• Van der Pigge
 • Gierstraat 3
 • Haarlem
023 303 0720
 • Gratis bezorging (NL) vanaf € 35,-
 • Vakkundig advies

Balsem van de Hoop

Door Pamela van Booren, 30 september 2019
Deel blog:

Onze drogisterij in Haarlem heeft een vloeroppervlakte van ongeveer 60 vierkante meter. Dat is niet groot en als je bedenkt dat er zo rond de 6000 verschillende producten op voorraad zijn, begrijp je dat dit een hoop organisatievermogen verlangt. Tegenwoordig is dat gelukkig vrij eenvoudig te realiseren: online kunnen wij bij diverse leveranciers bestellen en de volgende dag is het bij ons in huis.

Maar hoe anders ging dat er vroeger aan toe

Met een brief bestelde je wat je nodig had, in grotere hoeveelheden, want het duurde een tijdje voordat het werd afgeleverd; later ging dit telefonisch. Alleen kwam men niet vaker dan eens per week de producten bezorgen.

Als ondernemer had je in die tijd dan ook echt een pakhuis nodig om al die voorraad op te slaan. Een voorbeeld van de voorraad in die tijd: glazen potten, stapels natuurzeem, netten vol met sponzen, kwasten en penselen, maar ook enorm zakken kruiden, specerijen, mentholkristallen, flessen, kannen met chemicaliën en allerlei soorten borstels.

Pakhuis de Hoop

Van der Pigge had een pakhuis op de Botermarkt. Daarin werd de voorraad bewaard totdat het in de winkel nodig was, maar er was ook een ruimte waarin zalven, balsems en pillen werden gemaakt. De naam van dat pakhuis was Pakhuis de Hoop. Nog steeds kun je de gevelsteen zien, een dame die een anker draagt, het symbool van de hoop.

Mentholkristallen

Dat is de reden waarom we nog steeds een product hebben dat naar het pakhuis genoemd is: Balsem van de Hoop. Vanwege het gebruik van mentholkristallen in dit product was het een goed idee om het niet achter de winkel te maken, zoals met veel andere producten wel gebeurde. Menthol geurt overal bovenuit. Je kunt je vast wel voorstellen dat zoveel frisheid overheersend kan zijn bij de delicate geur van de kruiden.

Frisheid in een potje

Mocht je nou zelf eens willen ervaren hoe frisheid in een potje ruikt, kom dan langs in de winkel of bestel een pot online. Een pot vol natuurlijke balsems, niks chemisch goedje: een plantaardige balsem vol met verwarmende oliën tezamen met de  frisse uitwerking van menthol. En… nee, het houdt niet op!, er zit ook nog eens een Eco-control-keurmerk op. Je ziet: er is nog Hoop. Hoop in een potje.

Een van onze oudste producten

Balsem van de Hoop is een van onze oudste producten en stamt nog van vele jaren geleden. Hij wordt gekenmerkt door de simpele samenstelling en het feit dat hij puur natuurlijk is. No nonsens.

Balsem van de Hoop is een multifunctionele balsem met diverse etherische oliën met verwarmende eigenschappen die de doorbloeding bevordert. Het is een prettig wrijfmiddel bij stramme, vermoeide en koude spieren en in de winter voor koude handen en voeten. Toegepast in een stoombadje is de balsem weldadig voor de luchtwegen. Het is mild en natuurlijk en helpt om vrijer te ademen.

De balsem is gemaakt op basis van wonderolie en diverse plantaardige gewassen met daaraan toegevoegd menthol en de oliën van wintergroen, eucalyptus, kamfer, steranijs en lavendel.

Waar kun je het voor gebruiken?

 • als spierwrijfmiddel en ondersteuning van de gewrichten
 • voor een stoombadje voor verlichting van de luchtwegen
 • om op de borst te smeren, om vrijer te ademen
 • voor koude handen en voeten
 • bij vermoeide voeten
 • voor een goede microflora van de huid op de voeten
 • voor een verzachtende invloed op het hoofd (de balsem dan aanbrengen op de slapen en nek)

Heb je vragen over onze natuurlijke, uitwendige middelen? Loop gerust onze winkel binnen, bel ons op of stuur een mail. We helpen je graag!

Deel blog:

Reactie plaatsen