• Van der Pigge
  • Gierstraat 3
  • Haarlem
023 303 0720
  • Gratis bezorging (NL) vanaf € 35,-
  • Binnen 2 werkdagen bezorgd
  • Vakkundig advies

Blogs & vlogs

Selecteer blogs:

Zoeken in blogs

Cannabis sativa – Hennep

Cannabis sativa – Hennep

De plant van deze maand is hennep. Hennep wordt doorgaans meteen geassocieerd met marihuana, hasj en de plant waar je “high” van wordt, maar deze plant heeft van oudsher meerdere handige toepassingen. Zo is hennep door de sterke vezels lang in gebruik (geweest) voor het maken van touw en kleding en kan er van de plant ook een uitstekende olie voor de huid gemaakt worden.

Door Merlijn Leebeek, 4 april 2020 Lees meer

Plantaardige oliën en je huid

Plantaardige oliën en je huid

Plantaardige oliën, werken als een natuurlijke moisturiser, laten de huid ademen en hebben een voedend karakter doordat ze het huideigen talg helpen aanvullen. De oliën verschillen van elkaar qua vetzuursamenstelling en de schat aan mineralen, vitaminen en natuurlijke antioxidanten die ze bevatten. Hierdoor verschillen de oliën onderling ook in hun eigenschappen en toepassingen.

Door Roseline Kustner, 2 april 2020 Lees meer

Seborroïsch eczeem op de hoofdhuid en het verschil met gewone roos

Seborroïsch eczeem op de hoofdhuid en het verschil met gewone roos

Het is niet helemaal duidelijk wat nu precies de oorzaak van seborroïsch eczeem is. Er is sprake is van een ontstekingsreactie van de huid en er zijn schilfers, maar men vermoedt dat er sprake is van een gistinfectie. Het lijkt erop dat de huid een afwijkende vetzuursamenstelling van het talg heeft en er extra veel onverzadigde vetzuren in de huid zitten. Wat zijn de beste tips om er wat aan te doen?

Door Pamela van Booren, 1 april 2020 Lees meer

De veelzijdigheid van Calendula officinalis (goudsbloem)

De veelzijdigheid van Calendula officinalis (goudsbloem)

Calendula (goudsbloem) is een vrolijk ogende plantje met fel oranje bloemen dat vaak gebruikt wordt in natuurlijke huidverzorgingsproducten. Het werkt antiseptisch, antimicrobieel, ontstekingswerend en wondhelend. Inwendig kun je het toepassen bij klachten aan het maag-darmstelsel. Het werkt vaak ontkrampend en kan daarom ook worden ingezet bij menstruatieperikelen.

Door Pamela van Booren, 26 maart 2020 Lees meer

Wij voegen Trustpilot toe aan onze website!

Wij voegen Trustpilot toe aan onze website!

Trustpilot is een onafhankelijke organisatie die reviews verzamelt voor ons bedrijf om informatie beschikbaar te stellen voor en door consumenten. Wij vinden de mening van jou als klant belangrijk. Daarnaast willen we de transparantie van onze dienstverlening zichtbaar maken voor andere klanten om zo, voor hen die ons nog niet zo goed kennen, het vertrouwen in ons bedrijf te vergroten.

Door Pamela van Booren, 24 maart 2020 Lees meer

Levering goederen

Levering goederen

Er is op dit moment een enorme toename van de vraag naar gezondheidsproducten. De toeloop in de winkel is groot en de aantallen bestellingen nemen fors toe. Onze leveranciers kunnen de bestellingen nauwelijks aan, waardoor wij de producten ook veel later binnen krijgen dan voorheen. Daarom moeten wij helaas melden dat de levering hierdoor vertraging oploopt.

Door Pamela van Booren, 21 maart 2020 Lees meer