onderdelen van de struik bij diverse kwalen toegepast. Zo is het ook een van de ingrediënten van onze Purica Compositum. Daarom is het tijd dat we er een botanische blog aan wijden.

Door Merlijn Leebeek, 27 juli 2018 Lees meer

Wat weten we eigenlijk over plastic?

Wat weten we eigenlijk over plastic?

Plastic, een veelgebruikte kunststof waar we dagelijks mee te maken hebben. Maar wat weten we er eigenlijk van? Onrustwekkende verhalen over de plasticsoep, plastic dat “afgeeft” op ons eten en plastic dat in microscopisch kleine stukjes in ons eten zit. Behoorlijk verontrustend vind ik. Daarom het een en ander omtrent plastic op een rijtje.

Door Sophie van Rijn, 25 juli 2018 Lees meer

Heet?!

Heet?!

Over deze zomer raken we voorlopig nog niet uitgepraat. Nederland zindert. Deze week lopen de temperaturen in ons landje weer verder op. Genieten dus, hoewel niet iedereen even blij is met zulk heet weer. Want hoe houd je je hoofd koel? En wat doe je aan dikke enkels en flauwtes? Onze vochtboosters en tips om je fris te voelen bij 30 graden.

Door Roseline Kustner, 24 juli 2018 Lees meer

Opfrisser over vitamine D

Opfrisser over vitamine D

Hoe zit het ook alweer met vitamine D? Dat is toch de vitamine die botten en tanden sterk houdt? Ja, alleen doet vitamine D nog veel meer. Het speelt een belangrijke rol bij je weerstand, helpt bij het behoud van je spierkracht en heeft een belangrijke werking op je humeur. Het is een onmisbare speler in het samenspel van voedingsstoffen in ons lichaam.

Door Sophie van Rijn, 22 juli 2018 Lees meer

Vocht vasthouden (in de zomer)

Vocht vasthouden (in de zomer)

In de zomer komt het vaker voor dat je vocht vasthoudt dan in de winter. Dat komt omdat de bloedvaten dan wat wijder zijn. Maar vocht vasthouden heeft niet altijd met de warmte van de zomer te maken. We geven je de meest voorkomende oorzaken én tips om je lichaam een handje helpen het overtollige vocht weer kwijt te raken.

Door Pamela van Booren, 22 juli 2018 Lees meer