• Van der Pigge
  • Gierstraat 3
  • Haarlem
023 303 0720
  • Gratis bezorging vanaf € 50,-
  • Binnen 2 werkdagen bezorgd
  • Vakkundig advies

Blogs & vlogs

Selecteer blogs:

Slaapmutsje, een slaapverwekkend kruid

Slaapmutsje, een slaapverwekkend kruid

Slaapmutsje, wat een toepasselijke naam voor dit fraai gekleurde plantje met kalmerende eigenschappen. Het groeit vooral in Noord-Amerika waar de indianen het al gebruikten bij onrustige kinderen en bij kiespijn. Maar dit kruid heeft nog veel meer toepassingen. We geven je er 10 en dan begrijp je waarom je dit kruid vaak terugvindt in verzachtende middelen voor de zenuwen.

Door Sophie van Rijn, 10 oktober 2018 Lees meer

Kruidentincturen, krachtpatsers uit de natuur

Kruidentincturen, krachtpatsers uit de natuur

Kruiden worden in de geneeskunde al eeuwen gebruikt en stonden – en staan – aan de basis van veel moderne geneesmiddelen. In de kruidengeneeskunde maken we gebruik van heilzame stoffen in planten en verwerken die in tabletten, crèmes, kruidentheeën en -tincturen. Deze laatste zijn ware krachtpatsers. Maar wat zijn tincturen eigenlijk?

Door Pamela van Booren, 16 september 2018 Lees meer

Grote klit

Grote klit

Deze distelachtige plant heeft zijn naam niet mee, maar werkt uitstekend om je van iets ongewenst te ontdoen. De wortel versterkt de reinigende werking van de lever, zet de nieren aan tot het uitscheiden van overtollige zuren en is bloedzuiverend. Deze combinatie van eigenschappen maakt de klitwortel een goed middel bij problemen met een onzuivere huid.

Door Roseline Kustner, 5 september 2018 Lees meer

Chiazaadjes, jammaker en gezonde alleskunner

Chiazaadjes, jammaker en gezonde alleskunner

Goed nieuws voor alle jammakers. Wij hebben een alternatief voor pectine: chiazaadjes! Het zijn hele kleine grijs gekleurde korreltjes afkomstig van een éénjarige plant die familie is van de munt. Het is een heel voedzaam zaadje dat rijk is aan mineralen, vitaminen, eiwitten, vetzuren, vezels én antioxidanten. Een minuscuul krachtpatsertje dus.

Door Sophie van Rijn, 31 augustus 2018 Lees meer

Cannabis sativa en zijn vele wonderlijke toepassingen

Cannabis sativa en zijn vele wonderlijke toepassingen

De plantenfamilie van de hennep heeft vele soorten. De meest gebruikte is waarschijnlijk wel de Cannabis sativa, de vezelhennep. De wonderlijke, veelzijdige toepassingen van deze plant zitten al besloten in de naam vezel-hennep. De vezels hebben namelijk enorm veel eigenschappen. Niet alleen voor inname, maar ook voor allerlei ander gebruik. Sommige daarvan passen helemaal in onze moderne tijd en zullen je verbazen.

Door Pamela van Booren, 19 juli 2018 Lees meer

Reisziekte en gember

Reisziekte en gember

oor wie last heeft van reisziekte kan een auto-, boot- of vliegreis een ware survival worden. Een beproefd middel daartegen is gember. Het bevat het stofje gingerol en dat helpt om klachten als misselijkheid en braken te voorkomen. Gebruik daarvoor het liefst verse gember. Maak er thee van en drink die tijdens de reis met kleine slokjes. Als je dat te veel gedoe vindt of niet van de uitgesproken smaak houdt, dan zijn er gelukkig nog altijd handige gembercapsules.

Door Sophie van Rijn, 19 juli 2018 Lees meer